VELİ ALTINKAYA


EMNİYETE...

EMNİYETE...


Kayseri Park AVM’ninde bu cadde üzerinde faaliyete geçmesinden sonra yaklaşık 500 metrelik bir cadde üzerinde ona yakın cafe  açıldı... Meşru olarak yapılan her işe saygımız var elbette. Ama gelin görünki sağlı sollu parklarla birlikte iki aracın yanyana geçmekte zorlandığı bu cadde üzerinde hemen her saatte, hele hele gece geç saatlerde eksozlarından çıkan sesin herkesi rahatsız ettiği bir aymazlık, kendini bilmezlik yaşanıyor.

Bunlar  trafik mevzuatına aykırı... Sadece trafik mevzuatına değil Kabahatler Kanunu’na da aykırı. Bu tür sonradan müdahale görmüş araçlar gürültü kirliliğinin yanında eksozlarından çıkan gazlar nedeniyle çevre kirliliği de yapıyorlar. Emisyon ölçümlerinde bu rahatlıkla görülebilir. Hangi aracın nasıl bir eksoz kullanacağı, o eksozdan çıkan ses vs bunun bir kaidesi var...

Bu gürültü kirliliği, bu çevre kirliliği mutlaka denetim altına alınmalıdır. Kimsenin kimseyi zehirlemeye, rahatsız etmeye hakkı yok.

Yeni Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın’ın pozitif bir insan olduğunu gördüm. Güler yüzlü... Cana yakın. Kendisini Cemiyet yönetimindeki bazı arkadaşlarımızla ziyarete gittiğimizde, bir meslektaşımızın Sivas Caddesi’ nde balıkçıların bulunduğu bölgede zaman zaman çift sıra araç parkı yapıldığına dair eleştiriyi hatırlatarak “Yerinde gördüm öyle birşey yoktu” demişti.

Trafik Denetleme Müdürlüğü ekiplerinin Kızılırmak Caddesi üzerinde birkaç gün yapacağı denetimin (ceza uygulamasının) tamamen olmasa da kendini bilmez bu insanları kısmen hizaya getireceğine inanıyorum...

MİLLİ EĞİTİME...

Emniyetten sonra bir  bir vatandaş talebini de Milli Eğitim’e aktaralımki omuzumuzdaki vebal gitsin.

Dün sabah saatlerinde bir veli ziyaretime geldi. Çocuğu, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Osmanlı Mahallesi’ndeki 80. Yıl İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisiymiş...

Okulların açılmasının üzerinden 1.5 ay geçti. Ama hala bu okulda o sınıfa bir öğretmen atanmamış. Çocuklar üçerli beşerli gruplar halinde başka sınıflara gönderiliyor ve derslerini burada görüyorlarmış.

Kayseri’nin merkezinde böyle birşeyin kabul edilmesi mümkün değil. Bir sınıfa  sınıf öğretmeni atayamıyorsak orada öğrencilere haksızlık ediyoruz demektir.

Melikgazi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen gayretli ve dürüst bir bürokrat, bu konu galiba kendisine de iletilmiş, iletilmemişse dahi biz aktarmış olalım. Geçici de olsa bu çocukların sınıfına mutlaka bir öğretmen atanması gerekir...

SİYASİLERE...

Erken yerel seçim hesabı suya düştü gibi... Erken yerel seçim söylemlerinin dillenmesi ile birlikte sanki sandık vatandaşın önüne 3 ay sonra konuluyormuş gibi ortalık hareketlendi. Biraz da işi biz gazeteciler hareketlendiriyoruz.

Belliki AK Parti’nin CHP ile anlaşması pek olası gözükmüyor. MHP ile yeniden bir tarihte mutabakata varılması da pek kolay değil... Seçimleri süresinde yapmama gerekçelerimiz arasında yer alan  şubat ve mart soğundan rahatsızlığımızı dile getirirken, bu kez kasım soğuğu kapımızı çalacak gibi...

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da önceki gün yaptığı açıklamada “CHP’den haber gelmedi. Sanki seçimler süresinde yapılacak gibi” dedi...

Seçimlerin normal  tarihi 30 Mart 2014 gibi gözüküyor. Bugün için tamı tamına 17 ay var. 17 ay sonra yapılacak seçim için şimdiden hareketlenmek doğru olmaz. Ama, elbette iktidarda olanlar son günlerine kadar aldıkları görevi, yaptıkları vaadleri yerine getirmekle mükellefken, muhalefet ise 17 ay sonra değil, yarın seçim yapılacakmış gibi elbette hazır olmalıdır.

Erken yerel seçimin olmayacağının haftasonuna kadar resmen açıklanmasını bekliyorum. Bu açıklamayla özellikle iktidar partisinde daha hakim gözüken mevcut başkanların yeniden adaylığı ya da yeni isimlerin aday olması konusunun hiç olmazsa ilkbahara kadar dondurucuya kaldırılması muhtemel...

Büyükşehir sayısı ve statüsü ile ilgili düzenlemenin bu ay  yasalaşması bekleniyor. Yerel seçimlere yönelik hesap yapanların, özel idare çalışanlarının bu durumu gözardı etmemesi gerek.

Mış… Miş… Muş…

00- Karatepe Darbe Komisyonu’na yarın konuşacakmış.

00- SGK’nın inceleme başlattığı binden fazla hastane ve 2 binin üzerindeki eczane arasında Kayseri firmalarının olup olmadığı merak ediliyormuş.

00- Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında kamuoyu önünde yaşanan barikat tartışmasını sağduyu sahipleri endişeli takip ediyormuş.

00- MHP’nin haftasonu kongresinde MYK’ya kimin gireceği merak ediliyormuş.

00- Erciyes Projesi Moskova ve Kiev’de de görücüye çıkmış.

00-Gül’ün ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet resepsiyonuna Kayseri’den de davetliler varmış.

ÖRNEK BİR

BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı geride kaldı. Bu arada bir hakkı teslim etmem lazım. Galiba bayramın 3. günüydü, Talas Belediyesi’nden bir CD ve haber geldi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım MHP ve CHP  ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek bayramlaşmıştı... Güzel bir tablo... Ankara’da liderler birbirlerine bunca söz söylerken dini bayramlarda partiler arasında karşılıklı heyet teatisinin yapılması sembolikte olsa vatandaşı memnun ediyor. Keşke bunu Kayseri merkezde de yapabilsek. Yıllar önce il başkanları ile belediyeyle başkanları ayda bir oturup  şehirle ilgili yapılanları,yapılması gerekenleri konuşuyorlardı. Bir süredir maalesef bu gerçekleşmiyor. Hiç olmazsa dini bayramlarda parti yöneticileri ortak bir zeminde buluşmalıdır. Talas Belediye Başkanımız iki yıldır bu ziyaretlerini sürdürüyormuş. Dilerim bu önümüzdeki yıldan itibaren merkezde de uygulansın.