MUSTAFA GÜRBÜZ


Hatay karşısında buruk sevinç

MUSTAFA GÜRBÜZ


 

Süper Lig’de bu hafta evinde Hatay’ı konuk eden temsilcimizde alınan bir puanın burukluğu yaşanıyor. Her ne kadar temsilcimiz çok sayıda gol pozisyonlarına girse de, ne yazık ki bu pozisyonlar bir türlü neticeye ulaşmadı. Ya rakibin kale direğinde, ya da kalenin bir metre kenarından dışarıya çıkarak yakaladığımız pozisyonları boşa harcamış olduk. Rakibin kalemizde bulduğutek gol var onda da futbolcumuz Gökhan’ın dikkatsizliği ve tuttuğu adamı kaçırmasından kaynaklı oldu. Rakibin normalde kalemize gelerek gol konusunda pek bir durum içinde olmadığını, 90 dakikalık zaman diliminde net bir şekilde gördük. İlk dakikalarda yakalanan pozisyonu değerlendiren rakip sonrasında ise kendi yarı alanına çekildi ve kalesini korumaya geçti. 

Maçta saha içinde hakem kararları konusunda da pek bir uyum göremedim. Hakem Halil Umut Meler konusunda daha önceki görüşümde pek değişiklik içinde olmadım. Her zaman için saha içinde kararıyla tartışmaları çıkartan bir hakem olmuş ve maçta da yine sarı-kırmızılı taraftarları çileden çıkartmayı başaran isimdi. Rakip futbolcunun ayakkabısı çıkıyor, kenara alıp giymesi talimatını vereceğine zaman geçirdiği için itirazda bulunan Ramazan’a sarı kart veriyor. Otoriteyi sağlayım derken, elinden bir anda kaçan bir maç oldu. Ne diyelim bunu da Federasyonu’nun kurulları iyi incelesinler. 

Temsilcimizin aldığı bir puan konusunda ‘buruk bir sevinç var’ demiştim. Aslında 3 puan olsa, ligin altı ile işimizin olmadığını net bir şekilde göstermiş olacaktık. Ancak hala bizi endişeye sokma konusundaki çabaları için sarı-kırmızlı futbolcuları tebrik etmeliyim. Heyecan bitmesin istiyorlar diye düşünüyorum artık. Bundan sonrasında bakalım ne yapacaklar?..