MUSTAFA GÜRBÜZ


HAKEMLER VE KAYSERİSPOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Ligin son haftalarına geldiğimiz şu günlerde bakıyorum da spor yorumu yapan her kesim maçlarda verilen kararlar konusunda alıp- veriyor. Daha önceleri biz bu konularda söylemler yaparken eleştiriliyor hatta İstanbul takımlarını kıskandığımıza kadar birçok sözle karşı karşıya kalıyorduk. Görülen o ki, İstanbul´da bu yorumları yapanlar da gönüllerindeki takımların fanatikliğini yapmak yerine verilen kararlar karşısında haksızlıkların olduğunu şu günlerde tüm kamuoyu ile paylaşmaya başladılar. Kayserispor´u takip eden birisi olarak bazen belki de ani çıkışlarım olabilir ama ben elimden geldiğince ortada olanları konuşmaya çalıştım. Kayserispor bu sezon ligde yine birçok hakem hatasına maruz kalmış ve kaybettiği puanlar yüzünden de belki de Avrupa hedefini gerçekleştirememiştir.

Daha önceleri de aynı durumla karşı kalan temsilcimiz ligden bile düşmüştü. Gelinen noktada federasyon yönetimi ?VAR´ diye bir sistemi, ülkemizde de uygulamaya koydu. Lakin bu uygulama ne hikmetse bazıları için çalışırken bazıları için ise hala kör olmaya devam ediyor. ?VAR´ sisteminin başında oturan hakemden tutun da saha içinde koşan hakemlere kadar bazı gruplar, istedikleri kararları maçlarda alenen veriyorlar ve hata yapmış olmalarına rağmen kimse sesini çıkartmıyor.

Kayserispor tüm hatalara karşın sesini çıkartsa da ne yazık ki, federasyonda bu konudaki yöneticiler ?maç geçmişte kalmış, bundan sonrasında hatalar yapılmaz´ diyerek olayları geçiştirmişlerdir. İşte bu geçiştirmeler şimdilerde diğer takımlar için de yapılmaya başlandı ve ligin üst tarafı ile alt tarafı bir mimarlık çalışması gibi yeniden inşa edildi. Bakalım bu hakem yönetimleri yeni federasyon seçiminden sonra da devam edecek mi?