VELİ ALTINKAYA


GÜL İSTESEYDİ CUMHURBAŞKANIYDI

GÜL İSTESEYDİ CUMHURBAŞKANIYDI


11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri’den memnun ayrıldı. Gül’ün 3 günlük ziyareti öncesi yaygın ve yerel medyada, daha çok da sosyal medyada “ Gül sahaya iniyor “ veya “yeni parti kuracak” yorumları çok yapıldı. Abdullah Gül, ziyaretinin ilk gününde mealen; “Parti kurmak gibi bir niyetim yok. 40 yıllık dava arkadaşım olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve benim siyasete ve devlet hayatına kazandırdığım Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başarısı için çalışacağım; üzerime düşen ne olursa yapacağım” dedi.

         Gül’ün bu sözleri AK Parti içinde sancı yaratmak isteyenlerin heveslerini kursağında bıraktı. 11.Cumhurbaşkanı’nın Kayseri ziyaretinde AK Parti teşkilatları ve milletvekillerinin üzerlerine düşeni yapmaları talimatı Genel Merkezden gelmiştir. AK Parti İl Başkanı Özden’e Genel Merkez yöneticileri “ Sayın Cumhurbaşkanı’nın Kayseri ziyaretinde üzerinize ne düşüyor ise fazlası ile yapın” emrini verdi.

         Gelelim Gül’ün Kayseri ziyareti ile ilgili bazı notlara.

 AK Parti’nin 6 Milletvekilinden 4’ü Gül’ü ziyareti boyunca yalnız bırakmadı. Enerji Bakanı Yıldız ve Grup Başkanvekili Elitaş Başbakan ile birlikte Bakü’ye gittikleri için Kayseri de yoktu.

         Vali Düzgün, Başkan Özhaseki ve merkez ilçe belediye başkanları doğru ve doğal olarak Cumhurbaşkanını bir dakika olsun yalnız bırakmadı.

         Gerek Organize Sanayi Bölgesi gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yemek ve kahvaltıda hemen herkes vardı. Sadece AK Partililer değil her siyasi görüşe, her cemaate ve mezhebe mensup insanlar Gül’ü karşılamada ve onuruna yapılan toplantılarda bulundular.

         11.Cumhurbaşkanı buralarda yaptığı konuşmada 1991’de Kayseri’den başlayan siyasi hayatında hemşerilerimizin verdiği desteğe teşekkür etti. İki ayrı toplantıda yaptığı konuşmada “ sizleri mahcup edecek, utandıracak hiçbir iş yapmadım. Son 12 yıllık devlet hayatımızda bakan, başbakan ve nihayet cumhurbaşkanı olarak Türkiye’nin itibarını yükseltmek için çalıştım. Hükümetlerimizle Meclisimizle çok sayıda reforma imza attık” dedi.

         Kayseri Gül’e vefasını göstermiştir, göstermelidir. Başkan Özhaseki kahvaltıda yaptığı konuşmada doğalgaz, raylı sistem, Yamula Barajı, spor tesisleri, vakıf ve devlet üniversitelerinin yapımında Cumhurbaşkanı Gül’ün çok büyük desteğini gördüklerini belirterek şehir adına teşekkür etti.

         Son 12 yılda Kayseri’ye gelen diplomat ve devlet adamı sayısının fazlalığını neye bağlıyorsunuz ?

         Neredeyse Ankara ve İstanbul’dan sonra en fazla diplomat ve devlet adamı Kayseri’ye geldi. Hemen her hafta 1-2 büyükelçi ağırladı bu şehir. Başbakanlar, cumhurbaşkanları, kraliçeler geldi geçti Kayseri den… Kayseri tarihinde ilk kez 3 cumhurbaşkanını aynı gün misafir etti. (Türkiye, Almanya ve KKTC Cumhurbaşkanları) Daha önce rahmetli Özal ve rahmetli Elçibey birlikte gelmişti.

         Kayseri’ye diplomat ve devlet adamı ilgisi Abdullah Gül’ün başbakan, dış işleri bakanı ve cumhurbaşkanı olmasından sonra yoğunlaşmıştır. Birçok ismin Kayseri’ye gelmesinde onun telkini etkili olmuştur.

         Türkiye 64 yaşındaki Abdullah Gül’ün bilgi ve birikiminden istifade etmelidir. Bunun ne zaman ve nasıl yapılacağını zaman gösterecek.

         Sonuç olarak Gül, Kayseri ve Türkiye’ye borcunu ödemiştir. Ödemeye de devam edecektir.

         Gül’ün bir vefa adamı, bir gönül dostu, kardeşlik hukukunu gözetmede gösterdiği hassasiyeti bir gün tarih ayrıntılı olarak yazacaktır. Bu cümleyi neden kullandığımı anlatayım. Ama bu tespitimin Gül görevde iken Köşk tarafından yalanlandığını da hatırlatmak isterim.

         12.Cumhurbaşkanı aday tespiti sürecinde iki muhalefet partisi liderinin yani hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Bahçeli’nin, Gül’e mealen; “Siz aday olun, biz aday çıkarmayalım” dediğini bugün için taraflarca yalanlansa da tarihe not olarak düşelim.

         Gül bu teklifi, vefa, kardeşlik hukuku, dava ahlakı gibi hassasiyetler nedeni ile reddetmiştir. Onun yerinde başkası olsaydı görevine devam ediyordu.

        

00- Gül’ün “yeni parti yok” sözü bazı hesapları bozmuş.

00- Gül, OSB’nin verdiği ve hemen herkesin katıldığı teşekkür yemeğinde sanayicilere hitap ederken “ orta gelir düzeyinin üstünde bir ülke olmamız lazım” demiş.

00- Kayseri’den memnun ayrılan 11.Cumhurbaşkanı Gül, şehrimizde “özel sohbet ortamlarında da” bulunmuş.

00-Gül, Kayseri ziyaretinde bazı isimlerle “özel olarak” görüşmeme konusunda hassasiyet göstermiş.

00-    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek’in yurtdışında olması nedeniyle iki göreve de Sadık Yakut vekalet ediyormuş.

BAŞBAKAN’IN

SAĞI-SOLU

    Başbakan Ahmet Davutoğlu 100 günü aşkın süredir IŞİD tarafından rehin tutulan 49 vatandaşımızın kurtarıldığına dair açıklamayı Bakü’de yapmıştı. Başbakan Davutoğlu konuşurken sol tarafında Kayseri Milletvekili ve Enerji Bakanı Taner Yıldız, O’nun yanında Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş vardı. Aslında Başbakan’ın sağ yanında duran isim de Kayserili sayılır. Başbakan’ın sağında yardımcısı Yalçın Akdoğan vardı. Şahsen tanıdığım ve hukukumuz olan bir ailenin (aslen Gemerek Sızırlılar) damadıdır. Yalçın Akdoğan. Aile Kayseri’de ikamet ediyor.Akdoğan’ın dünürcülüğünü de Özhaseki ve Elitaş yapmıştı.