MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES´TE BAŞARILI ORGANİZASYONLAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Erciyes, hafta sonunda muhteşem bir şölene ev sahipliği yaptı. Doğa olaylarının imkân verdiği ölçüde yapılabilecek en iyi organizasyonlardan birisi daha sona erdi. Dünya da sayılı yarışmalar içinde yer alan ve sayılı ülkenin ev sahipliği yaptığı ?Dünya Snowboard Kupası´nın Erciyes ayağı hafta sonunda başarılı bir şekilde Erciyes´te yapıldı ve şampiyonlar belirlendi. Bu yarışmanın devamında hemen belirtelim İsviçre ve Almanya´da yapılması planlanan iki tane daha yarış ayağı olduğu biliniyor ama hava muhalefeti ve o ülkelerdeki kar yoğunluğu bunları gerçekleştirimi bilmiyorum.

Bakınız Kayseri´de yarışmanın yapıldığı günün sabahında rüzgâr herkesi şaşkına çevirdi. Yarışmanın başlaması için rüzgârın bir müddet şiddetini hafifletmesi beklendi ve sonrasında kapalı bir havada yarışma gerçekleştirildi. Yarışmanın yapıldığı pist konusundaki çalışmaları ise fazla anlatmayacağım. Çünkü burada kısa bir şekilde anlatılacak bir konu değil. Burada emeği geçen ve gecesini gündüzüne katan tüm çalışanlara teşekkür etmek gerekir. Kar ve hava muhalefeti nedeniyle pist zemininin buz olarak durması için yoğun çaba harcandı.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Erciyes A.Ş. böylesine bir organizasyonu yine kazasız ve sıkıntısız bir şekilde başarıyla atlatmanın mutluluğunu elbette yaşamalı. Ülkemizde bazı organizasyonlarda yaşanan olumsuzlukların hiçbirini burada görmedim. Hatta birçok kurum yerine Erciyes A.Ş. işi profesyonel ekiplere havale etmiş ve sorunsuz bir şekilde şampiyonanın Erciyes ayağı yapılmış oldu. Her geçen yıl profesyonellik bir kat daha artıyor.

Bunları bir kenara bırakırsak, burada belirtmek istediğim aslında başkan bir nokta var. O da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in organizasyondan sonra yaptığı açıklama. Mealen diyor ki; ?Böyle bir şampiyonayı üst üste üçüncü kez yapma başarısı göstermemiz artık hedeflerimizi daha büyük organizasyonlara yöneltmemizi sağladı. İnşallah artık kış sporlarında bir dünya markası haline gelen Erciyes daha büyük organizasyonları başarıyla gerçekleştirecektir.´ Yani bundan sonrasında daha önce söylediğimiz uzun soluklu organizasyonları alabileceğimizden mi bahsediyor başkan! Hani bazı yazılarımızda söz ettiğimiz küçük olimpiyatlardan. Çünkü olimpiyat konusunda federasyon 2026 için Erzurum ve çevresindeki bazı tesislerle adaylık başvurusunu yaptı. Bu tren kaçtı. Belki Avrupa Alp Disiplini yarışmalarının da olimpiyatlardan sonra gelen büyük organizasyonlar olduğunu belirterek bunlarımı düşünüyoruz. Ne dersiniz?..