VELİ ALTINKAYA


ERCİYES,OTEL VE UÇAK

ERCİYES,OTEL VE UÇAK


Sömestr tatilinin her gününde, diğer dönemde ise haftasonu normalde 100 dolara satılan odaların birkaç misli fiyata pazarlandığını biliyorum.
 Erciyes için Kayseri’ye gelen insan şehir merkezindeki otelde kalmak istemez... Erciyes kayak yapmaya elverişli hayava sahip değilse bile bunu gözüyle görmek ve otelin de başka aktivitelere katılmak ister. Çoğu varlıklı olan bu insanlar kendi şehirlerinde de istedikleri otelde istedikleri kadar kalacak  imkana sahipler. Onların derdi otelde kalmak değil, kayak yapmak.
 Evet Erciyes iyi yolda. Bugün geldiğimiz nokta bile. Başkan Özhaseki’nin projesinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor...
 Zaman zaman Erciyes’in gerçek amacına 5-10 yıl sonra ancak ulaşabileceği yorumlarını yapmıştım. Ama, böyle giderse önümüzdeki iki, üç yılda Erciyes beklenenden fazla mesafe katetmiş olacak.
Bunun temel hareket noktasını bir konaklama, iki ulaşım olarak görüyorum...Yeni otellerin tamamlanması ile birlikte konaklama ve pazarlama sorunu büyük ülçüde tamamlanmış olur. Geriye ulaşım kalıyor...
 Otel konusunda haftasonu epeyce sıkıntı yaşanmış. Kar Festivali dolayısıyla yurtiçi ve dışından gelen gazeteciler ile diplomatlara  Mirada Otel’den ayrılan odalar “Sudan bahanelerle” iptal edilmiş. Organizasyon şirketi misafirlerini şehirdeki otellerde konaklatmak zorunda kalmış...
Bunların altında şüphesiz önce “Ticari ahlak” sonrada “ Kapasite” yatıyor...
Bu cihetle otel işi önemli. Beş-altı bin yatak kapasitesine ulaşılması halinde, rekabet ortamının oluşması ile birlikte hizmet de,kalite de artacaktır.
Gelelim ulaşım işine...Yurt dışı turistlerin tamamı şüphesiz havayoluyla gelecektir. Hatta yurtiçinin ağırlıklı bölümü de İstanbul bağlantılı olarak aynı yolu tercih eder...
Havaalanı genişletme çalışmaları ile ilgili düğmeye basıldı. Bu süreç engeç iki yılda tamamlanmalıdır...
Özellikle kış dönemlerinde  bazı başkentlerden doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmeli. Bazı Avrupa ülkelerinden bu karşılıklı olarak  yapılıyor. Moskova, Kiev,Tahran, Bakü hatta  Arap ülkeleri gibi başkentlerden haftada en az karşılıklı iki uçuş gerçekleştirilmeli...
Tabi hızlı tren projesi ile ilgili sürecin de bu çerçevede öne alınması gerekir.
Bunları yaptığımızda  2015’ ten sonra Kayseri’nin farklı bir çizgiye daha ulaştığını görürüz.
Bu süreçte tanıtım faaliyetlerini de artırmamız gerekir. Oteller pazarlama çalışmalarını sürdürürken, Erciyes A.Ş.’nin de koordinasyonla birlikte Dağ’ın ve şehrin tanıtımına ağırlık vermesi gerekir.
Evet Erciyes iyi yolda... Doğru bir proje hayata geçirildi. Her geçen yıl bunu daha iyi anlayacağız. Sistem oturuncaya kadar  küçük aksaklıklar yaşanabilir. Bu projenin mimarı  Başkan Özhaseki başta, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
ERÜ’DE GÜZEL İŞLER
Geçtiğimiz hafta bugün ERÜ Rektörü Prof.Keleştemur’ un  bir sunumu vardı. Hayırseverler, bazı meslek örgütü ve STK temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Rektör hepimizi heyacanlandıran şeyler söyledi.
Fakülte,yüksek okul ve enstitülerin yanısıra faaliyette olan ve  kurulum çalışmaları sürdürülen merkezler beni daha çok etkiledi. Toplantının yapıldığı GEN-KÖK Merkezi bile başlıbaşına bir övünç kaynağı idi...
 Stratejik Araştırma Merkezi, Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulamalar Merkezi, Mimar Sinan Merkezi, Klinik Mühendisliği Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, Vektörler Merkezi, İlaç Geliştirme Merkezi gibi tarihi, kültürel, ekonomik, sosyal, teknik ve tıbbi merkezlerle ERÜ önümüzdeki yıllarda adından daha fazla söz ettirecektir.


Mış… Miş… Muş…
00- Başkan Özhaseki CHP’ li vekil Kulkuloğlu’ndan on bin lira daha tazminat kazanmış.
00- Erciyes Kış Festivali’ne katılan diplomat ve gazeteciler Başkan Özhaseki’ye teşekkür etmiş.
00- Osmaniye Vali Yardımcılığı’na atanan Mustafa Atsız görevden alınma sürecini yargıya taşımış.
00- Cumhurbaşkanı Gül’ün mayısta Kayseri’ye geleceği söyleniyormuş.
00- KTO’da seçimlerin uzaması ile adaylar bazı meslek gruplarında listelerini revize ediyormuş.
00- MHP’nin iki ilçe belediye başkanını yeniden aday göstermesi beklenirken CHP’nin üç ilçe belediye başkanından birini aday göstermeyebileceği onuşuluyormuş.


OSB ARITMAYI DEVREDECEK Mİ?
Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisi devreye alındı. Vali Yılmaz geçtiğimiz günlerde Bölge’ye giderek Başkan Hasyüncü’den arıtma tesisi ile ilgili bilgiler almış. OSB arıtma tesisinin daha önce devreye girmesi bekleniyordu, bazı nedenlerle inşaat çalışması uzadı. OSB ile KASKİ yetkilileri arasında tesisin devri konusunda görüşmeler sürüyor. Sanıyorum yıl içinde bu devir gerçekleşir. Hangi şartla devredildiği önemli değil, aslında tesisin KASKİ’ye devri yerinde olur. Zira KASKİ’nin işi bu. Maliyet itibarı ile bakıldığında bu devirden OSB daha karlı çıkacaktır. Kayseri OSB’nin ciddi bir eksiği yoktu. Bu arıtma tesisi ile birlikte neredeyse hiçbir eksiği kalmadı. Günlük 40 bin m3 su işleme kapasitesine sahip tesis biyolojik, kimyasal ve fiziksel arıtma yapabilecek. OSB gibi arıtma tesisi de sahasında örnek  olmuş.