VELİ ALTINKAYA


GELDE YAZI YAZ

GELDE YAZI YAZ


Küçük oğlum Şırnak Akçay’da bulunan  Piyade Tuğayı’nda askerlik yapıyor. Uzun süre bu Tuğaya bağlı Güçlükonak Karakolu’nun Gabar Dağları B Tepesi’nde görev yaptı.

 Asker pazar günü ikindi vakti aradı. Ayak barmağının batması nedeniyle küçük bir operasyon geçirmiş, terlikle gezdiğini söyledi. “Baba 5.5 ayım kaldı” dedi.

Böyle bir psikoloji içinde dinliyorsunuz terörist saldırılarını... Acı bir itirafda bulunayım, saldırının  Beytüşşebab’ta olduğunu öğrenince derin bir ‘oh’ çektim. Bir kaç salise sonra ise “Onlarında benim gibi bir babası var...Onlar şimdi ne yapıyorlar... Allah sabır versin!” diyebildim...

Devlet, Hakkari’nin ilçeleri bizim kontrolümüzde dercesine kendi toprağına büyük bayrak dikmekle övünüyor. Helikopterlerle 2 bin asker indiriyor dağların şahikalarına....Ve acıki terör örgütü “Sen Şemdinli’nin  tepesine bayrak mı dikiyorsun. Al ben seni Şırnak’ın Beytüşşebab’ından vurayımda gör” diyor...

Ve lanet olsun vuruyor...

Karanlıktan yararlanarak, haince, sinsice vuruyor. Yüreklice karşına çıkıpda seninle savaşmıyor. Kahbece yapıyor bunu.Ya karanlıktan yararlanıyor, ya uzaktan kumanda ile mayın-bomba patlatıyor...

Dün gün boyunca keyfim yoktu...Nasıl keyfin olacak.Sabahleyin hangi haberle uyanacağını bilmiyorsun.

 On şehit hangi ilden bilmiyorum. Ne önemi var. Yine Anadolu’ nun gariban ocaklarına ateş düşmedi mi?.

Bu hal üzereyken telefonuma bir mesaj geldi. Mesaj Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri ile Malül Gaziler Derneği Başkanı Ali Yavuz’dan...  STK ve meslek örgütü başkanları ile son terör saldırılarını değerlendirmek istediklerini belirtiyorlar.

Ne diyeceksiniz?..

Kayseri bir ara sokağa döküldü. Hemde tam 400 bin kişi... Can yanmaya, kan akmaya devam etti.

“Oturalım ve kaderimizi bekleyelim” demiyorum, ama atacağımız adımın sonuç almasını görmeliyiz.

Maalesef bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar.Türkiye’nin bu beladan kurtulması için AK Parti, MHP ve CHP’nin mutlaka ortak ber zeminde buluşması gerekir.

 Dün akşama kadar hiçbirşey yapmayı canım istemedi... Keyifsizdim, moralsizdim.Tıpkı Türkiye gibi...

Türkiye, moral bulmazsa, coğrafyasında yaşanan devasa olaylarda söz sahibi olamaz.

KAYSERİ ADLİYESİ

Yeni adli yıl başladı. Artık adliyeler daha yoğun olacak. Kayseri adliyesi uzun sürdedir yoğun. Sürekli yeni mahkemeler kuruluyor, ancak idare yeni mekanlar bulmakta zorlanıyor. Kayseri Adliyesi uzun süredir 4 ayrı binada hizmet veriyor. Mevcut bina yarım asırdır hizmette.

 Adil ve süratli yargılama elbette sadece bina ile ilgili değil. Ama, hakim savcı ve avukatlar ile adliyeye gelen insanlar nezih bir imkanda hizmet vermeli-görmeli.

Yeni adliye binasının inşaatı süratle devam ediyor. Yıl sonuna bitecek gibi. Muhtemelen tefrişi ile birlikte yeni yılın ilk üç ayında adliye taşınır.. Adliyenin taşınması ile mekan sorunu çözülmüş olur. Ama bu adil ve süratli yargılama için yeterli değil. Hakim-savcı açığının yanısıra memur sayısında da eksik var. Hatta mahkeme sayısında da öyle.Yeni bina ile birlikte bu eksiklerinde tamamlanması lazım.

Bu arada İstinaf Mahkemesi için binada kısmen bir hareketlilik başladı. Ama, gelinen noktada ben hala önümüzdeki yıl sonuna İstinaf’ ların devreye gireceğini sanmam. HSYK Birinci Daire Başkanı’da hakim ve savcılarla yaptığı son toplantıda bu noktada bir umut vermemiş... AB üç ilde İstinaf  binaları için yardım yaptı. O binalar tamamlandı. Göstermelik İstinaf’lara Başsavcıları atadık. Binden fazla birinci sınıfa ayrılmış hakim-savcıya ihtiyaç var. Yerel adliyelerden bu hakim ve savcıları aldığımızda buralarda sıkıntı yaşanacak...Süratle yargı sistemine yeni hakim ve savcıları dahil etmek gerekiyor.

Bu arada yargının üç ayağından biri olan  avukatların üye olduğu meslek örgütünün ekimde seçimi var. Murat Şirvanlı ve Fevzi Konaç’ın aday olduğunu biliyoruz. Bu arada Oğuz Erinç isimli genç bir avukatta adaymış. Erinç’in hangi taraftan oy alacağı seçim sonucunu belirler.

Mış… Miş… Muş…

00-Türkiye yine şehitlerine ağlıyormuş.

00-Başkan Özhaseki gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı son değerlendirme de “adaylık sinyali” vermiş.

00- Kayseri eski milletvekili İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk inşaattan düşmüş.

00-KTO Başkanı Mehmetbeyoğlu bankaların altın satmasına tepkiliymiş.

00- Baro seçimlerine siyasette müdahil oluyormuş.

00- Türkmenistan’dan dönen Bakan Yıldız cuma günü Kayseri’deymiş.

00- Bazı vekiller polis okulunu kendi ilçelerine götür meye çalışıyormuş.

00-   Vali Yılmaz Kayseri’nin sorunlarını öğreniyormuş.

İLÇEYE PMYO OLMAZ

  Emniyet Genel Müdürlüğü polis meslek yüksek okulları ile ilgili bir düzenleme yapıyor. Bazı büyükşehirlerde bu okullar bölge haline dönüştürülecek. Bu çerçevede Kayseri PMYO’yada bir yer aranıyor. Şu anda üç ayrı vekilimiz mevcut okulun merkez ilçeler dışındaki üç ayrı ilçeye taşınmasını istiyormuş. Bu doğru olmaz... Merkeze yakın bir noktaya yapılmalıdır PMYO... Aslında mevcut yeri gayet güzel. Aceba arsamı yetmiyor. Gerekirse mevcut yerin etrafında yapılacak bir plan değişikliği ile okul alanı genişletilemez mi?.PMYO’nun merkez, olmazsa merkeze yakın bir elçede bulunması doğru olur. Siyasilerin de bu noktada seçim bölgelerine şirin gözükme sevdasından  vazgeçmeleri gerekir. Zaten üç ayrı vekil, üç ayrı şey söylüyorsa PMYO ilçelere gitmez.