VELİ ALTINKAYA


‘FELLİK FELLİK’ ÇALIŞMIŞ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy iki yıllık çalışmaları ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya MHP İl Başkanı Serkan Tok, MYK Üyesi Serap Şule Kalın, Kadın Kolları ve Teşkilat Başkanı da katıldı.

Kahvaltı sonrasında oluşturulan Divan’a geçilirken MHP’li Vekil Ersoy, “Abi, Cemiyet Başkanı olarak arkadaşları temsilen senin de Divan’da yer almanı istiyorum” dedi. “Sayın Vekilim, siz ve teşkilat mensuplarınız buyurun. Biz oturduğumuz yerden sizi takip ederiz” desem de, ısrar üzerine ben de Divan’da ‘meslek örgütü başkanı’ sıfatımla yer aldım.

Kahvaltı esnasında Vekilin iki yıllık etkinlikleri ile ilgili daha çok rakamların yer aldığı iki sayfalık bir metin dağıtıldı bizlere... Allah bilir, zaman zaman yaptığı çıkışlarla gündem oluşturan Ersoy’un yine benzeri bir söylemde bulunacağını sanıyordum.

Mütevazi bir şekilde iki yıllık faaliyetlerini aktardı Milletvekili Ersoy. Kayseri’yi de ciddi olarak etkileyen salgınla ilgili görüşlerini paylaştı.

Anadolu’da bir tabir var; ‘telaşla, heyecanla, koşarak, koşturarak’ çalmadık kapı bırakmayanlar için ‘Fellik fellik geziyor- çalışıyor’ derler. MHP’li Vekil Baki Ersoy tam da böyle yapmış.

Toplantıdan sonra kardeşi Latif Ersoy, bir kitap uzattı. Tam 395 sayfa, abisinin Meclis çalışmaları ve diğer etkinlikleri ile ilgili tamamı renkli bir kitap. Kitaba bir göz attım, Ersoy bırakın Kayseri’yi, topyekün Anadolu’yu adeta fellik fellik gezmiş, dert dinlemiş.

Anayasaya göre milletvekilleri yemin ettikten sonra, sadece seçim bölgelerinin değil, tüm Türkiye’nin vekili sayılır. Ersoy da etkinlikleri ile bunu göstermiş. Bakın bize dağıtılan kitaptaki etkinliklerin bir bölümünü rakamsal olarak size aktarayım. Kararı siz verin.

- 272 esnaf ve halka yönelik ziyaret

-159 konferans, panel ve davet

- 135 makam ziyareti

- 26 TV programı

- 160 düğün

- 132 teşkilat faaliyeti

- 141 taziye ziyareti ve cenaze

- 19 resepsiyon, protokol ve tören

- 39 hasta ziyareti

- 56 spor faaliyeti

- 21 açılış töreni

- 74 seçim çalışması ve rutin programa katılma

Bu etkinliklerin toplamı bin 234 ediyor.

Ayrıca;

TBMM Genel Kurulu’nda 16, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 33 konuşma yapmış MHP’li vekil. İlaveten 5 Meclis araştırması, 23 de yazılı soru önergesi vermiş.

“TBMM’de bulunan makamıma vatandaşlarımızdan gelen kayıtlı talep sayısı 25 Ağustos 2020 itibariyle 3 bin 473 olup, istatistiklere baktığımızda 81 ilin 81’inden de talep almış olduğumuzu görüyorum” diyor Baki Ersoy...

Yukarıdaki taleplerin yüzde 79,79’u Kayseri mahreçli. Toplamda 16 ilçemizden 2 bin 542 talep iletilmiş Baki Ersoy’a...

Haydi Kayseri’yi anladık; bakın size bazı rakamlar vereceğim şaşıracaksınız.

Adana’dan 5, Ankara’dan 189, Antalya’dan 8, Diyarbakır, Çankırı, Bilecik, Kars, Ardahan ve devamla en az 10 ilden birer- ikişer, Yozgat’tan 104, Sivas’tan 38, Manisa’dan 27, Nevşehir’den 18, Osmaniye’den 8, Iğdır’dan 6, Hakkari’den 3 olmak üzere 81 ilden talep gitmiş Ersoy’a...

Bu taleplerin ne kadarı çözüldü bilmiyorum. Ama demek ki Ersoy’un kapısı herkese açık.

MHP’li Vekil Baki Ersoy, bildiğimiz milletvekillerinden farklı bir üslupla siyaset yapıyor. Sosyal medyayı çok etkin kullanıyor. Bire bir temasa özel önem gösteriyor.

Ersoy, toplantıda salgınla ilgili olarak da değerlendirme yaptı. Bazı çevrelerin özellikle Kayseri’de ‘devleti zaafa uğramış gösterme’ algısı yaratma adına, Vali, İl Sağlık Müdürü ve  Şehir Hastanesi Başhekimi’ne yönelik eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. “Bu süreçle ilgili çözüm önerisi olan varsa ortaya koysun, yoksa konuşmasın” dedi.

Ersoy, önümüzdeki hafta sonu yapılacak kongreye mevcut İl Başkanı Serkan Tok’un tek aday olarak katılacağını, milletvekilleri, MYK üyeleri ve tüm teşkilatlar olarak İl Başkanı Serkan Tok’un yanında olduklarını söyledi.

Toplantıda İl Başkanı Serkan Tok da bir konuşma yaptı. Tok, herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini söyleyerek, “Şimdilerde Kayseri olarak ilk 5’te gibiyiz. Adeta ilk 2’de olmak için yarışıyoruz. Bu, bize yakışmıyor. Hepimiz Sayın Vali ve diğer yetkililerin çağrılarına kulak vermeliyiz” dedi.

MYK Üyesi Serap Şule Kalın da pandemi ile ilgili Kayseri’nin adının ilk sırada anılmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Lütfen kurallara uyalım” çağrısını tekrarladı.

 

KULİS BULVARI

ADLİYELERDEN KARAR ÇIKMIYOR

Kayseri dahil, tüm adliyelerde yargı mensupları, çalışanlar ve avukatlar itibariyle salgının tehdidi altında. Ama zor şartlarda da olsa bazı davaları mutlaka belli sürede sonuçlandırmak gerekiyor. Martın ortasında adliyeler kapatıldı. Haziran ortası güya açıldı; temmuz ortasında yeniden ‘adli tatil’ başladı. Eylül başında adli tatilden dönülmesine rağmen, pandeminin etkisiyle olsa gerek mahkemeler çok ağır çalışıyor. Bir avukat, “Mayıs 2019’da açtığım davada daha tanık dinletemedim” diyor. Dün tanıklarını getirmiş bu kez de hakim izinli. Geçici yetki ile kürsüye çıkan hakim ise usulü yerine getiriyor. Peki bazı davalarda zaman aşımı ne olacak. Avukat, müvekkiline 1,5 yılda tanık dinletememeyi nasıl anlatacak. HYK Başkanı  Bakan Abdülhamit Gül ve Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın kulakları çınlasın.

 

 

Mış… Miş… Muş…

00- Vali Günaydın, “Artık uyarma dönemi bitti, ceza dönemi başladı” demiş.

00-Kayseri’de karantinayı ihlal edenler yurtlara konulacak ve masraflar da onlardan alınacakmış.

00- Kayseri’de Vali, belediye başkanı, mülki amir, il müdürü ve meslek örgütü başkanları bölge bölge denetim yapmış.

00-Başkan Büyükkılıç, AK Partili üç belediye başkanı, İl Başkanı ile birlikte açık havada pandemi ve değerlendirme toplantısı yapmış.

00- Maliye Bakanı Berat Albayrak, MHP’li Milletvekili İsmail Özdemir’in salgının yerel basına olumsuz etkileri ile ilgili soru önergesini geçiştirmiş.

00-MHP’li Vekil Baki Ersoy, 2 yıllık çalışmasını değerlendirirken pandemi ile mücadelede kasıtlı eleştirilere tepki göstermiş.