MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYESSPOR ŞİMDİ Mİ AKILLARA GELDİ?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bugün günlerden Erciyes mi? Duyan veya gören var mı? İşte bu sözlerle yazıma başlamak istedim. Çünkü Kayseri Erciyesspor´un ligde aldığı sonuçlar ve geçen hafta resmen (BAL) Bölgesel Amatör Lig´e düşüşü resmileşti. Daha sonra Diyarbakır deplasmanında futbolcuların araç içinde uyudukları ve ev sahibi takımın yöneticilerinin bu futbolcuları kahvaltıya götürdüklerinden bahsediliyor, sonrasında daha da ajitasyon diyeceğim cümlelerle bu takıma destek olunmaması eleştiriliyor. Buraya kadar her şey tamam. Eleştirelim hatta bu durumu ortadan kaldırmak için günlerdir, haftalardır elini taşın altına koymayan herkesi hedef tahtasına koyalım ve oklarımızı atalım. Sonra ne yapalım?

Bakınız bu takımın Süper Lig´e düştükten sonraki geldiği noktayı çok iyi etüt etmek gerekir. En başta ?borcu var´ diyerek eğer ki bir söylemde bulunacaksanız, bırakınız bu işleri derim. Çünkü Erciyesspor´un borcu, Kayserispor´a oranla çok küçüktü. Gelelim bu borcun oluşmasına. Bu konuda takımın uzun süredir başında yer alan Ziya Eren ve yönetimi sorumludur. Çünkü takımın resmen başındaki kişi oydu. Borcuyla da, alacağıyla da oluşan durum karşısında sorumluluk kendisindeydi. O da uzun yıllar elinden geldiğince kimseye de hesap vermeden yöneticilik yaptı. Bıraktıktan sonra ise takım bir anda boşluğa düştü. Peki, koskoca Kayseri´de bu takıma sahip çıkacak kimse yok muydu? Ziya Eren, üst lige çıkana kadar alacaklar konusunda pek de ikna edilebilir ve sahip çıkacaklar tarafından yol aldırılabilirdi. Ama maalesef kimse elini taşın altına koymadı. Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç da kulüp tesislerinin kullanımı konusunda, kim olursa olsun herkese kapıyı açtı. Geriye ne kaldı? Kulüpteki futbolcuların masraflarıy.

Yani kısacası anlatılacak çok konu var ama kulübün bu halini görünce öncelikle ilimizin yöneticilerine, işaret buyuranlarına sonrasında da bu takımın başında yer alan yönetimlere büyük iş düşmüştü. Maalesef yapılmadı. Son bir gayret denildi ve mevcuttaki yönetime, sezon başında bırakın bu takımı Kayserispor´a pilot takım oluşturalım denildi. Onda da sonuç alınmadı. Kısacası kaderiyle baş başa kaldı. Bu olaylar taa sezon başında yaşandı ve kulübün kaderiyle baş başa kalması o tarihlere dayanır. Yani şimdilerde ?ah´ çekmek veya ?tüh´ demek işe yaramıyor beyler.

Umarım AGÜ Spor´a yardım eli uzanır da sonrasında Erciyes gibi dertlenilmez. Bari ona el uzatalım ne dersiniz?..