VELİ ALTINKAYA


CUMHURBAŞKANI: SEN DE KAYSERİLİLİK VAR MI?

Gündem - Veli Altınkaya


Fıstık gibi şehir: Osmaniye.

Şehitler şehri: Osmaniye.

Mutlu şehir: Osmaniye.

Türkmen şehri: Osmaniye.

Cebel-i Bereket: Osmaniye...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 56. Başkanlar Konseyi toplantısı için 22-25 Şubat tarihleri arasında  münbit toprakları ve yiğit insanları ile nam salmış Osmaniye´deydik.

Karacaoğlan´ın, Dadaloğlu´nun şiirlerine ilham vermiş, Yaşar Kemal´i dünyaca ünlü bir romancı yapmış, Devlet Bahçeli gibi nice ünlüyü bağrından çıkarmış Osmaniye´deydik.

Osmaniye, binlerce yıllık tarihi ile, onlarca medeniyete beşiklik etmiş, tarihi zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile herkesin sahip olmaya çalıştığı, topraklarından yılda iki-üç ürün alınan şehir.

Topraklarının yüzde 40´ı ormanla kaplı, kökboyalı kilimleri, fıstığa ?sarı´, turpa ?kırmızı altın´ diyen, Atatürk´ün ?yiğit ve mert´ övgüsüne mazhar olmuş mutlu, vatansever ve devletine bağlı insanların şehri Osmaniye´de, Cemiyet Başkanı kardeşim İsrafil Avcı, uyumlu çalışmaları ile halkın sevgi ve takdirini kazanmış olan vali, belediye başkanı ve rektörün de katkıları ile, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca riyasetinde, Anadolu´nun 60 kadar şehrinden gelmiş meslektaşlarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapıp, illerini anlattılar.

Avşar, Cerit, Tecirli, Bozdoğanlı, Kınık gibi Türk´ün 24 boyundan-soyundan insanların ağırlıklı olarak yaşadığı bu şehir, Adana- Gaziantep- Kahramanmaraş- Hatay gibi 4 büyük şehre ortalama 100-140 km mesafede bulunmasının olumsuzluklarını yaşamış, yaşıyor?

Osmaniye, son yıllarda bu dört şehrimiz arasında sıkışmışlığın neden olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için adeta seferberlik ilan etmiş.

Kendisini 25 yıl önce, Kocasinan Belediyesi´nde fen ve imar işleri müdürü olarak tanıdığım Kadir Kara, 2009´dan bu yana belediye başkanlığı yaptığı şehrinde halkın sevgisini kazanmış. Kara, Anadolu tabiri ile ?kuru söğütten düdük öttürürcesine´ Osmaniye´ye hizmet ediyor...

TGF heyeti olarak, Genel Başkanımız Yılmaz Karaca´nın riyasetinde 60 kadar meslektaşımızla Hatay´ın Hassa ilçesi Afrin sınırına giderek, burada görev yapan Mehmetçiğimize ve meslektaşlarımıza ?yanınızdayız, duacınızız´ dedik. TGF ailesi, her zaman olduğu gibi, Zeytin Dalı Harekatı´nda da milletinin, devletinin yanında olduğunu bir daha gösterdi.

Osmaniye´de sadece protokol ziyareti, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini tanımakla kalmadık, mesleki sorunlarımızı da konuştuk.

?Terzi kendi söküğünü dikemezmiş´ misali özellikle Anadolu basınının ve meslektaşlarımızın sorunları her yıl daha da artıyor. Sektörümüz maalesef her manada trend kaybediyor

Gelelim yazının başlığına...

AK Parti´nin 16. yılına giren iktidarının sırlarından biri de, lideri başta, yöneticilerinin sürekli sahada, halkın içinde bulunmasından kaynaklanıyor olsa gerek.

24 Şubat´ta Başbakan Yıldırım, partisinin Malatya ve Kayseri kongresine katılırken, neredeyse aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kahramanmaraş ve Osmaniye´deydi.

Akşam Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti´nin ödül töreni vardı. Masamıza gelen bir zat, ?Ben MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, hoş geldiniz? dedi.

?Sayın vekilim ben sizi tanıyorum? dedim. Milletvekili, ?Ben de sizi Kayseri´den tanıdım. Kayseri´de okudum ve bir süre çalıştım? dedi.

Devamla da;

?Bugün sayın Cumhurbaşkanımız belediyeyi ziyarette başkanımıza ?sen de Kayserililik var mı?´ dedi.  Başkanımız da ?efendim Kayseri´de beş yıl çalıştım´ cevabını verdi.? cümlesini kullandı.

 /resimler/2018-2/25/1951164720292.jpg

Anladım, yine her zaman olduğu gibi, bu kez de, ?Adımız başımıza bela´ olmuş...

Bu haberi almadan önce, Kay Tv´den canlı olarak Başbakan Yıldırım´ı dinlemiştim. Başbakan 16 yılda 17 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Kayseri´ye hizmet noktasında yeni bir şey söylemedi Sayın Başbakan... Hızlı tren ve hava alanı genişleme işi geç kalmış müjde olarak aktarıldı Kayseri´ye...

Belliki yine adımız, haksız yere başımıza bela olmuştu.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara´nın yanına giderek Cumhurbaşkanımız ile arasında geçen diyaloğu aktardım. Şaşırdı. Sonra ?Başkanım ne talep ettiniz de  Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir cümle kullandı? dedim.

Başkan, Hatay ve Adana´nın bir ilçesi ile köyünün Osmaniye´ye bağlanması ile liman şehri olacaklarını ileterek yardım istemiş. Havaalanı, bir cami ve belediye odaklı bazı taleplerde bulununca Cumhurbaşkanı ?sen de Kayserililik var mı?´ diye sormuş...

İlahi, muhterem Cumhurbaşkanım, 6 Mayıs´ta Kayseri´ye gelmeden önce, ekiplerinizi gönderin ve partinize genellikle yüzde 60´larda oy veren hemşerilerime, merkezi hükümetten aldıkları yatırım ve yardımların yeterli olup olmadığını sordurun, bakalım ne cevap alacaksınız?

İlk defa gittiğim Osmaniye´yi, Osmaniyelileri sevdim. Bize ev sahipliği yapan herkese teşekkür ediyorum.

Son cümle: AK Parti İl Kongresi ve Sayın Başbakan´ın konuşmasını yarın değerlendirelim.

 /resimler/2018-2/25/1952089408769.jpg

TGF Heyeti olarak Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun´u ziyaret ettik.

 /resimler/2018-2/25/1952393159321.jpg

 

Belediye Başkanı Kadir Kara 5 yıl Kayseri´de de görev yaptı.

 

 /resimler/2018-2/25/1954180348818.jpg

Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, ERÜ İİBF´den mezun olmuş.

 

 /resimler/2018-2/25/1954445193031.jpg

Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ, ASGD Şube Başkanı Yavuz Navruz ile Hatay Hassa ilçesi Afrin sınırında görev yapan askerlerimizle fotoğraf çektirdik.

 

 /resimler/2018-2/25/1957486602914.jpg

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığında 60 kişilik grupla sınırda görev yapan Mehmetçik ve meslektaşlarımızı ziyaret ettik.

 

 /resimler/2018-2/25/1958154103467.jpg

Osmaniye TGF 56. Başkanlar Konseyine ev sahipliği yaptı.