MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYESSPOR´UN KADERİ ELEKTRİKSPOR GİBİ OLMASIN!


İlimiz spor tarihine baktığımız da sayısız başarılı sonuçlara imza atan Kayseri Erciyesspor da son günlerde yaşananlar futbola gönül verenlerde büyük üzüntü oluşturuyor. Son yapılan genel kurulda yönetime seçilenlerden tutunda ?Onursal´ kademede yer alan isimlere kadar kimsenin tenezzül edipte katılmadığı Erciyesspor genel kurulu için gerçekten çok ağır sözler dilimin ucuna gelse de; spora herkesimin gönüllü bir şekilde destek vermesi gerekliliğini savunduğumdan fanatikçe hareket etmemek veya yazmamak gerektiğini düşünüyorum.
Kayseri Erciyesspor´da yaşanan sürece baktığımızda sıkıntılar aşılamayacak kadar büyük boyutlarda değil. Başkan Ziya Eren´in son yaptığı basın toplantısından sonra bazı gerçeklerin gün yüzüne çıktığını ifade edebilirim. Bu takımı kaderine bırakanların aslında başlarını ellerinin arasına alarak düşünmelerini çok isterim. Tarihimizde bir Elektrikspor faciası yaşadık. Birçok ilde kulüplerin o yerlere gelmek için büyük mücadele ettiği takımlarımızı bizler göz göre göre harcıyoruz. Artık iş dünyası Erciyesspor konusunda kenara çekildiğini belirtiyorsa o zaman devreye yerel yöneticilerimiz girecekler. Bu takıma sahip çıkacaklar. Nasıl ki Kayserispor geçen sezonlarda alt lige düştüğünde herkesi ateşledilerse bu takım içinde aynısını yapmaları gerekiyor.
Çünkü bu takım da Kayseri´nin takımıdır. PTT 1.Lig´e düşen ve çıkmak için uğraşan Kayserispor nasıl lige çıktı diye düşünmeye gerek yok. Mali olarak sıkıntılar yaşasa da bunun üstesinden gelen yöneticilerimiz, Kayseri Erciyesspor içinde aynı başarı örneğini göstermelidirler. Diyorum ya çok şeyden söz edilebilir. Ziya Eren´in yaptığı basın toplantısında ortaya çıkan bu şehrin dipte kalmış sırları var ki ne desem boş. Mesela Erciyesspor da iki kez ödemesi yapılan İsrail ve İspanya deplasmanları gibi?