VELİ ALTINKAYA


GÜL HEPİMİZİ ATLATMIŞ

GÜL HEPİMİZİ ATLATMIŞ


Cumhurbaşkanı Gül’ün “Devlet trafiği”nin bu günlerde çok yoğun  olduğunu söylersek kehanette bulunmuş olmayız. Başta Suriye ve Mısır konusu olmak üzere, Türk Dünyası, çözüm süreci vs konuları yakından takip ediyor Gül...

“Devlet trafiği”nin yanısıra”Özel trafik” te de yoğunluk var... Cumhurbaşkanımız haftasonu eski özel kalem müdürü ve THY Yönetim Kurulu Başkan ı Candan Karlıtekin’in çocuğunun düğünündeydi. Bu hafta sonu halasının oğlu, kız kardeşinin eşi ve İzmir Milletvekili  Prof.Dr.Mehmet Saim Tekelioğlu’nun oğlu Ali Ekber’in düğünü var...

Cumhurbaşkanı’nın kamuya açık gündemi, mutad olarak Köşk’ ün internet sitesinden paylaşılır. Bu gündemin bir bölümü basına açık, bir bölümü kapalıdır. Ama, Cumhurbaşkanının bilinen kabul ve katıldığı programların dışındaki birçok görüşmesi ya da kabulü ilan edilmez.

Bunlar arasında ailevi ve özel görüşmeleri de var.

Bu girişten sonra gelelim asıl konumuza...

Cumhurbaşkanı Gül geçtiğimiz Ramazan’da tüm gazetecileri atlatmış. Gazetecileri atlattığını anladık; Kayseri’deki devlet görevlilerini de atlatmış.

Bir gazetecinin “Haberi atlaması” çok kötü. Bereketki bu kez hepimiz birlikte atlamışız haberi...

Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan’da anne ve babasını ziyaret için kimsenin haberi olmadan Kayseri’ ye geliyor. Gazetecinin haberi olmaması normal; “Ama iyi de bir ilin en üst düzey yöneticileri bu ziyaretten nasıl haberdar olmadı?” diyebilirsiniz... Muhtemelki Cumhurbaşkanı, Koruma Başkanı’na “Bu ziyaret özel. Kimseye haber vermeyin. Herkes işine baksın” demiştir.

Haftasonu meslektaşlarımız eş ve çocukları ile birlikte  Anadolu Harikalar Diyarı’nda Başkan Özhaseki’nin konuğuyduk. Yemekten sonra hanımlarla birlikte   bir grup meslektaşımız Başkan Özhaseki’nin “Kahve içelim” davetine icabet ettik. Daldan dala gelişen sohbet esnasında DHA Bölge Müdürü Oktay Ensari “Başkanım, Sayın Cumhurbaşkanı geçelenlerde herhalde gizlice Kayseri’ye gelmiş” deyiverdi.

Ama bir duyum almıştı, ama zarf attı. Başkan Özhaseki gülümsedi ve “Doğru geldi” dedi...

Vali, Emniyet Müdürü, Başkan Özhaseki de dahil kimsenin ziyaretten haberi yokmuş. İftardan sonra Cumhurbaşkanı Gül, Başkan Özhaseki’yi cep telefonundan bizzat ardamış. Kayseri’de olduğunu söylemiş. Özhaseki evinde bulunan misafirlerden izin alarak Hacı Baba’nın Eğribucak mevkiindeki bağına gelmiş.

Başkan bu diyaloğu anlatınca güldük ve “Hepimiz atlamışız” dedik.

Cumhurbaşkanı Gül iftar için anne ve babasının yanına geliyor. Yakın akrabaları ile birlikte, annesinin özel olarak hazırladığı yemeklerle iftarını açıyor. Daha sonra bir  komşularının kendi bağlarının da yakınındaki  bağının köşesine yaptırdığı “Ali Baba Mescidi” nde teravih kılıyorlar. Gül, teravihe  babasının koluna girip yürüyerek gidiyor. Tabiatıyla cami giriş ve çıkışında Cumhurbaşkanı Gül’e müthiş bir ilgi olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Sonuçta Cumhurbaşkanı da olsanız, 63 yaşına da gelseniz anne ve baba için “Evlat-çocuk”sunuz. Anne ve babalar sesini duydukları, görüntüsünü gördükleri çocuklarına ara ara dokunmak, mümkün olan en yakın mesafeden ona bakmak ister. Tabi aynı şey evlatlar için de geçerli...

Cumhurbaşkanı’nın Kayseri ziyaretini Vali başta, devlet görevlilerinden, daha doğrusu aile dışında herkesten  gizli tutan Köşk’ ün Koruma Başkanı hemşehrimiz  Osman Cangal’ı da kutluyorum.

Muhtemelki kamu görevlileri, “Atladıklarına” gazetecilerden çok hayıflanmışlardır.

Mış… Miş… Muş…

00- Bakan Yıldız’ın da katıldığı AK Parti Danışma Meclisi’nde hatipler daha çok dış politika üzerinde durmuş.

00-Taşra ilçe belediye başkan adayları AK Parti Danışma Meclisi toplantısında İl Başkanı Dengiz’in gözüne gözükmek için yarışmış.

00- Enerji Bakanı Yıldız ile KAYSO Başkanı Boydak’ı malum açıklamadan sonra karşı karşıya ilk kez getirecek toplantının niçin ertelendiği merak ediliyormuş.

00- Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yine Kayseri üzerinden yüklenmiş.

00- Yaşar Karayel 27 Mayıs darbesinden sonra adı “27 Mayıs” olarak değiştirilen ve sonradan eski adı olan Millet Caddesi’ne dönüştürülen cadde ile ilgili yeni bir tartışma başlatmış.

O ANKETE KATILIYORUM

   MAK Danışmanlığın geçtiğimiz hafta 30 büyükşehirde yaptığı anketin Kayseri ayağını MHP ve CHP’lilerin sevmediğinden eminim. Ankette AK Parti yüzde 61, MHP yüzde 21, CHP yüzde 11 çıkmıştı. İki aşağı, bir yukarı bu sonuçların 30 mart 2014’te aynen tekerrür edeceğini göreceksiniz.Bu anket sonucuna CHP’den çok MHP’liler tepkili.MHP’liler Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 21’e, Kayseri’de ise yüzde 35’e ulaştığına inanıyor. Türkiye için Grup Başkan Vekili  Vural da  önceki gün böyle bir rakam açıklamıştı. MHP elbette Kayseri’de yüzde 35’lere varan bir oy alabilir. Ama, önce bu oyu alacak genel politikalar, sonra da yerel adaylar belirlemeleri gerekiyor. Anketler bazen yönlendirmeye matuf olabilir; ama, son anketin öyle olmadığını 7 ay sonra görürsünüz.