MUSTAFA GÜRBÜZ


FUTBOL VE BASKETBOL İÇİN BEKLEYİŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde iki spor branşı için taraftarın meraklı bekleyişi var. Deplasmanda Yeni Malatyaspor´la karşılaşacak olan Kayserispor maçı için sonuca odaklanmış futbol severlerin yanı sıra birde evinde BOTAŞ´ı konuk edecek olan Bellona Kayseri Basketbol´un taraftarının bekleyişi. Her iki spor içinde takımlarımızdan mutlak galibiyet bekleniyor. Taraftar koşullar ne olursa olsun, önemli olanın sahada veya salonda galibiyet olduğunu bir kez daha haykırıyor.

Gerek sosyal medya da, gerekse de ortam konuşmalarında takımlarımızın son durumları hakkında farklı eleştiriler yapılıyor. Öncelik Kayserispor konusu diyelim ve bu konuda mali olayların bir kenara bırakıldığını ifade etmeliyim. Eleştiriler veya yorumlarda genelde, takımdaki oyuncuların halleri ve sakatlanmaları göze çarpıyor. Konu hakkında bazı isimlerle alakalı yazılarım oldu. Sakatlanmalar bazı isimlerde kronik olsa da, diğer oyuncularında saha içindeki tavırlarına ve kart görmemek adına ikili mücadelelerde daha dikkatli olmaları gerektiğini her zaman söylüyorum. Bu konuda da orta alanda mücadele eden Şamil´in dikkatini çekmek isterim. Ne kadar hırslı olursanız olun, sahada arkadaşlarınızı eksik bırakacağınızı düşünerek hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Birde bu arada Deniz´e uyarılarda bulunalım. Hakem kararları konusunda o da zaman zaman tansiyonunu yükseltebiliyor.

Futbolun dışında basketbolda ise oyuncuların salonda mücadelesi hep yorumlanır. Yabancı oyuncular gününde ise sayı avantajı bizde oluyor. Maalesef yerli oyuncuların potadaki hükümleri fazla olmuyor. Onlardan da beklentim, sayı üretme konusunda daha başarılı olmalarıdır. En azından kendilerine güvenen isimlere bu başarıyı tattırmalarıdır?