VELİ ALTINKAYA


CHP ÜÇ ADAYA DOĞRU GİDİYOR

CHP ÜÇ ADAYA DOĞRU GİDİYOR


 İl başkanı ve yönetimi istifa eden CHP’de Kayyum Heyeti başkanlığına Ertuğrul Gönenç’in  atandığını  dün duyurmuştuk.

Ertuğrul Gönenç 1989-1994 yıllarında SHP’den Develi Belediye Başkanlığı yaptı. CHP Genel Merkezi’nin Gönenç’le ilk teması pazartesi geç saatlerde başlamış. Salı günü ısrar sürmüş. Gönenç teklife salı günü uzun süre direnmiş. Çarşamba günü kabul etmek zorunda kaldı. Gönenç bir dönem belediye başkanlığı yaptığı SHP’ nin genel başkanlığını da yapan ve halen CHP PM Üyesi olan Murat Karayalçın’a yakın bir isim.

CHP Genel Merkezi Ertuğrul Gönenç’e bu teklifi götürmeden önce Hazeri Çölkuşu ve Hami Yıldırmış’ın isimlerini de Ankara’da masaya yatırmış.

Yeminli Mali Müşavir Ertuğrul Gönenç’i tebrik ederim.”Ara rejim dönemi başkanı” olarak işi hiç de kolay değil. Partinin ekonomik sıkıntıları var. 40 bin lira civarında olan sıkıntı bir şekilde giderilir; ama, kongrede tüm adaylara eşit mesafede durmaya özen gösterecek olan Ertuğrul Gönenç eminim ki epeyce yorulacaktır.

Son kongreden hatırladığım kadarı ile 370 civarında delege oy kullanacak. Tabi delegelerin ortadan kalkması ile birlikte, belki bu sayı 350’ye düşebilir.

Ertuğrul Gönenç beraber çalışacağı altı arkadaşının ismini Genel Merkeze gönderdi. Araya bayramda giriyor; öyle sanıyorum bayramdan önce kongre tarihi belirlenir ve gerekli başvuru en geç bayramdan sonraki hafta ilgili seçim kuruluna yapılır.

CHP’nin kongreye en az üç adayla gideceğini sanıyorum. Son kongrenin adaylarından Zeki Orhan’ın yeniden aday olacağı söyleniyor. Yine son kongrenin galibi müstafi İl Başkanı Sadık Atila ile beraber hareket eden arkadaşları bir isim üzerinde arayışlarını sürdürüyor. O kongrenin 2. ismi Mustafa Ayan’ın aday olacağı da kulağıma geliyor. Ayan, adaylık konusunda “Ketum”. Hatta “Niyetsiz gibi” duruyor.

Keşke Ertuğrul Gönenç ve partinin “ Saygın” isimleri devreye girse de yerel seçim sürecinde CHP bir adaylı kongreye gidebilse. Bu zor gözüküyor. Maalesef insanlar nefslerine  basamıyor. Aslında hesap, il başkanlığından ve yerel seçimlerden çok, iki yıl sonraki genel seçimlere yönelik... Maşallah epeyce potansiyel milletvekili adayı var.  Bunların hepsi de birinci sıraya oynuyor; ikiye razı olan bile yok...

Hesap bu olunca araya nefs de giriyor, fitnede...

Ertuğrul Gönenç partiyi bir isimle kongreye götürürse güçlü bir yönetimin oluşmasını da sağlamış olur. Ama bu çok zor gözüküyor. Şu anda üç grup  aday arayışı, ya da yoklama peşinde. Bakalım ne olacak?...

Kayseri’de güçlü bir muhalefet, iktidarında daha etkin ve kontrollü çalışmasını sağlar...

 MHP’NİN YENİ

TALAS ADAY ADAYI

 Talasla ilgili daha önce epeyce yazı yazdım. MHP’de en fazla aday adayı Talas’ta. Bir ara İl Başkanı Mete Eke 11 aday adayının olduğunu söylemişti. Biz de iki ay kadar önce “MHP’nin Talas Hesabı” diyerek  bu isimler üzerinde tek tek yorum yapmıştık.

MHP İl Başkanı Mete Eke’ nin basına verdiği iftar yemeğinde  yıllardır tanıdığım ve  beğendiğim bir insan olan Erkan Kandemir’e “Erkancığım bugünlerde gazetelerde adın çok dolaşıyor. Aman şöhret afettir. Dikkat et!” diye takılmıştım. Parti yönetimindeki etkili isimler şimdilik renk vermese de annesi Avşar, babası Bünyanlı olan  Kandemir’de karar kılmış gibi...

Ancak,yönetim dışında bir ismin adaylığı da kulislerde dolaşılıyor.Bu isim Tomarzalı bir mühendis. O’nun da annesi Kandemir gibi Avşar kökenli. Eski parti büyüklerinden...Talas’ın mevcut belediye başkanının Tomarzalı olması hasebiyle O’nun “düşünün azdıranlar” ‘Aday ol,kazanırsın, gerekirse Genel Merkez’e gider konuşuruz” diyorlarmış.

Bu, partili, çalışkan, ilkeli ve dürüst biri. Ama, mevcut il hatta ilçe yönetimi ile ilişkileri “Mesafeli”.. Bu “Mesafe”nin kapanması zor gözüküyor. Ama belliki o isim Genel Merkez’de birilerinin kulaklarına üflenecek, ya da üflendi.

 MHP’de Talas adayı resmen açıklanıncaya kadar belliki daha çok isim kulislerde dillendirilecek. MHP’nin de AK Parti’nin tavrını netleştirmeden Talas adayını açıklayacağını sanmam. Belki Büyükşehir ve diğer iki ilçe netleşirse o takdirde böyle bir ihtimal gündeme gelebilir.

Belliki Talas’ta yarış  epeyce renkli geçecek...