VELİ ALTINKAYA


İKİ SAVCIMIZ

İKİ SAVCIMIZ


Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl Sakarya’ ya,  Sakarya Başsavcısı Orhan Usta da Kayseri’ye atandı.

Aslında her iki savcının atanmaları zamanlama itibariyle sıkıntılı oldu.

Perşembe günü haberlerde de aktardığımız gibi, iki başsavcı ile ilgili HSYK kararının 17 Aralık sonrası oluşan algı ve iddialarla ilgisi yok... Yani iki savcı da moda tabirle “Paralelci” değil.

İkisi de eş durumu dolayısıyla tayin istemişler. Bülent Bingöl’ün eşi de yargı mensubu. Yanılmıyorsam İstanbul’ da görev yapıyor. Bingöl bu cihetle mümkünse İstanbul değilse, buraya en yakın yer olan Kocaeli’ne tayin istemiş.

Anlaşılan o ki HSYK da “İstanbul sıkıntılı, Kocaeli olmuyor, şansınıza sizin gibi aynı durumda olan Sakarya ile becayiş yapalım” diyerek bu kararnameyi çıkartmış.

Zira, Sakarya Başsavcısı iken Kayseri’ye atanan Orhan Usta’nın eşi de Kayseri’ye yakın bir ilçede noter olarak görev yapıyor. Hanımefendi, aslında daha önce Hazine Avukatı idi... Sonradan noterlik başvurusunda bulundu ve Kayseri’nin yakınındaki bir ilçede görevlendirildi. Bu cihetle Orhan Usta da Kayseri’yi istiyordu.

Gelelim her iki hukuk adamıyla ilgili bir kaç cümlelik tespitimize...

Bülent Bingöl; Kayseri’de görev yaptığı süre içerisinde en sıkıntılı soruşturmaların başında bulunmasına rağmen, “haktan ve hukuktan” ayrılmamaya özen gösterdi. Dürüst bir şekilde işini yaptı, her türlü siyasi mülahazalardan uzak durmaya çalıştı, durdu da...

Kendi mesleğimizle ilgili olarak söyleyeyim, basınla ilişkileri de olması gerektiği boyuttaydı.

Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Sakarya’da görev yaptığı süre zarfında yolumuz düşürse uğrar çayını içeriz.

Gelelim yeni başsavcımıza... Sakarya, Kayseri ve Malatya’dan sordum, soruşturdum; müsbet bir insan. Yeni Başsavcı bu yazıyı okursa muhtemelen “Kardeşim sana ne, ne niye beni sorup soruşturuyorsun” diyebilir... Gazetecilik merakı... O da yine muhtemel ki “Kim bu adam?” diye bizi soracaktır.

Üç ayrı il merkezli aldığım bilgilere göre Orhan Usta da hukuk adamı ve haktan şaşmayan bir yapıya sahipmiş... Bir Anadolu çocuğu... Duyumlarım müsbet.

Yeni Başsavcımızı da görevine başladıktan bir süre sonra ziyaret edip, çayını içer, başarı dileriz.

 Son cümle: Muhtemelen her iki savcımız da tayinlerinin çıkmasına sevinmiştir.  Ama, zamanlamadan rahatsız olduklarını tahmin ediyorum.

ÖZHASEKİ VE İLÇELER

 Başkan Özhaseki ilçe gezilerine başladı. İlk gezi cuma günü Yeşilhisar’a yapıldı. Sanıyorum üç gün sonrada Sarıoğlan’a gidilecek.

Yeşilhisar adayı belli gibi... Abdülkadir Akdeniz. Ama resmen açıklanmadan Başkan Özhaseki ister istemez tüm aday adaylarına eşit mesafede durup, il ve ilçe başkanı ile halkın nabzını tutuyor...

Farklı kaynaklardan yokladım; Yeşilhisar ziyareti olumlu geçmiş.(Yalnız buradan AK Parti’ye bir hatırlatma yapmak isterim. İlçede rakipleri MHP değil, CHP olabilir. Heseplarını buna göre yapsınlar.)

Başkan Özhaseki cuma namazından önce ilçeyi gezmiş. CHP ve MHP seçim bürolarına uğramış. Yakışanı yapmış. MHP bürosunda ikram edilen çayı içerken  “Seçimler gelip geçici, önemli olan gönüllerin kırılmaması” diye doğru bir mesaj da vermiş.

Cuma namazı sonrasında 700 kişiyle yemekte buluşan Başkan Kayseri’de ve Yeşilhisar’da yapacaklarını ayrıntılı olarak aktarmış.

İlçeler bazı noktalarda farklı beklenti içine girse de öncelikle doğalgaz, ulaşım, içme suyu, kanalizasyon gibi konularda talepleri var. Yeşilhisar’da olduğu gibi gibi arazi sulamalarının elektrik parasında yaşanan sıkıntı gibi lokal istekler de var. İlçelerin Özhaseki’yi dinleme ve çok soru sorma arzusu olduğunu görüyorum..

 

00-  Başkan Özhaseki Yeşilhisar’da yemekte buluştuğu 700 kişiye Kayseri ve ilçede yapacaklarını anlatmış.

00- Başkan Özhaseki Yeşilhisar’da CHP ve MHP seçim bürolarına da uğramış, MHP seçim bürosunda çay içmiş.

00- Özhaseki ilçe gezilerine bu hafta Sarıoğlan’la devam edecekmiş.

00- MHP İl Başkanı Mete Eke “Esnaf şehri Kayseri’de esnaf zor durumda” demiş.

00-Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ERÜ’ye her konuda yardımcı oluyormuş.

00-   CHP’liler aday tanıtımı için Kılıçdaroğlu’dan gün bekliyormuş.

 

ALİ PAŞA’NIN

EĞİTİME KATKISI

Cuma günü ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur’un bir daveti vardı. Rektör, Vali, Garnizon Komutanı ve protokole mensup bazı isimlerle önce kahvaltıda buluştu, sonra bu merkezleri bir bir gezdirdi. ERÜ’yü bu noktada geleceğin önemli merkezlerinden biri görüyorum. Gezi boyunca Garnizon ve Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Ali Demiral’ın Havacılık Yüksek Okulu’nun talepleri başta, bir çok noktada ERÜ’ye yardımcı olduğunu öğrendim. Hatta bu noktada bir de protokol imzalandı. Paşa,sağolsun sahasının dışında belediyeler-eğitim vs konularda desteğini esirgemiyor. Öyle ya... Sonuçta hepimiz bu devlet, millet için varız.