VELİ ALTINKAYA


CHP’DE ADAY ÇOK

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


AK Parti’de ilçe kongreleri bitti. MHP’de ise devam ediyor. Şimdilik bu iki parti de sakin.

CHP  önceki kongreler de olduğu gibi, bu kongrede de heyecan yaşayacak gibi.

İl Başkanı Ayhan Gülsoy, bu yılın ilk yarısında yapılacak kongrede aday olup olmama konusunda renksiz duruyor. Özellikle geçirdiği son rahatsızlığa bağlı olarak aile fertleri ve yakın çevresi aday olmama telkininde bulunuyor. İl yönetiminin bir bölümü ve bazı ilçe başkanları ise bu durumu bildiği için Gülsoy’a “Sakın ha aday değilim deme... Biz bir ekibiz ve seninle yola devam etmek istiyoruz” diyorlar. Belli ki Gülsoy da henüz ilçe kongreleri sonuçlanmadan net bir tavır koymaktan yana değil. Ama O’nun da kafasında bir ikilem yaşadığı malum.

Mevcut yönetim cephesi böyle iken son il kongresinde aday olan Ali Paşa Tan’ın bu kongrede de adaylığı konuşuluyor. Tan, partililerle sıcak ilişki kurabilen bir yapıya sahip. Partilinin mutlu ve acı gününde sürekli yanında oluyor. Milletvekili aday listesinin belirlenmesi öncesinde de olası ön seçimi göz önünde bulundurarak çok sayıda ismi partiye üye etti. Eğer bu isimler delege seçimi sürecinde organize olabilirlerse Tan merkezde de güç elde eder. Taşra ilçeleri üzerinde bilinen bir etkisi var.

Zeki Orhan, Mustafa Ayan, Mustafa Arslan CHP kulislerinde adı il başkan adayları arasında geçen isimler. Partinin kongreye iki adaylı olarak gitmesi neredeyse kesin gibi... İlçe kongrelerinden sonra adaylar daha da netleşir. CHP’de önce Tüzük Kurultayı sancısı yaşanacak.

 

PASTIRMACILAR DAHA FAZLA KAÇAMAZ

Pastırma ve sucuk denilence akla şüphesiz ki Kayseri geliyor. Ancak, özellikle sucukta başta Afyon olmak üzere bazı şehirler epeyce mesafe katetti... Bunları görmezden gelir, ya da küçümsersek kaybederiz...

Kayseri’deki pastırma üreticileri markalaşmaya önem vermeli... Şahin’in uzun süredir, Başyazıcı’nın bir süredir yapmaya çalıştığını diğer üreticiler de yapmalı...

Markalaşmalı, her noktaya ulaşabilmeli.

Kuzey çevreyolu, yeni demir yolu, yeni terminal, yeni hastane, yeni çocuk hastanesi gibi tesisler pastırma ve sucuk üretiminin yapıldığı Karpuzatan’ın şimdi olmasa da bir süre sonra taşınmasını gündeme getirir.

Birçoğunun iyi para kazandığını bildiğim pastırma ve sucuk üreticilerinin şimdiden Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek modern tesisler kurmak için yer arayışına girmesi gerekir... Mevcut yerleri de pekâlâ imarda yapılacak düzenleme ile değerlendirebilirler.

Bu işe Ticaret Borsası öncülük etmelidir. Pastırma ve sucuk üreticilerinin çoğunluğu bu işten ilelebet kaçamaz. Belediyenin bu noktada her türlü katkı vermeye hazır olduğunu biliyorum. Pastırmacılar da gerekli adımı atmalı. Atmazlarsa ve kaçarlarsa kaybettiklerini görürler.