VELİ ALTINKAYA


HURŞİT PAŞA’NIN TALİMATI VE VELİ PAŞA’NIN ASKERLERİ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaların bir bölümünün Ergenekon’a 10. dosya olarak dahil edildiğini birkaç defa söyledi...

Son olarak KAY-TV’de katıldığı Gündem Programı’nda H. Ali Hamurcu’nun ifadelerinden hareketle konuyu mealen şöyle dedi:

“Hamurcu’nun ifadelerine göre Fenerbahçe Orduevi’nde bir başçavuşa bu senet yazılırken yeniden tutuklanan E. Orgeneral Hurşit Tolon’un “Yazın senede fazla yazın. Kayserililer zengin nasıl olsa öderler” demiş. Çocuğun (Hamurcu) ifadesinde bunlar var. Kaldı ki o senetin sahte olduğu mahkeme kararıyla da kesinleşti. Hatta o senet kaynaklı şantaj nedeniyle ilgili avukat da Mahkemece mahkûm edildi. Bu konu Ergenekon’un 10. dosyasında var. Dosya henüz açılmadı. Yargılama sürecinde neyin nasıl olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi. Ergenekon davasında 10. dosya ne zaman açılır ve o dosyada adı geçenler neler söyler zamanla bunu göreceğiz.

Başkan Özhaseki’nin KAY-TV’de biraz daha netlikle söylediği bir başka konuda belediyenin kurşunlanması olayı idi. Daha önceki açıklamalarında bu kurşunlamanın Ergenekon bağlantılı olduğunu ima eden açıklamalar yapmıştı. Fakat canlı yayında bu kez daha net konuştu...

Yine Hamurcu’nun ifadelerinden anlaşılıyor ki belediyeyi kurşunlayanlar “Veli Paşa’nın aslanları...”

Ergenekon davasının önemli isimlerinden biri olan E. Tuğgen. Veli Küçük’ün böyle bir olayla ilgisi var mı, yok mu elbette bunu bilemeyiz. Ama ifadelerin bir bölümü şimdilik böyle. Yargılama sürecinde mutlaka bu konu da açıklığa kavuşacaktır...

Bu iddiaların doğruluk-eğrilik derecesini zamanla öğreneceğiz... Muhtemel ki bu iddiaları Hurşit Paşa da, Veli Paşa da yargılama sürecinde yalanlayacaktır. Dilerim ki bunlar doğru çıkmasın... Çıkarsa şehir içinde, adı geçen paşalar içinde iyi olmaz.

 

CHP’DE KURULTAY’A KAYSERİ’DEN 10 İMZA

CHP muhalifler hafta başından itibaren Olağanüstü Tüzük Kurultayı için imza toplamaya başladılar. Noterden toplanan imzaların 15 gün içerisinde yeterli sayı olan 260’ı bulması ve genel merkeze verilmesi bekleniyor. Genel merkez bu durumda 45 gün içerisinde isteğe bağlı Tüzük Kurultayı’nı toplamak zorunda. CHP sözcüsü de, Sayın Genel Başkan da yeterli imza halinde Kurultay’ı toplayacaklarını söylüyor. Belli ki onlar da bu imzanın toplanacağından emin.

CHP’de Olağanüstü Kurultay için 650 kadar imza lazım. O zor gözüküyor. Ama Tüzük Kurultayı için toplam delege sayısının % 20’si yeterli. Bu sayı muhalifler açısından bakıldığında zor gözükmüyor.

Sayın vekil hariç Kayseri’de 15 kurultay delegesi var. Bu delegelerden 9’unun Kayseri’de imza verdiğini duydum. İki imza da Ankara’da verilecekmiş. Yani 15 delegeden 11’i Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nın toplanması çağrısına katkı vermiş oluyor.

CHP’li muhaliflerin tüzük kurultayını toplayacak imzaya rahatlıkla ulaşacağını sanıyorum. Ama beklenen tüzük değişikliğinin gerçekleşebilmesi için delegelerin yarıdan bir fazlasının katkısı bekleniyor. Bu rakama çok kolay ulaşılacağını sanmam. Ama bu kurultayın toplanması halinde Genel Başkan ve bazı yakın mesai arkadaşları gündeme yoğun olarak gelecektir.

Bu arada CHP Kayseri Örgütü İl Başkanı’nın önderliğinde parti binasından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek burada Kılıçdaroğlu ile ilgili fezleke konusunda bir açıklama yapmışlar... Kılıçdaroğlu da son grup toplantısında dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini söylemişti. Yeni Anayasa gündemde... Kürsü dokunulmazlığı dışında vekiller artık dokunulmazlık zırhından kurtulmalıdır. Meclis’teki fezleke sayısı yanılmıyorsam 500 kadar. Meclis bu kamburu sırtından atmalıdır.