MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES´TE BU HAFTA GÜNDEM ŞAMPİYONA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz bu hafta önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Hemen hemen her sezon yapmak istediğimiz ve bunu da alışkanlık haline getirdiğimiz Dünya Snowboard Şampiyonası´nın son yarışı yine Erciyes´te yapılacak. Şimdilik katılacak ülke sayısı ve kimler oldukları belli. Bazı ülkeler son dakikada her ne kadar Güney Kore´de yapılan ?Olimpiyatları´ mazeret olarak belirtse de bunun pek önemli yok. Çünkü 17 ülkeden şu ana kadar 97 sporcu şampiyonaya katılmak için ilimize gelecek. Önemli bir organizasyon olduğunu her zaman söyledim. Sadece katılımlarla değil bu yarışmanın ekrandan yayınlanması ile dünya üzerindeki bir milyardan fazla insan bu yarışmayı dolayısıyla Erciyes Dağı´nı yakından takip etmiş olacak.

Erciyes Dağı son yıllarda yaptığı atılımlarla özellikle turizm alanında önemli bir ivme yakaladı. Bunu bazı zamanlarda sportif olarak da değerlendirebilir mi diye düşünmüyor da değilim. Keşke böyle önemli organizasyonlar konusunda girişimler devam etse. Bakınız yılda sadece bir gün gerçekleştirilecek olan bu organizasyon bile ilimizin ve dağın adını nasıl uzun süre gündemde tutuyor. Uluslar arası alanda böyle girişimler olurken yurt içindeki organizasyonları alma konusunda pek başarılı değiliz. Gönül ister ki, bir Erzurum Palandöken´de olduğu gibi ulusal bazda yapılan yarışmalar konusunda da Erciyes Dağı tercih edilen yerlerden birisi olsun.

Neyse bu konuda çok söz söylesek de şimdilerde konuşulması gereken Dünya Snowboard Şampiyonası´dır. Bu şampiyona sadece ilimize değil aynı zamanda ülkemizin de büyük kazanımları olacaktır. Bakınız olimpiyat için iki düşman ülke (Kuzey ve Güney Kore) birlik oldular. Böyle düşmanlıklar bile spor sayesinde unutuluyorsa, düşünün ülkemiz ve dolayısıyla ilimize neler kazandırmaz ki?