VELİ ALTINKAYA


EKE, MYK’YA ÜÇ İSİM ÖNERMİŞ

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


AK Parti’nin MKYK’sına Kayseri’den herhangi bir ismin girip girmeyeceğini konuştuğumuz şu günlerde MHP kongresi öncesi aynı Kurul için üç isim verilmiş Ankara’ya...

Yeri gelmişken bir cümleyle belirtelim, AK Parti büyük kongresinde Kayseri’den MKYK’sına herhangi bir ismin girmesi zor gözüküyor.

Gelelim MHP’ye...

MHP İl Başkanı Mete Eke göreve geldiği günden bu yana, genel başkanı Devlet Bahçeli’ye kayıtsız şartsız destek veriyor. Bana göre doğru da yapıyor. Eke’ye yakışanda bu dik duruş. Kongre tarihinin belli olması ile birlikte Bahçeli’ye açık desteğini deklare eden illerin başında Kayseri geliyor... Bu noktada Kayseri delegelerinin tamamına yakınının Bahçeli’ye destek vereceğini tahmin ediyorum.

Peki MKYK listesi ne olur...

MHP’de MKYK galiba 70 kişiden oluşuyor. Yedeği de var. Son kongrede Kayseri’den iki isim asıl listede bir isimde yedekte yer almıştı. Halen eski bakanlardan Sebahattin Çakmakoğlu ile işadamı Mustafa Eraslan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri. Bir ara devrin il başkanı Süleyman Korkmaz’ın kardeşi Ali Korkmaz da yedek MYK’daydı. Sanırım Korkmaz’ın il başkanlığından alınmasından sonra toplantılara katılmıyor.

Peki MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak kongresinde Kayseri’den MYK’de kimler yer alır. Bahçeli’nin Kayseri’den en az bir ismi (ikide olabilir) MYK’ya alacağını tahmin ediyorum. MYK’da bir isim olursa ikinci bir isimde diğer organlarda yer alabilir. Bu, Bahçeli’nin hem  Kayseri’ye, hem de Kayseri Teşkilatına verdiği önemin bir göstergesidir...

Hariçten kulağıma geldiğine göre, İl Başkanı Mete Eke partinin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Semin Yalçın’a MYK için üç isim önermiş. Bu üç ismi önerirken “Falanca isim önceliğimizdir” demeyi de ihmal etmemiş...

Mete Eke takdir ettiğim bir il başkanı. Arayıp da “Sayın Başkan bu üç isim kim?” diye sormadım. Ama ikisinin Mustafa Eraslan ve Kayseri kurultay delegesi Yıldıray Çiçek olduğunu öğrendim...

Eraslan, malum 2008 yılında MHP’ye katıldı. Rozetini Sayın Bahçeli taktı. Genel seçimlerde 3. sıraya konulması gündemdeydi. Kabul etmedi. Bahçeli’de listeye koymadı...

Yıldıray Çiçek, Kayserili... Galiba İncesulu. Genç bir kardeşimiz. Meslektaşımız. Kayseri Ülkü Ocakları’nda yetişti... Dergide yazı yazarak başladı gazeteciliğe. Sonra MHP Genel Merkezi’ne gitti. Uzun süredir Sayın Bahçeli’ nin basın danışmanlığını yapan ekibin içinde... Parti’nin yayın organı konumundaki Ortadoğu Gazetesi’nin de köşe yazarı.

Kayseri’den bir isim MHP MYK’ya gider... Benim favorim Mustafa Eraslan. İkinci sırada da Yıldıray geliyor... Eke’nin önerdiği üçüncü ismi bilsem sıralamayı değiştirebilirim.

 MHP büyük kongresini ayrıntılı konuşmak için henüz erken; kongre tarihi yaklaştıkça ayrıntılı yorumlar yaparız. Ama kongreyi % 70-80 oranla Bahçeli’nin kazanacağını tahmin ediyorum.

 

MEVLÜT ÇETİNKAYA DANIŞTAY BAŞSAVCISI

Kayseri Eski Valisi Mevlüt Çetinkaya Danıştay Başsavcılığı’na seçilmiş. Görev Danıştay üyeleri arasında yapılan seçimle gerçekleştiriliyor.

Mevlüt Bey vatansever, dürüst, çalışkan, mütevazı, imanlı, inançlı bir bürokrat...

Niğde’den Kayseri Valiliği’ ne atandığını Talas’ta bir bağevinde iken devrin bakanlarından rahmetli Ayvaz Gökdemir’den öğrenmiştim.

Kayseri’de görev yaptığı süre zarfında hep halkla iç içe oldu. Mütevazı bir yapısı vardı. Ulaşılmaz değildi... 28 Şubat süreci maalesef Sayın Vali’yi koltuğundan etti. Özellikle Şükrü Karatepe ile ilgili olaylar nedeniyle fişlendi. AK Parti iktidarı döneminde yeniden bir vilayete vali olarak atanmak istendi. Ancak devrin Cumhurbaşkanı Sezer önüne konan dosya gerekçesi ile maalesef kararnameyi imzalamadı.

Yıllar sonra Abdullah Gül cumhurbaşkanı olunca O’nu Danıştay üyeliğine atadı... Yaklaşık 3 yıldır bu görevi yapıyordu. Geçtiğimiz haftada Danıştay genel kurulu tarafından bu idari yüksek mahkemenin Başsavcılığı’na seçilmiş.

Sevindim. Kendisini arayarak tebrik de ettim.

Birinci elden bildiğim şeyler var. Mevlüt Bey fevkalade dürüst bir insandır. Tam bir iman ehlidir. Geç de olsa layık olduğu göreve getirilmiştir. Hatta daha etkili görevlere getirilmesini de beklerdim. Bu yönde 2004’den itibaren epeyce de girişimlerim oldu. Ama o tarihte Çankaya engelini aşamadı iktidar.

 

BİK ÇALIŞANLARINA SALDIRIYI KINIYORUM

Saat 10’u biraz geçe İHA Bölge Müdürü kardeşim Cem Atakan arayarak “Abi henüz haber düşmedi. Sakarya’da bir gazete patronu Basın İlan Kurumu Şube Müdürü ve iki çalışanını vurmuş. Yaralılarmış” dedi. Önce BİK Kayseri Şube Müdürümüzü, sonra Sakarya Cemiyet Başkanımızı aradım. Denetleme esnasında kendini bilmez bir gazete patronu üç arkadaşımıza silahla ateş etmiş. Saldırıda yaralanan Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Devrim Özergin maalesef kurtarılamadı. BİK Kontrol Müdürü İbrahim Delibaş’ı aradığımda yolda Sakarya’ ya gidiyordu. Genel Müdür Mehmet Atalay’a ve Sakarya Cemiyet Başkanımıza saldırıyı kınayan ve üzüntülerimi ihtiva eden bir mesaj gönderdim. Görevini yapan kamu çalışanlarına silahla karşılık veren gazete patronu bu çirkin saldırısı nedeniyle kınıyorum.