VELİ ALTINKAYA


HACILAR VE DEVELİ ADAYI NİYE DEĞİŞTİ

HACILAR VE DEVELİ ADAYI NİYE DEĞİŞTİ


AK Parti’de benim için iki ilçe belediye başkan adayı sürpriz oldu. Develi ve Hacılar...

Önce Hacılar’a bir göz atalım...

Mevcut belediye başkanı Ahmet Herdem üç dönemdir dürüst bir şekilde hizmet ediyordu.

 Herdem bir dönem daha aday olmak istiyordu. Ancak, aday adaylığı sürecinde icad edilen “gençleştirme” furyasının etkilediği isimlerden biri de O oldu... Aday adaylığı başvurusunu dahi yapmadı.

Parti’nin aday adaylığı için ilan ettiği 1 Kasım’da Hacılar için hiç başvuru yoktu.

Kulislerde Ahmet Herdem’ in yanısıra  İlçe Başkanı Hüdai Barut ile eski ilçe başkanı ve il yönetim kurulu üyesi Doğan Ekici’nin adı da aday adayları arasında geçiyordu. Fakat her iki isimde başvuru yapmamıştı. Hatta Hüdai Barut YSK’ nın ilan ettiği 1 Aralık’a kadar beklemiş, istifasına dair bir ışık göremeyince ilçe başkanlığına devam kararı almıştı...

Bu arada Parti’nin etkili isimlerinin, Kadın Kolları’nın başarılı Başkanı Venhar Pakırdaşı’nı Hacılar’dan aday göstermek için bazı görüşmeler yaptığı kulaklarımıza geldi. O da olmadı...Tam o süreçte Ekrem Baktır’ın aday gösterileceği duyuldu.

 Ekrem Baktır bir dönem ANAP’tan belediye başkanlığı yapmış, 2004’te de MHP’den aday olmuştu.

Parti etkili isimlerinin yaptığı görüşmeler çerçevesinde Baktır, uzun süredir görev yaptığı Boydak Holding’in bir numaralı patronu Hacı Boydak’ tan da izin alarak adaylık başvurusunda bulundu.

Hemen herkes Ekrem Baktır’ın adaylığını kesin gibi görüyordu.

Peki ne oldu?

Rivayet çok...

Ama, yakışan rivayet 17 Aralık sonrasında takınılan tavır...

Boydak Holding’in bazı yöneticilerinin 17 Aralık sonrası Hükümet-Cemaat çekişmesinde Hükümetin karşısında tavır aldığı biliniyor.

Bundan mütevellit olsa gerek, Başbakan’ın talimatı ile Ekrem Baktır’ın adının çizildiği söyleniyor...

Doğru mu bilmem...

Doğruysa yanlış bulurum. Boydak Holding, ülkemizin, hele hele şehrimizin güzide  gruplarından biri. Bazı ortakları 17 Aralık sürecinde farklı tavır dahi takınmış olsalar burada üst düzeyde görev yapan bir ismin üzerinin çizilmesi hoş olmaz...

Parti’nin Ankara’daki bir etkili isminin bu noktada devreye girdiğini sanıyorum.

Bu noktada Doğan Ekici’ ye de haksızlık etmemek gerek. Partinin uzun süre ilçe başkanlığını yaptı. Son olarak il yönetimindeydi Geçen seçimde de adaylık hesabı yapmıştı, olmadı. Kısmet bugüneymiş...

Gelelim Develi’ye...

Develi’de iki isim üzerinde duruluyordu. Biri mevcut Başkan Recep Özkan, diğeri  Saray Halı Müdür Yardımcısı Metin Tartıcı idi... Daha doğrusu Kayseri’deki tüm etkili ve yetkili isimlerle milletvekillerinin ağırlıklı bölümü Metin Tartıcı’ yı istiyordu. Ancak, Parti’nin etkili isimlerinden biri ise Recep Özkan’dan yana tavır koydu.

O etkili ismin, (Başkanlık Divanı’ndaki bir başka isimden de destek alması ile)  kendine has haklı gerekçeleri de vardı. Birincisi Tartıcı’nın “büyük patronu”, ikincisi “17 Aralık’la bağlantılı olma ihtimali.” İşte bu iki gerekçe Tartıcı’yı Kayseri’den topyekün verilen desteğe rağmen oyun dışında bırakarak Mehmet Cabbar’ın adını gündeme getirdi.

Mehmet Cabbar, bir ara ilçe yönetiminde görev yapmış. Develi Künye köyündenmiş ve ilçede sigortacılık yapıyormuş.17 Aralık’ın merkezinde bulunmayan  bir tarikatla gönül bağı olduğu söyleniyor....

Gelinen noktada her partide ve her ilçede ufak-tefek kırgınlıklar var. Adayların listeye giremeyen isimleri kesinlikle kucaklaması gerek. Bu noktada İl Başkanı Ömer Dengiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye düşen görevler   olduğu kanaatindeyim.

 

 

00-Başkan Özhaseki bugün yapacağı Sarıoğlan ziyaretini ertelerken, yarın ve ertesi gün Pınarbaşı ve Develi’ye gidecekmiş.

00- Başkan Özhaseki bugün Şehr-i Derya’yı yapacağı sanayi esnafından bir grupla yüzyüze  görüşecekmiş.

00- AK Parti cumartesi Enerji Bakanı’nın da katılımıyla adaylarını tanıtacakmış.

00- MHP Develi İlçe Başkanı ve yönetimini istifaya zorlayan süreci başkan adayı  Mankal ,planlayarak gerçekleştirmiş.

00- MHP İl Başkanı Mete Eke Ali Dağı’ndan sonra Erciyes’in zirvesine de üç hilalli bayrağı dikeceklerini söylemiş.

00-   CHP, Akkışla’da Gömürgen Belediye başkanını aday gösterince ortalık karışmış.

 

MHP DEVELİ

MHP Develi Belediye Başkan adayını yanılmıyorsam mayıs ayında açıkladı. Henüz tanışmadık; ama, hakkında olumsuz birşey duymadım. Duyumlarıma göre “Süleymancı” imiş. Dün MHP Develi İlçe Başkanı Beşparmak ve yönetiminin istifa haberi ulaştı. Üzüldüm. Beşparmak yıllardır Develi’ de partinin sıkıntısını çeker. Başkan adayının ilçe başkanı ve yönetimini Genel Merkez’e şikayet ettiği ve görevden aldırmak istediği söyleniyor. Beşparmak ve ekibi de bunun üzerine istifa etmiş. Mankal yeni bir yapıyla Meclisi, partiyi şekillendirmek istiyor. Aylar sonra Develi’de yaşanan olayın perde arkası böyle.