VELİ ALTINKAYA


HİSARCIKLIOĞLU, BAŞKANLARI TOPLADI

HİSARCIKLIOĞLU, BAŞKANLARI TOPLADI


Alenen söylemesede TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mevcut oda başkanlarının bir bölümüne “Yeniden seçimlere hazır olun!” dediği ileri sürülüyor. Bu, Hisarcıklıoğlu’na AYM kararının istenilen doğrultuda olacağı yolunda müteala verilmesinden kaynaklansa gerek... Peşinen “İhsas-ı rey”in anlamı yok, yinede AYM’nin kararını bekleyelim.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türkiye genelindeki tüm oda başkanlarını dün saat 17.00’da topladı.
Toplantıda nelerin konuşulduğunu bilmiyoruz, ama tahmin etmek pekala mümkün. AYM’ye yapılan konu mutlaka üstünkörü konuşulmuştur.
Detaylandırılması sıkıntılı olur.1 şubatta başlayıp 31 martta bitecek seçim takvimi ile ilgili ve NACE sistemine  öre belirlenen gruplarla ilgili başkanlara özel notlarda verilmiştir.
Bir kaç ay öncesine kadar seçimlerin ertelenmesi yolunda girişimler oldu. Hükümetin kararlı tavrı nedeniyle artık o iş de yattı.
Hisarcıklıoğlu’nun oda başkanları ile neler konuştuğunu bugün öğreniriz. Dün bir ara Borsa Başkanı Şaban Ünlü ve KTO Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ile telefonla görüştüm.Birlikte Ankara’ya gidiyorlardı.
AYM’nin vereceği karar Mehmetbeyoğlu’nu etkilemiyor, ama beklenti doğrultusunda bir kararın çıkması Şaban Ünlü’nün önünü yeniden açar. Asaf Bey’e “Listeler ne zaman askıya çıkacak” diye sordum... Listelerin Seçim Kurulu’na  verilmesi
ve Kurul’un seçim tarihini belirlemesinden 15 gün önce ilan edileceğini söyledi. Bu arada geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Çocukluk arkadaşı” olan Mahmut Hiçyılmaz’a NACE sistemine göre belirlenmiş  isteleri bu hafta verebileceği söyleniyordu. Hisarcıklıoğlu iki ay kadar önce bana yaptığı açıklamada “Listeleri kimse alamaz, kimseye liste vermedik, ben bile kendi şirketimin hangi grupta olduğuna bakmadım, bilmiyorum” demişti.
Ama artık üyelerin neredeyse tamamına yakınına hangi grupta olduklarına dair kağıtlar gönderildi. Adres değişikliği nedeniyle ellerine bu belgeler ulaşmayanlar vardır. Belli olan listeler askıya çıkmadan istenirse Oda yönetimleri,
TOBB tarafından ilgililere verilebilir. Listeler konusunda “Askıya çıksın da öyle verelim” yaklaşımı doğru da, demokratik de olmaz. Buna bırakın Hisarcıklıoğlu’nun, Kayseri’deki oda yöneticilerinin de izin vermeyeceğine  nanırım.

Mış… Miş… Muş…

00- Erciyes haftasonları cıvıl cıvılmış.
00- Başkan Özhaseki ve Başkan Yıldız Kayserispor’ u Antalya kampında ziyaret etmiş.
00- Enerji Bakanı üç Afrika ülkesinde üç anlaşma imzalamış.
00- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu oda başkanları ile dün 17.00’da Ankara’da toplanmış.
00- Cumhurbaşkanı Gül AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu’nu kabul etmiş.
00- Talas’ta tarihi bir sokak vucuda getirilmiş.
00- Önceki dönemde, bazen 4-5 saat başbaşa oturan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile vekili Kulkuloğlu’nun arası açıkmış.
Yarın saat 21.00’da Kay Tv’ de bir ilk gerçekleşecek. Hakim ve savcılar ara ara münferit olarak HSYK’dan aldıkları izinle bazı konular da TV programları ya da basın açıklamaları yapıyorlar. Yarın Kay Tv’de yayınlanan programda Kayseri Ceza Hakimlerinden Sayın Necati Daştan ile Kayseri Cumhuriyet Savcılarından Sayın Mustafa Arslantürk’le “Cinsel Suçların Hukukumuzdaki Yeri” ni konuştuk. Hakim Bey ve Savcı Bey’in ilginç tesbitleri var. Bu programın hukuk fakültesi öğrencileri, hatta avukatlar ve okulların rehberlik öğretmenleri tarafından dikkatlice takibi yararlı olur.