SAMİ DAYANGAÇ


Çolakbayrakdar'dan Erkeklere Jest

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Kayseri belediyeleri, insan ve hizmet odaklı efsane işlere imza atıyor ve hizmet noktasında birbirleriyle yarışıyor. Bu yarışın sonuçları şehre güzellik ve hizmet olarak yansıyor.

Kayserimizin merkezdeki en büyük iki ilçesi Melikgazi ve Kocasinan.  Pek çok ilden büyük nüfus ve yüzölçümü olan bu ilçelerden Kocasinan yazı konumuz. Bir sonraki yazıda da Melikgazi Belediyesi’ni irdeleyeceğiz.

Kayseri’de her yaştaki gencin ‘abi’ dediği çok saygın bir isim olan Bekir Yıldız, belediye başkanlığı sırasında ülke gündeminde bile yer bulan ilginç bir yer açtırmıştı. ‘Herif Sığınma Evi’. Evden kovulan, atılanların sığınağı.

Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Çolakbayrakdar da şimdi erkeklerin yararlanacağı bir spor merkezi açıyor. İçinde yüzme havuzunun bulunduğu spa merkezi. Mimarsinan Mahallesi’nde açılışı yapılacak olan merkezde erkekler hem spor yapacak hem yüzecek hem de kafede oturacak. Ahmet Bey Mimarsinan Mahallesi’nin seçilmesinde merkezde oluşunu, ulaşımın kolaylığını ölçü aldıklarını belirterek yakında benzeri bir merkezin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılacağını müjdeliyor.

Merkez belediyeleri yasanın kendilerine verdiği görevleri zaten çok başarıyla yerine getiriyor. Hizmette sınır tanımayan belediyelerimiz vatandaşın neye ihtiyacı varsa orada yerini alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Talas Belediyemizin başarılı Başkanı Mustafa Yalçın, buğday ektirip un yaptırıp ihtiyaç sahiplerine dağıtmış ve büyük takdir görmüştü. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da aspir ektirip yağını çıkarttırarak ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı, nasıl hizmet ama... Aspir yağı çıkarıldıktan sonra küspe olarak hayvan yemi olarak kullanılıyor. Çorak arazide bile yetişen, bakımı zor olmayan bu bitki yöre çiftçisini de özendirmesi, yönlendirmesi açısından çok büyük öneme sahip.

Kocasinan Belediyesi sadece Ramazan ayında değil yıl boyu iaşe ve yardım dağıtıyor.

Erkeklere hizmet böyle, bir de gençlere bakalım. Hızla büyüyen, gelişen Erkilet’te dev bir kütüphane yapılıyor. Kültüre verilen önem ve değer açısından çok önemli. Herkesin evinde bilgisayar, her gencin elinde akıllı telefon yok. Kütüphane hem gençlerin yetişmesi hem de sınavlara, geleceğe hazırlanması için çok önemli bir hizmet. Talas Belediye Başkanı Sayın Yalçın'ın yaptırdığı kütüphaneye gidin bakın, ne çok dua alıyor görün.

Gerek erkeklere, gerekse gençlere ve dar gelirlilere yaptıkları hizmetlerden kesitler sunduğumuz Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkürler ediyoruz, şapkamız elimizde...