VELİ ALTINKAYA


İKİ YIL SONRA...

İKİ YIL SONRA...


Sadece Başkan Özhaseki’ nin açtığı 13 davadan üçü  Kılıçdaroğlu’nun aleyhine sonuçlandı. Tazminat bedeli,avukatlık ücreti, harç ve vergilerle birlikte bu rakam 80 bin lirayı buldu. Diğer davalar devam ediyor.

Başkan Özhaseki kendisine yönelik iftiraların ikinci yılında 3.5 ton  tazminat sucuğunu aşevlerinden yemek, belediyeden ekmek alan fukaraya dağıttı. İnşallah Kılıçdaroğlu ve O’nu bu yola sürekleyenler bundan ders çıkartır.

EKE’DEN AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Mete Eke ile dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptım. Dün özellikle gazete patronları ile ilgili bir toplantı nedeniyle oldukca yoğundum. Bu satırları dahi 17.00 gibi ancak yazabildim.

 Siyaset bir yana, Mete Eke ile Veli Altınkaya olarak ikili bir dostluğumuz, kardeşliğimiz var. Benim söylememe ihtiyacı yok ama Eke’nin babayiğit, delikanlı bir insan olduğunu burdan birkez daha hatırlatalım.

Sayın Başkan partisinin İGM grubunda bütçe aleyhine oy kullanan arkadaşlarının detaya girmemekle birlikte, “başka saik ve telkinlerle” bunu yaptığını inanıyor. Bunun dışında bütçeye lehte oy veren 9 arkadaşının da  “Yapılanların doğru olduğuna inandığı için” böyle bir irade ortaya koyduklarını söylüyor. Dostluğumuza binaen  bütçeyle ilgili bir çok konuyu ele almama rağmen, MHP Grubu’nun  iki ayrı noktada oy kullanmasını manşete taşımamada biraz sitemli...

Eke “Biz kayıtsız şartsız her yapılana kötü diye bakan bir muhalefet anlayışına sahip değiliz. İyi gördüğümüze iyi, tasvip etmediğimize de kötü deriz” diyor...

NOT: Dün bu sütunda 2013 bütçesi ile ilgili bazı sorular sormuştum. Saat 17.00’a kadar MHP ile ilgili bölüm dışında gelen bir cevap yok... Kalan soruların cevabını olağanüstü bir yoğunluk olmazsa yarın bu sütunda vereceğim.

MHP’Lİ ÜYEDEN ‘SARI ZARF’ SUÇLAMASI

İl Özel İdaresi memurlarına İGM kararıyla ödenen “Denge Tazminatı” ile ilgili olarak Vali Yılmaz tarafından Bakanlıktan istenen müfettişler, bir soruşturma yürütüyor. İki müfettiş önceki hafta bu konuda İdare Genel Sekreteri Atsız’ın yazılı savunmasını almıştı. Atsız’ın bu ödemeyi İGM’nin verdiği yetkiye dayandırması üzerine de Bakanlık imzalı  tüm İGM üyelerine gönderdikleri bir ‘sarı zarfla’ onların da savunmalarını istemişlerdi.

İGM’nin MHP’li üyelerinden İsmihan Gülser Üçok’un ‘Sarı Zarfa’ karşılık verdiği savunma elime geçti. Avukat olan Üçok, çeşitli kanunlara atıfta bulunduğu savunmasında İGM’ nin bu yönde aldığı kararın “Şu anda İdaremizde, karar alındığı dönemde yasaya uygun olan, şu anda yasal olmayan, ama, geçerli olan bir meclis kararı vardır” diyor.

Savunmanın devamında ise  yeni düzenlemeyle Vali’ye verilen yetkiye atıfta bulunularak bu konuyu gündeme almaması hasebiyle İGM Başkanı ve bu yönde talepte bulunmadığı için Vali Yılmaz iddialı bir cümleyle suçlanıyor... Bakın savunmadaki o pragraf şöyle.:

“...Bu konuda ne Meclis Başkanı’ndan ne de İlimiz Valisi’nden, bu hususun yeni yasal düzenlemeye uygun hale getirilmesi için  bir gündem oluşturulması ve gündeme alınması talebi olmadan  direk meclis üyeleri olarak, bu konuda savunmamızın istenmesini  gerektirecek suç duyurusunun yapılmasını da  ‘hakkın ve görevin kutüye kullanılması ve görevin ihmali olarak’ addetmekte olup, asıl bu yetkililer hakkında işlem yapılması kanaatındayım.”

 MHP’li Meclis Üyesi İsmihan Gülser Üçok kendilerinin değil İGM Başkanı Sadettin Aydın ile Vali Şerif Yılmaz’ın hakkında işlem yapılmasını istiyor. Bakalım bundan sonra ne olacak?...

Mış… Miş… Muş…

00- Başkan Özhaseki Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminatlarla garibanlara 3.5 ton sucuk dağıtmış.

00- CHP Lideri Kılıçdaroğlu iki yıl önceki bütçe görüşmelerinde bayrak gibi salladığı dosyadan kaybettiği tazminatlardan hiç bahsetmemiş.

00- MHP İGM Üyesi Üçok, ‘Sarı Zarf” konusunda Vali Yılmaz ile İGM Başkanı Aydın’ı suçlamış.

00- Başkan Büyükkılıç yurtdışından dönmüş.

00- Sosyal Yanrdımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın pejo marka aracını haftasonlarında kimin kullandığı merak ediliyormuş.

00-Kayseri’deki bazı konularla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e  bir etkin vekil tarafından şifai bilgi verilmiş.

SYDV’NİN PEJO

 MARKA ARACI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ANAP iktidarı döneminde kuruldu. Vakfın adı uzun olduğu için halkta, siyasilerde “Fak-Fuk-Fon” dedi. Fak-Fuk Fon’ la ilgili maalesef Kayseri’de yargıya da intikal etmiş olumsuzluklar yaşandı...Vakfın hizmete yönelik bazı mal varlıkları ve araçları var. Dün bir ihbar aldım; Muhbir, iki hizmet aracından pejo marka olanının haftasonları ara ara bir yetkilinin eşi tarafından kullanıldığını söylüyor. Ben de “ Canım ne var bunda.. Bu araç fakirin, fukaranın tespiti için kullanılıyorsa ne güzel. O yetkili kapı kapı gezipte  muhtaç insanları belirleyecek değil ya.. Hanımefendi muhtemelki  garip-gurabayı tespit için bu araçtan hizmet alıyordur” dedim... Kayseri büyük gibi görülür, ama aslında küçük bir şehirdir. Önce kendi nefsime söylüyorum, başkasının yapmasını istemediğimiz birşeyi önce bizim yapmamamız gerek.