VELİ ALTINKAYA


GAZETECİYE KARŞI KIŞKIRTICILIK

GAZETECİYE KARŞI KIŞKIRTICILIK


Partilerimiz zaman zaman yaptıkları basın toplantısına gazetecilerden çok partilileri çağrıyorlar.

Sanırsın ki basın toplantısı değil, halka açık toplantı.

Seçim sürecinde ortam ara ara geriliyor. O basın toplantısında partilinin sevmediği bir soruyu soran gazeteciye salonda bulunan partililer tepki gösteriyor, hakaret ediyor hatta küfrediyor.

Maalesef dün bunun bir örneği de CHP’de eski bakan Parti’nin PM Üyesi Fikri Sağlar’ın basın toplantısında gerçekleşmiş.

Partililer kameraman ve muhabir arkadaşlarımıza yönelik “bağlama ile yol gösterilmesinden” sonra hakaret etmiş...

İşin acı tarafı da, partililere adeta “gazetecilere hakaret edebilirsiniz?” demeye getiren İşadamı Mehmet Sağıroğlu... Sağıroğlu ki Kayseri’deki basın mensuplarını ve çalışma şartlarını çok iyi tanıyan bir sayesetçidir.

 Muhtemelen milletvekilliği hesabını (defterini) hala kapatmamış olmalı ki, partilileri gaza getirecek  tavır sergilemekten çekinmiyor.Bu  tavrını Sağıroğlu’na yakıştıramadım..

 Tavrını kendisine yakıştıramadığım bir diğer isim geçiş döneminde il başkanlığı yapan Develi eski belediye başkanı, yeminli mali müşavir Ertuğrul Bey’dir.

Bunu benim söylemem doğru değil;  ama, CHP veya bir başka siyasi ( STK veya meslek örgütü temsilcisi )  sevmediği, yayın politikasından hoşlanmadığı medya kuruluşunu toplantısına davet etmeyebilir.

Nasıl ki CHP, Kayseri’nin 15 gazetesinden 10’unu ayırarak reklam vermiyorsa, basın toplantısına davette de bu ayrımı yapabilir. Reklam verirken o ayrımı yapmak akıllarına geliyor da, burda mı gelmiyor.

Yine benim bunu söylememem lazım; ama, vatandaş nasıl ki politikasını beğenmediği partiye oy vermiyorsa, onlar da yayın anlayışını beğenmedikleri gazeteyi almayabilir, Tv’yi izlemeyebilir.

Basın toplantısına davet eden ev sahibi, misafirlerini asgari nezaket ve geleneklerimize göre ağırlamalıdır. Kimsenin kimseye hakaret etme, ettirme hakkı olmaz.

Bu doğru olmamakla beraber gazeteci, önyargılı olup basın toplantısında partilinin hoşuna gitmeyen soru da sorabilir. Hatta hatibi tahrik edecek bir yaklaşım da gösterebilir. Bu durumda o gazetecinin muhatabı soru sorulan hatiptir ve o hatip soru soranın anlayacağı lisanla cevap vermesini bilir...

Partili ile gazeteciyi karşı karşıya getiren tavır, CHP’de maalesef uzun süreden beri ara ara devam ediyor. Bunun tekrarı halinde en azından sorumlusu olduğum  medya kuruluşlarının bu siyasi partimizin bize yönelik davetlerini sorgulayacağımızı belirtmek isterim.

BEYEFENDİ BİR CHP’Lİ

 TBMM Eski Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan,CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin dün şehrimizdeydi.

Sağolsun  CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal bu değerli devlet adamımızı Cemiyetimize getirdi. Bize yakışan şekilde karşılayıp uğurladık.

“Hikmet Abi” olarak bilinen Hizmet Çetin, aktif politikayı bıraktıktan sonra da ülkesine ve milletine hizmet etme azmini sürdürmüş nadir devlet ve siyaset adamlarından biridir.

Sohbet esnasında, halen uluslararası boyutta gönüllü olarak birçok organizasyonda  görev yaptığını öğrendim. ”Başkanım bu toplantılarda edindiğiniz izlenimleri devlet kademelerine sözlü veya yazılı olarak aktarıyor musunuz?” dediğimde ise “Katıldığım her organizasyon konusunda mutlaka Dışişleri Bakanlığı’nı bilgilendiriyorum. Konunun önemine göre Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’na verdiğim raporlar var.” dedi...

Hikmet Çetin ve eski bakanlardan Fikri Sağlar, adayları Osman Çilsal’a destek vermek üzere şehrimize gelmişler. Hikmet Bey 15 yıla yakın süredir Kayseri’ye gelmiyormuş. Hikmet Çetin’in beyefendi ve kucaklayıcı tavrının siyasilere örnek olmasını dilerim.

 

00- Şehir Başbakanın yarınki mitingine hazırmış.

00- AK Parti Bakan ve milletvekilleri ile birlikte ilçe ilçe miting yapıyormuş.

00-TBMM Eski Başkanı ve CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Çilsal’a destek için Kayseri’ye gelmiş.

00- AK Parti ve MHP seçimin son haftasında Talas’ta Avşarların oyunu almaya uğraşıyormuş

00- Kayseri İl Özel İdaresi ve belde belediyeleri yarın kapanırken, bazı çalışanların kafası da karışıkmış.

00-   Valilik seçim ve sandık güvenliği için her önlemi almış.

 

SON MİTİNG

  Seçimlere üç gün kaldı. İnşallah Kayseri ve Türkiye huzur içinde sandığa gider. Gün yaklaştıkça maalesef  tansiyon biraz daha yükseliyor. MHP, BBP ve CHP genel başkanlarından sonra yarın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan miting için şehrimize geliyor. Bu seçimin son mitingi olacak bu. Elbette cumartesi için adaylar da ilçe merkezlerinde seçim kurullarının gösterdiği saatlerde isterlerse miting yapabilir. Meydanda Başbakandan sonra miting yapacak bir lider yok. AK Parti İl Teşkilatı  Kayseri’de tarihi bir mitinge imza atarak finali “muhteşem” yapma çabasında.. Bakalım başaracaklar mı?