MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZDE VOLEYBOL COŞKUSU?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Voleybolda ilimiz temsilcileri Bölgesel Lig´den bir adım öteye yani finallere kalabilmek için sahaya çıkıyorlar. Özellikle liglerde mücadele eden takımlarımızın dışında, bir de bu liglerde mücadele edebilmek için çabalayan takımlarımızın olması, ilimizde voleybolun ne denli önemli yerde olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

İlimizde 3 takım finalde yer almak için mücadele edecek. Takımların yoğun bir şekilde liglerde mücadele etmek için böylesine çaba içinde olmaları beni de memnun ediyor. Çünkü yaz döneminde spor faaliyetlerinde ön sırada olan voleybol konusunda, ilimiz gençleri önemli çıkışlar yapmaya hazırlanıyorlar. Sadece kadınlar ligi olarak bu işi düşünmemek gerekir. Çünkü her ne kadar liglerde 3 tane erkek takımımız mücadele etse de, bu anlamda 2 takımda Niğde´de finallere kalabilmek için mücadele ediyor.

Takımların bu kadar yoğun bir şekilde üst liglerde yer almalarının bir sevindirici yanı da, ilimiz yöneticilerinin bu spora olan olumlu bakışlarıdır. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bazı yönetici adaylarımızın voleybol konusundaki düşünceleri, bu işin ilerleyen dönemlerde ne kadar renkli bir hal alacağını da net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bazı yöneticilerimiz geçtiğimiz günlerde yaptığım sohbetlerde, voleybol konusunda en üst ligde bir Kayseri takımı olması için mücadele edeceklerini ve bu konuda da ilimiz gençlerine güvendiklerini belirttiler. Her ne kadar ilimizde voleybolda büyük bir potansiyel olsa da, en azından ilerisi için başarıyı bu söylemler daha fazla kamçılayacaktır. Umarım verilen bu sözler seçim sonrasında icraata geçer?