VELİ ALTINKAYA


ÇİFTÇİNİN İRADESİ

ÇİFTÇİNİN İRADESİ


Pancar Kooperatifi kongresi bitti. Aylarca hatta yıllarca Kayseri gündemini meşgul etti bu Kooperatif’in kongresi...

Sonuçta çiftçinin iradesi tecelli etti. Hepimize düşen bu iradeye saygı duymaktır. Bu süreçte gönlüm Hüseyin Akay’ın kazanmasından yanaydı. Bu, diğer adaylara karşı bir önyargım olduğundan değil. O isimleri tanımıyorum. Televizyonda da söyledim bu arkadaşlarımızın da iyi niyetinden, pancar çiftçisine, Şeker Fabrikası’na hizmet etme  gayretinden asla şüphem yok.

Gönlümden Akay geçmesine rağmen bu sütunda ve Tv yorumlarında açıkça isim vererek bunu ifade etmedim. Bu sütunda on gün kadar önce adaylardan birinci olanın 8-10 bin, ikinci olanın 4-5 bin ve üçüncü olanın da 3-4 bin oy alacağını yazdım. Sonuncu grubun, birleşmeden önce yazdığım yazıda bin’le iki bin arasında münferit olarak oy alacaklarını isim vermeden yazmıştım.

Mahmut Çeçen Grubu bana gelen bilgilerden farklı olarak, yaklaşık 2 bin kadar fazla oy aldı. Çeçen ve arkadaşlarını tebrik ediyorum; gerçekten iyi çalışmışlar. Yıllardır Vedat Ali Özışık’a karşı da epeyce mücadele ettiler.

Dün bir dakikayı dahi bulmayan bir telefon görüşmesi ile Hüseyin Akay’ı tebrik ettim.

Bu saatten sonra hepimiz  Fabrika’nın başarısı için bu ekibe yardımcı olmalıyız.

Pancar Kooperatifi ve ŞekerFabrikası’nın yönetimine siyaset asla müdahil olmamalı. Seçimlerde şu veya bu şekilde siyasetin dahli açık veya örtülü oldu. Aday olanların çoğunluğu zaten bir siyasi kimlik taşıyor. Bu saatten sonra yeni seçilen yönetiminde işine siyaseti karıştıracağına ihtimal vermem. Elbette Kooperatif ya da Fabrika’nın kamu kuruluşları nezdindeki bazı işleri için  iktidar cenahı ile medeni bir ilişki içerisinde olması doğal. Ötesinin olacağına ihtimal vermiyor, olmamasını arzu ediyorum.

Seçimler bitti. Şimdi Akay ve arkadaşlarına düşen aldıkları ağır sorumlulukla Fabrika’nın ekonomik çıkışını devam ettirmek ve çiftçilerin  beklentilerine mümkün olduğu oranda çözüm üretmektir.

Akay ve arkadaşlarını tebrik ediyorum.Tabi aldıkları oy nedeniyle Mahmut Çeçen ve arkadaşlarını da açıkça kutlarım.

DANIŞTAY BAŞKANI

O’nun Niğde’den Kayseri Valiliği’ne atanacağı haberini devrin Devlet Bakanı merhum Ayvaz Gökdemir’den Talas’taki bir bağevinde yemek yerken duymuştum.

Mevlüt Çetinkaya, sıkıntılı bir süreçte Kayseri Valiliği yaptı. 28 Şubat’ın sürekli mercek altında tuttuğu illerin başında Kayseri geliyordu. Vali Çetinkaya milli ve manevi değerlerine bağlı bir kültürden gelen bildiğimiz Anadolu çocuğuydu. Yapılan birçok şey içine sinmiyor, bir çok baskıyı karşılamak zorunda kalıyordu. Karatepe’nin meşhur konuşmayı yaptığı dönemde  Kayseri Valisiydi. Haksız bir şekilde görevden alındı. Uzun süre merkez valiliği yaptı. Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı döneminde yeniden atanmak üzere Köşk’e adı gitmesine rağmen Cumhurbaşkanı maalesef onay vermedi.

Çetinkaya Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı ile birlikte Danıştay Üyeliğine atandı. İki yıl kadar önce yapılan seçimlerle de Danıştay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine seçildi. Bu görevini de başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Hüseyin Karakullukçu’nun yaş haddinden emekliye ayrılması ile birlikte önceki gün Danıştay üyeleri toplanarak yeni başkanlarını seçmek istemiş. Başkanlığa aday olabilmek için en az 4 yıl süreyle üyelik yapmak gerekiyormuş. Bu şarta Danıştay Başkan vekili  Zerrin Güngör ile Başsavcı Mevlüt Çetinkaya’nın süreleri uyuyormuş. Bu iki isim de aday olmamış, ya da gösterilmemiş. Yarın tekrar seçim varmış. İnşallah Mevlüt Çetinkaya kendisi aday olur ya da gösterilir. Daha önemlisi de bu göreve seçilir.

Çetinkaya’nın yaş haddinden emekliliğine 1.5 yıl kaldı. Güzel bir insan,vatansever, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, çalışkan biri. İnşallah Danıştay Başkanı olarak emekli olur.

Mış… Miş… Muş…

00-Pancar Kooperatifi Genel Kurulu’nu beklenildiği gibi Hüseyin Akay ve arkadaşları kazanmış.

00-Mahmut Çeçen Grubu Pancar Koop. kongresinde bazı çevrelerin beklentisinin üstünde oy almış.

00- Seçimlerin bitmesi ile tüm grupların Şeker Fabrikası’nın daha güçlü olması için işbirliği yapması bekleniyormuş.

00-Pancar Kooperatifi yönetiminin Şeker Fabrikası yönetimine kimleri önereceği merak ediliyormuş.

00-  Şeker’de  Akay’ın kazanması bazılarının gelecek hesabını bozmuş.

00-Pancar Kooperatifi seçimleri geç saatlere kadar iki partinin büyükleri tarafından da takip edilmiş.

 ÜYE KAYDI

 AK Parti bir ara sokakta  üye kaydı yapıyordu. MHP ve CHP il başkanları  mealen “Üye kaydı işini sokağa iindirgemeyin” diye tepki gösterdiler. Daha sonra bazı parti yöneticilerinin AK Parti tarafından gıyapta üye yapıldığı iddia edildi. Hatta konu adliyelik oldu...”Gıyapta üyelik” olarak değil, ama  AK Parti’nin yaptığını önce MHP yaptı, şimdi de CHP yapıyormuş... Elbette insanların siyasi partiye üyelik arzusu doğal. Keşke insanımız sokağa kurulan standlarda değil,partilere giderek üye yazılsa... Üye olarak aidatlarını ödeyip, her türlü seçimde aktif görev alsalar. Ama görüyorumki bütün partilerimiz üye sayılarını abartılı göstererek oy devşirme çabasında. Geçmişte bir mahalleden üye sayısı kadar oy alamayan partileri bilirim. Türk demokrasisi bunlardan inşallah kurtulur.