MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI´NDA GERİ SAYIM BAŞLADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Dünya Snowboard Şampiyonası´nın son ayağı olarak Erciyes Dağı´nda yapılacak olan yarışmalar için günlerdir hazırlıklarına devam eden ilimiz yöneticileri nihayet yarışmanın yapılacağı güne geldiler. Yarışmada herhangi bir sorun çıkmaması adına dağda uzun süredir yoğun çalışmalar yapıldı. 100´e yakın sporcunun katılacağı yarışmada dünyaca ünlü snowboardcular yarışırken, ilimiz sporseverleri de bu çekişmeyi canlı olarak bizzat alandan izleyebilecekler.

Sporcuların rahat bir ortamda konaklamalarından tutun da, yarışmanın yapılacağı alana kadar her konuda Erciyes A.Ş. çok titiz davrandı. İlimizde bu gibi işlerde Büyükşehir Belediyesi´nin rolünü inkar etmemek gerekir. Zaten oluşan bir dağ ve bu dağda yapılan bütün yatırımlarda öz sermayesini kullanan Büyükşehir, spor dağı olmanın yanı sıra, son yıllardaki atılımlarla Erciyes´i uluslararası alanda turizm dağı olarak tanıtmak için yoğun mesai harcıyor.

Ülkemizde böyle bir durum sanırım diğer şehirlerde yok. Çünkü baktığınızda baştan aşağı değişim yaşayan ve tesisleşen şehirler ve dağlar, devletten destekle yapılıyor veya destek bekliyor. Bir şehir düşünün ki kendi sermayesi ile böyle bir yapı ortaya çıkartıyor. Demem o ki, bu kadar emeğe biraz daha fazla taltif hakkımız değil mi? Sadece bir gün süren Dünya Snowboard Şampiyonası için bile uzun ve soluklu titiz çalışmalar yapan Erciyes Dağı, başka şampiyonaları da almaya hak sahibi olamaz mı?

Bu konuda gerek ilimiz idarecileri, gerekse de federasyonlardaki temsilciler umarım Kayseri Erciyes Dağı´na taşıyacakları yarışmalarla, yapılanlara bir karşılık vermiş olurlar?  

Snowboard Şampiyonası aslında ilimizle de artık özdeşleşti. Bu yarışma artık takvim gereği her sene burada yapılabilir ne dersiniz?..