MUSTAFA GÜRBÜZ


İLİMİZDE OKUL VOLEYBOLU

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizdeki voleybol müsabakalarını izleme fırsatı bulanlar bu günlerde oynanan final maçlarında gençlerin ne denli önemli performanslar ortaya koyduklarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemez oldular. Özellikle okullar arasında yapılan müsabakalarda genç sporcuların tribünleri coşturan performanslarına hafta başında Atatürk Spor Salonu´nda şahit oldum. Okullu Yıldız Erkekler Final Maçları´nı takip için gittiğim salonda üçüncülük ve dördüncülük için mücadele eden takımları bir kenara bırakırsak, final müsabakası gerçekten çok heyecan vericiydi.

Öncelikle Yahya Kemal Beyatlı Orta Okulu´nu kutlamak isterim. Burada görev yapan Zehra Hoca uzun zamandır gençlerin voleybola ilgisini çekmek için uğraş verdi. Sonrasında ise Melikgazi ile birlikte bir alt yapı projesi ortaya çıkartarak çok güzel bir takım oluşturmuş. İlimizde Yıldız Erkekler´de birinci olan Yahya Kemal Beyatlı Orta Okulu ilimizi gruplarda temsil etmek için gereken vizeyi şimdilik aldı.

Alınan sonuçlar bir kenara, ortaya konan performanslar ve takımların ne denli gençleri maç periyodu içinde pişirerek yukarılara çıkartmasından bahsetmek daha doğru olacaktır. Okullu gençlerin yakaladıkları bu başarılar ilerleyen yıllarda onların daha fazla bu spora gönül vermelerine ve gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olacaktır. Mutlaka bu konuda çalışmalar da yapacaklardır. Ama hani bu işlerde görünmeyen bazı isimler vardır ya, işte onlar hakkında birkaç kelam etmeli ve bu görüntüleri bizlere yaşattıkları için teşekkür etmek gerekir. Hafta başında Atatürk Spor Salonu´nda izlediğim karşılaşmalarda gençlerin bu yaşlarına rağmen bu denli voleybolu oynamaları konusunda yardımcı olan İbrahim, Hanife, Gökhan, Seher, Gökçen, Zehra ve Abdurrahman Hocalara teşekkürler?