VELİ ALTINKAYA


FETÖ´NÜN ÇOCUK ALÇAKLIĞI


FETÖ´cülerin para için yapmadıkları kalmamış.
Dini değerlerimizi, her türlü mukaddeslerimizi, duygularımızı kullanmışlar. İstismarın ?bini bir para.?
Bakın size okul adı vermeden bir öykü anlatayım hükmü siz verin.
Ama hükmü verirken önce kendinizin ilkokul yıllarındaki duygularınızı hatırlayın, sonra eğer anne veya baba iseniz ve ilkokulu okumuş bir çocuğunuz varsa o pencereden bakın olaya...
FETÖ´cüler kapatılan okullarının birinde tüm ilköğretim öğrencilerine birer kumbara veriyor.
Kumbarayı veren sınıf öğretmeni. Sınıf öğretmeni kumbarayı verdikten sonra ismini vermediği fukara, zor şartlarda okuyan öğrencilere yardım amaçlı bu kumbaraların dağıtıldığını belirterek mealen; ?çocuklar zorlama yok, isteyene, sizin yaşlarınızda ama zor şartlarda hayat süren okumaya çalışan kardeşlerinize yardım amaçlı biz bu kumbaraları size dağıttık. Dilediğiniz kadar içine para atın? deniyor...
Öğrenciler kendilerine verilen ve üzerlerinde isimleri yazılı olan kumbaralara harçlıklarından atıyorlar.
Bir süre sonra kumbaralar toplanıyor ve kimin kaç para attığı listeleniyor.
Öğretmen kumbaraların açılmasından sonra sınıfa geliyor, boş kumbaraları yeniden dağıtıyor ve yine mealen ?Çocuklar geçen dönemin birincisi, yani kumbaraya en çok para atan arkadaşınız filan çıktı. Haydi onu bir alkışlayalım? diyor...
Kumbaraya en çok para atan çocuk diğer çocuklarca alkışlatılıyor. Bu işlem bütün sınıflarda yapılıyor. Hatta sınıf sınıf en çok para toplayan öğretmenlerde benzeri bir işleme tabi tutuluyor.
Bir arkadaşı kumbarayı doldurma noktasında birinci olan ve alkış alan diğer çocukların sonraki döneme dair psikolojilerini düşünebiliyor musunuz?
Çocuklar neredeyse harçlıklarını, hatta yemek için ayırdıkları paralarını dahi kumbaraya atmaya başlıyorlar. Zira onlarda çocuk ve güya en fazla hayrı onlar yapıp, en fazla alkışı onlar almak istiyor.
Bu süreçte harçlıklarının yetmeyeceğini gören bazı çocukların anne ve babalarının cüzdanlarından para çaldıkları dahi görülüyor.
Yine bu süreçte bazı çocuklar hergün zayıflıyor. Veya akşam eve geldikleri zaman ?aç kurt yavrusu gibi? yemeğe saldırıyor.
Psikolojik tedaviye tabi tutulanlarda var.
Bir süre sonra yapılan sorgulama ve araştırmalarla okulda öğrencilerin böyle bir alçak yarışın içerisine sokulduğu anlaşılıyor.
FETÖ operasyonları çerçevesinde ara ara bazı isimler, ?Canım şu öğretmenlerin kabahati ne, bu öğretmenler niye gözaltına alınıyor?? diye eleştiri yapıyorlar.
Allah aşkına yukardaki işlemleri yapan öğretmenler, hatta onları bu işe sevk eden müdürlerin iyi niyetinden bahsedebilir miyiz?
Bunların bizim çocuklarımızın duygularını istismar ederek topladığı paralar nereye gidiyor.
Bir öğretmen, bir müdür bunu niye sorgulamaz. ?Gariban, fukara öğrencilere verilecek? diye adeta öğrencilerin duyguları istismar edilerek alınan bu paraların nereye gittiğini o öğretmenlerin bilmemesi, hele hele şüphelenmemeleri mümkün mü?
Yukardaki yazdıklarımın hangi okulda, nasıl ve hangi oranda gerçekleştiğini 15 Temmuz sonrasının iddianamesi yazıldığı zaman görürsünüz.
Yazının başında ifade ettim; yukarda yazdıklarımı ?çocukluk psikolojisi?ne bağlı travma noktasında değerlendirin.
Sınıfta güya, ?hayırda yarıştırılan? 8-10 yaşındaki çocuğun, anne ve babasının cüzdanından para çalmaya, yani hırsızlığa yönlendirilmesindeki alçaklığı, aşağılığı düşünün ve ondan sonra ?Canım bu öğretmenlerin ne suçu var?? diye sorgulamaya kalkın.
Bir öğretmen çocukları, onların psikolojilerini en iyi bilen kişidir. Hatta anne ve babasından da iyi bilir, bilmelidir.
FETÖ operasyonlarının arka planını çoğumuz bilmiyoruz. Sokak dedikodusu ile hüküm veriyoruz. Ama işin aslı öyle değil. İnsanların tek taraflı söylediklerinin bir bölümü abartılı ve ?nalıncı keseri? misali kendine yontarak anlattıklarından ibaret...
Hele 1 Kasım yargılaması başlasın bazı şeylerin gerçek boyutu daha iyi anlaşılır.

TALAS VE NOSTALJİ
Talas, Kayseri´nin kültür zenginliği en çok olan ilçelerinden biri. Merkezi çıkarsanız şüphesizki her manada en etkili ilçe Talas. Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu hafta sonu klasik araçların nostaljisine ev sahipliği yapmış, ilçede üç-dört faytonda gezinti odaklı hizmet veriyor. Talas ilçe olalı 27 yıl oldu. Kasaba ve daha önceki haliyle nahiye merkezi olan Talas, bir çok konuda önemli bir merkez. İlçe olduktan sonra Kayseri´nin en hızlı gelişen ve büyüyen yerleşim merkezlerinden biri oldu. Milli mücadele yıllarında ilçe nüfusunun % 40´ı Rum ve Ermeniler´den oluşuyordu. Bu azınlıklar oldukça zengin, her manada iyi yaşayan, iyi eğitim almış, kültür-sanat ve ticareti elinde bulunduran insanlardı. Talas her manada nostalji yaşamaya devam edecek gibi?

MIŞ? MİŞ? MUŞ?
- Türkiye erken seçimi yüksek sesle konuşmaya başlamış.
- AK?Parti´de ilçe ve il kongreleri yeni yılla birlikte başlıyormuş.
- Kayseri´nin iki büyük kuruluşuna daha ?kayyım? atanacağı konuşuluyormuş.
- MHP´de ilçe kongreleri yeni yıla kalmış.
- Ünlü bir müteahhit 17/25 Aralık öncesi FETÖ?yapılanmasına yaptığı bağışları bir bir anlatmış.
- Kocasinan Seyrani´de kentsel dönüşümü hızlandırmış.
- Kayseri genelinde farklı meslek gruplarına yönelik FETÖ operasyonlarının yıl sonuna kadar süreceği konuşuluyormuş.