MUSTAFA GÜRBÜZ


HİKMET KARAMAN VE İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da Teknik Direktör Hikmet Karaman´a teşekkür ederek yazıma başlamak isterim. O kadar yoğunluğun arasında bizlerin, öğrencilerle buluşma isteğini kabul ederek, şimdilerde üniversiteli öğrenciler gelecekte ise meslek sahibi olacak spor adamlarının sorularına içtenlikle cevap verdi. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi´nin konferans salonunda yapılan dersi uygulamalı olarak gerçekleştirmek, öğrenciler açısından da bir hayli keyifli oldu. Özellikle karşılarında Süper Lig´in önemli takımlarından Kayserispor´un teknik adamını gören öğrenciler hem Avrupa hem de Türkiye´deki spor dünyasında yaşanan gelişmeleri sorarak cevaplarını aldılar.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen derste aslında dikkatimi çeken bir konu oldu. Teknik Direktör Hikmet Karaman her ne kadar futbol konusunda sorularla muhatap olsa da, verdiği cevaplarda ara sıra hayatta bazı değerlerin nasıl kazanılacağına dair söylemlerde bulunmasıydı. Öğrenciler sorular karşısında gelen cevapları pür dikkat dinlediler. Hikmet Karaman konuştukça öğrencilerin soru sormak için sayısı arttı. Yaklaşık 1 saat süren karşılıklı soru cevaplarda Kayserispor konusunda merak edilen bazı sorulara da cevap veren Karaman, takımın ligde alacağı daha çok puanların olduğunu işaret etti.

Aslına bakacak olursanız daha ligin sonu gelmedi. Alınacak puanlarla ligin altı da, üstü de bir anda değişim yaşayabiliyor. İki maç kaybeden orta sıralardaki bir takım, bir anda alta iniyor. İşte bunu bilen Hikmet Karaman da öğrencilere verdiği yanıtta Kayserispor´un daha önünde uzun bir yolunun olduğuydu.

Yazımın sonunda bir kez daha bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Hikmet Karaman´a teşekkür ederim.

?Sayın Hocam 15 yıldır sizi tanırım. Başarılarınız daim olsun?´