MUSTAFA GÜRBÜZ


Erciyes Dağı Ve Unutmadıklarımız

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Bir hafta sonu daha geride kaldı. Spordan çok siyasetin gümbür gümbür hissedildiği hafta sonunda tek eksik, sanırım Kayserispor maçıydı. Hemen hemen her hafta alıştığımız futbolun içimizde nasıl bir yer edindiğini boş geçen bu haftada bir kez daha net bir şekilde görmüş olduk. Bu konuda sanırım en büyük boşluğu da Başkan ve yönetim hissetmiştir. Biliyorsunuz ki onlar işin başında ve gece gündüz demeden büyük emek sarf ediyorlar ya da sarf edenleri biliyoruz. Bu boş hafta derken aslında ilimizde hiç de boş günler geçtiğini düşünmemek gerek diye de hemen altından bir ifadeyi sizlerle paylaşmak isterim. Bakınız hafta sonunda futbol olmasa da ferdi olarak yapılacak sporlardan birisi hayata geçti ve bu sporu yapmak için adamlar ta yurt dışından gelerek imkânı kullanmak istiyorlar. Neresi diyenleriniz olacak fazla sözü dolandırmadan bahsetmek isteğimiz yeri yani Erciyes Dağı’nı işaret edelim. Erciyes’te kayak sezonu başladı. Hatta bu hafta il şampiyonaları yapılacak ve ilimizi temsil edecek sporcular, burada derece yapmak için mücadele edecekler. Umarım başarılı bir yarış geçirilir. Ferdi yarışların dışında, vatandaşın da spor yapma imkânının olduğu Erciyes Dağı bu günlerde yapılan tesislerden söz edilen bir mekân gibi lanse edilse de, ilerleyen günlerde projelerin hayata geçmesiyle tam bir spor merkezi haline gelecektir.

Yüksek irtifa merkezi konusunda alınan sözler baharla birlikte hayata geçecek. Bu konunun peşini bırakmayan Başkan Memduh Büyükkılıç kısa bir süre sonrasında umarım biz spor adamlarına müjdeli haberleri veriri ve uzun zamandır beklediğimiz projeler için kazmalar vurulur.

Yapılan projeler derken birde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden bir ismi buradan da anmadan geçemeyeceğim. Kayseri’de basında ne kadar isim varsa bence onun sayesinde Erciyes sevdası oluştu diyebilirim. Kayak sporunu ben dâhil birçok arkadaşımıza sevdiren rahmetli Mehmet Eğlenceoğlu’nun hafta sonu doğum günüymüş. Bu nedenle ailesi ve sevdikleri hafta sonunda Mehmet Eğlenceoğlu’nu bir kez daha hayırla yâd etmişler. Geçtiğimiz aylarda dostları bir çalışma yapmışlar ve Erciyes’te bir yere adının verilmesi için imza kampanyası başlatmışlardı. Sonrasında öğrendim ki, basit bir teleferik tesisine ismi verilmiş. Hayıflandım. Dağa bu kadar emeği olan bir ismin Mehmet Eğlenceoğlu’nun adı bence bir piste veya daha geniş bir yere verilmeliydi. 2007 yılından öncesinde başlayan bu koşuşturmaca da çok çabaladı rahmetli. Onu asla unutmak mümkün değil ama gelecek nesiller de bu çabaları ve isimleri bilmelidir…