VELİ ALTINKAYA


FETÖ´CÜLERİN SALMASINA DİKKAT!

Gündem - Veli Altınkaya


Polis önceki gün FETÖ´cü alçakları Talas´ta toplantı halindeyken bastı. Aralarında Kayseri, Adıyaman ve Elazığ imamları(!)nın da bulunduğu bir grup toplantı halinde yakalandı. Bu grubun himmet adı altında para topladıkları muhtemel. Sanıyorum emniyet, yaşanan bunca olaya rağmen hala bu ihanet şebekesine yardım edenlerden de hesap soracağı kesin?

FETÖ geçmişteki gibi acaba ?salma atma? yoluyla yine para topluyor mu? Eskisi gibi aleni olarak bunu yapabilmeleri mümkün değil. Geçmişte fütursuzca yapılan bu iş, şimdilerde muhtemel ki zekat adı altında insanların dini duyguları istismar edilerek gerçekleşiyordur. Belki de eskiden kalma bilgi ve birikimlerle ?şantaj? mekanizması çalışıyordur.

 Polisin, başarılı bir operasyonla bir süredir takip ettiği alçakları ?suçüstü halinde? yakalaması fevkalade isabetli olmuş. Polis ve Savcılık eminim ki bu alçakların geçen süre içerisinde kimlerden ne kadar para topladığını ve toplanan bu paraları kime nasıl ulaştırdığı bilgisine de sahip olacaktır.

Dünkü yazımda da ifade ettim, bunlar kesinlikle ?haşhaşi?  gibi yetişmemiş olsalar asla böyle bir şeye cüret edemezler. Geçmişte bu işleri nasıl yaptıklarını biraz sonra Kayseri´nin tanınmış müteahhitlerinden?Suat Altın´ın bilgileri ışığında da aktaracağım. Bugün eğer bir işadamı şu veya bu ad altında bunlara bir kuruş yardım yaparsa, haklı olarak savcılarımız da onlara ?Gelin bakalım kardeşim terör örgütüne niye yardım yaptınız? TCK´ya göre örgüte bir kuruşluk yardımın cezası 5 yıldan başlıyor? diye soracaktır.

Yıllarca bu işi fütursuzca yapmışlar. Suat Altın İnşaat´ın sahibi Suat Altın´ın ifadeleri geçmişte bu işin nasıl bir organizasyonla yapıldığını ortaya koyuyor aslında. Suat Altın devam eden yargılama sürecindeki ifadesinde, aralarında kendisinin de bulunduğu oturma grubuna, ?Fetullah Gülen´in gerek geçmiş yıllarda gerekse o tarihlerdeki dini sohbetlerine ilişkin video kayıtlarını sesli ve görüntülü olarak izlettirdiğini, gerek Halil Hoca´nın anlatımlarına, gerekse izlemiş olduğu bu video kayıtlarından edindiği izlenimlere göre bu cemaatin tamamen Allah rızasını kazanma adına faaliyet yürüttüğünü düşündüğünü, bu nedenle bu bir yıllık süre içerisinde muhtelif toplantılara katıldığını? ifade ediyor.

Suat Altın, firari Kayseri İmamı Sıtkı Baş´ın yönetiminde halen tutuklu ya da firari olan FETÖ´cülerin himmet adı altında nasıl ?salma attıkları?nı ilginç bir şekilde ifade ediyor.

 Suat Altın, bu toplantılarda Örgüt´ün yayın organlarına abone yapma işi başta olmak üzere, her türlü kaynak yarattığını belirterek, ?Abi sen 10 veya 20 adet gazete almış gibi ücretini ödeyeceksin, dediklerini kendilerinin de bu gazete ve dergi paralarını yıllık olarak ödediklerini, bu parayı da hocanın görevlendirdiği bir şahsa verdiklerini, parayı verdiği şahsı tanımadığını, ancak Zaman Gazetesi çalışanı olduğunu tahmin ettiğini? söylüyor?

Suat Altın, bu ihanet şebekesinin salmalarını ilginç bir şekilde ortaya koymuş. Suat Altın; ?Melikşah Üniversitesi´nde yılda bir defa yapılan toplantılara bu şahısların başkanlık ettiğini, yapılan toplantının açılışında Memduh BOYDAK, Hamdi KINAŞ ve Mehmet YILDIZ´ın konuşmadıklarını bunların yanında bulunan Sıtkı BAŞ´ın katılımcılara cemaatin dini faaliyetlerini anlattıktan sonra cemaat tarafından Doğu Türk Devletlerinde, Afrika ülkelerinde ve gelişmemiş diğer bazı ülkelerde yapılan okullarda okuyan öğrencilere ve bu öğrenciler için inşa edilen eğitim ve öğretim kurumları için katılımcıların gelir durumlarına göre himmet adı altında kendilerinin belirlediği paraların ödemesinin istenildiğini, örneğin katılımcının ismi okunduğunda bu şahsın ayağa kalkıp, Memduh BOYDAK ve Hamdi KINAŞ´ın bu şahsa ?Abi sana şu kadar yazdık´ diyerek belirlediği miktarı aylık olarak ödemesini istediklerini bu şahsında herhangi bir itiraz etmeksizin önerilerini kabul ettiğini, toplantıya katılanların grup imamlarının da bunları not aldıklarını, hatta bu iki şahsın ve Sıtkı BAŞ´ın Fetullah Gülen Cemaati´ne yüksek miktarda para veren şahısları da kendilerine örnek olması için övdüklerini, bu suretle de herkesin daha fazla para vermesine teşvik ettiklerini, toplantıya katılan 200-300 kişinin ismi tek tek okunarak kimin ne kadar himmet vereceğini bu şahısların belirlediğini, Memduh BOYDAK´ın genelde Organize Sanayi´deki iş adamlarının himmet miktarını belirlediğini, kendisi gibi inşaat sektöründeki iş adamlarının verecek olduğu himmet miktarını ise Hamdi KINAŞ´ın belirlediğini, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında kış aylarında yılda bir defaya mahsus olmak üzere yapılan bu toplantılarda, Memduh BOYDAK ve Hamdi KINAŞ 2011 yılındaki toplantıda kendisinden yıllık 33.000TL, 2012 yılındaki toplantıda yıllık 66.000TL ve 2013 yılındaki toplantıda yıllık 110.000TL ödemesini istediklerini kendisi de bu himmet paralarını Sıtkı BAŞ ve Bülent Hoca isimli şahsın görevlendirdiği şahsa aylık olarak periyotlar halinde ödediğini, bu şahsın kim olduğunu bilmediğini ancak Fetullah Gülen Cemaati´nin Kayseri ilindeki muhasebecilerinden olduğunu söylediklerini, vermiş olduğu himmet paralarına, abone olduğu gazete ve dergi ücretlerine karşılık herhangi bir makbuz ya da yerine geçen belge vermediklerini, zaten oturmalara imamlık yapan şahısların, aylık himmetleri kimin verip vermediğini hatırlatarak herkesin düzenli olarak ödemesini istediklerini, toplanan paraların ve Melikşah Üniversitesi´ndeki toplantılarda kimlerin ne kadar ödeyeceği konusunda belirlenen paraların kimlerde toplandığı ve kimden ne kadar para alındığı konusunda net bir bilgisinin olmadığını? söylüyor.

 Suat Altın FETÖ´cü alçakların ?kurban parası? kılıfıyla ?salma attıklarını? da örneklerle ifade etmiş.