VELİ ALTINKAYA


ÖZHASEKİ SEÇMENE LANET OKUMAZ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Özhaseki, doğu ve güneydoğuda hendeklerin açıldığı, yetkililerin maalesef o çukurlar açılırken seyrettiği süreçten kısa süre sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Özhaseki, bakanlığı döneminde Kayseri’den çok Şırnak’a, Diyarbakır’a, Cizre’ye gitti. İstanbul’dan, Ankara’dan çok Diyarbakır’ın surlar içine mesai harcadı. PKK’lı teröristlerin hendek açarak yerle bir ettiği o güzel şehirleri yeniden mamur hale getirmek için uğraştı...

O kadar ki, Özhaseki Cizre’ye gittiği zaman emin olun Kayseri’den daha coşkulu karşılandı. Hatta Cizreliler O’na Mehmet Özhaseki yerine ‘Mehmet Özcizreli’ demeye başladı.

PKK’nın yakıp yıktığı bölgeyi mamur etmekle kalmadı, bölge insanı ile de gönül köprüsü kurdu. Aşiretlerin barışmasına katkı verdi. Yöre insanı ile hem Bakanlık’ta, hem bölgede yüzlerce toplantı yaptı. Acılarına ortak oldu, düğünlerine katıldı. Özel sohbetlerinde PKK’nın, Türk’ten çok Kürt’ün düşmanı olduğunu örneklerle anlattı.

Bugün bile Özhaseki Şırnak’a, Cizre’ye, Hakkari Yüksekova’ya, Diyarbakır’a gitse emin olun Kayseri’den daha fazla ilgi görür.

Böyle birinin nasıl olur da bölge halkının oyuna ‘lanet olsun’ diyeceği düşünülür. Özhaseki’nin o konuşmasını Kay TV’den canlı olarak izledim. Özhaseki’nin tepkisi iki bakanın bizzat özel bilgiler de aktardığı CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Gara Şehitleri konusunda PKK yerine, doğrudan Cumhurbaşkanı’nı suçlamasınaydı. Özhaseki, olası seçimde HDP’nin oylarını alabilmek için PKK’nın lanetlenmemesine, HDP’nin terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunun altının çizilmemesine tepki koydu.

Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden AK Parti’ye oy veren öğretmenler ve bazı meslek gruplarına yönelik malum sözlerine kulaklarını tıkayanlar ‘Vay efendim 6 milyon seçmene nasıl lanet okursunuz’ diyor. Elbette hiçbir siyasetçi filan partiye oy verdin diye seçmene lanet okuyamaz. Siyasetçi, vatandaşın oyunu alamıyorsa kabahati kendisinde arayacak. Bu, bütün siyasiler için geçerli.

Özhaseki’nin kastettiği, dün hizmet ettiği bölge halkının siyasi iradesi değil; ilk seçimde o oyları Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına kanalize edeceğini zannettiği için HDP’nin, PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu alenen dillendirmeyen zihniyete, anlayışadır.

Özhaseki, konu epeyce dillenip budaklandıktan sonra önceki gün akşam saatlerinde aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Kayseri’de bir açılış programında yaptığım konuşma maalesef bağlamından koparıldı.

Konuşmamda, PKK'yı kınamayan, PKK'ya tek söz etmeyen üç beş tane oy alacağım diye HDP'ye yağ çekip yaltakçılık yapan ve olmadık kalıplara giren CHP’nin tutumunu lanetledim. '13 şehidimizin katili PKK’dır' diyemeyen siyasi tutumu sertçe kınadım. 'Birkaç puan oyumu artıracağım' diye teröre ve terör destekçisi HDP'ye karşı vatansever tutum geliştirmeyen siyasi tavrın oy alma kaygısını eleştirdim. Bundan dolayı da 'Lanet olsun onların oy kaygısına' demek istedim. Konuşmamın bütünü dikkate alındığında bu anlam kolaylıkla çıkartılabilmektedir.

Bu maksatla konuşmuş olsam da yine tepkim biraz aşırı bulunmuş olabilir. Ancak bu tepkim asla seçmene değil, oy alma hesabı ile teröre göz kırpan ayak oyunlarına karşıdır.

Sözlerimin maksadından çıkartılmak istendiğini ve bundan siyasi menfaat gözetildiğinin farkındayım.

Benim seçmeni lanetlemem gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Milli iradeye yürekten bağlı biri olarak, seçmen kardeşlerimin her bir oyunun kutsal olduğuna inanıyorum. Bugün de hala terörü lanetlemeyen, oy kaygısıyla terör muhitlerine gerekli tepkiyi ortaya koymayan her türlü tutuma karşıyım. İlgili siyasiler, bana karşı gösterdikleri şiddetli tavrı keşke PKK’ya ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye karşı gösterselerdi. Aziz milletimiz görseydi ve biz de alkışlasaydık...”

Muhalefet ve malum çevreler buradan yürüyerek terörle mücadelede HDP’yi masum gösteremez.

Ancak buradan Özhaseki ve iktidar partisi sözcülerine (İsmail Tamer dahil) hadsizlik saymazlarsa yaklaşık 40 yıllık gazetecilik tecrübemle bir kardeşleri olarak uyarıda bulunmak istiyorum. Bu arkadaşlarımız Kayseri’de kürsüde veya TV ekranında konuşurken zannediyorlar ki ‘sözlerimiz Boğazköprü’den öteye’ gitmez. O sözler onlar kürsüden inmeden Ankara’ya, hatta dünyanın öbür ucuna gidiyor. Nerede ne söyleyeceklerini önceden muhasebe ve murakabe etmeleri lazım.

Özellikle salgın nedeniyle çarşı-pazar ve hizmet sektörünün sıkıntılı olduğu şu günlerde iktidar bakanları, vekilleri, il başkanı ve belediye başkanları nerede ne söyleyeceklerini düşünmeli, tartmalı, sonra konuşmalı...

 

KULİS BULVARI

MUHALEFETİN KAYSERİ İLGİSİ

Salgınla ilgili tedbirler kademeli olarak kaldırılınca emin olun Kayseri, muhalefetin akınına uğrayacak. Genel başkanlar, yardımcıları ve milletvekillerinin Ankara’dan çıkınca ilk uğrak yerleri Kayseri olacak. İYİ Parti, eski bankacı ve bakan Cihan Paçacı’yı getiriyor bugün Kayseri’ye. Hele bir tedbirler kalksın, toplantılar normale dönsün emin olun muhalefet partilerinin genel başkanları ve yardımcıları hemen her hafta Kayseri’de program yapacak. Bu, Kayseri için aslında güzel. Kayseri, muhalefete derdini ve talebini aktaracak. Yaz ortalarına kadar Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Kayseri’ye geleceğini söyleyeyim. İl başkanları, salon toplantıları ve genel başkanlarını davet için salgının kontrol altına alınmasını bekliyor. Bakalım, Cumhur İttifakı cephesi muhalefetin bu ilgi ve akınına karşı nasıl bir yol haritası çizecek?

 

Mış… Miş… Muş…

00-Vaka sayısı artan Kayseri’de oranların yüz binde 50’nin altına inmesi halinde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılabilirmiş.

00- Vaka sayısındaki artış nedeniyle önümüzdeki hafta okullarda yüz yüze eğitim ötelenebilirmiş.

00- İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı bugün Kayseri’yi dinleyecekmiş.

00- Özhaseki’nin malum sözleri bazı çevreler tarafından çarpıtılmış.

00-Muharrem İnce’nin kuracağı partinin Kayseri il başkanının kim olacağı merak ediliyormuş.

00-Başkan Büyükkılıç, merkez belediye başkanları ile Kayserigaz’ın 2021 yatırım programını masaya yatırmış.

00-FETÖ yöneticiliği iddiası ile yaklaşık 6 yıldır cezaevinde olan Memduh Boydak’ın avukat kızı, okuldan arkadaşı olan bir meslektaşı ile önceki hafta amcası Mustafa Boydak’ın şahitliğinde evlenmiş.