VELİ ALTINKAYA


CHP PM’DE KAYSERİLİ NİYE YOK?


 

CHP’de olağanüstü kurultay kararı alınınca arşivimden son kongrenin Kayseri delege listesini çıkarttım.

Bin 200’ü geçen delegenin katılacağı kurultayda Kayseri’ den de 18 delege oy kullanacak.

Sadık Atilla, Mustafa Ayan, Ayhan Gülsoy ve Zeki Orhan’ın il başkan adayı olarak yarıştığı son olağan il kongresinde çarşaf liste ile belirlenen 18 delegenin isimleri ve aldıkları oy şöyle:

1-Ali Paşa Tan 146

2-Çetin Arık 144

3-Mehmet Sağıroğlu 117

4-Sadık Atilla 116

5-S.Nadide Yalçın 116

6-Türker Tok 114

7-Abdullah Üçgül 119

8-Sabri Nasuhoğlu 100

9- Songül Yıldız 95

10- Mustafa Aslan 93

11-İmdat Şimşek 85

12-Mustafa Ayan 84

13-Feyzullah Keskin 81

14-İbrahim Marzıoğlu 80

15-Şerafettin Koç 80

16-Umur Erdemir 79

17-Bayram Kılıç 76

18-Gazel Çelik 

Kayseri Milletvekili M.Şevki Kulkuloğlu da doğal delege... Yani anlayacağınız CHP Kurultayında Kayseri merkezli 19 delege oy kullanacak. 

AK Parti MYK’da, Kabine’de,TBMM yönetiminde Kayserili onca isim var. 

MHP’de de öyle. Hem MYK, hem de TBMM yönetiminde Kayserililer mevcut...

Peki ya CHP  Parti Meclisi (PM) veya Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) niye bir Kayserili yok?

Kayserili 19 delege blok hareket edemiyor mu veya bu isimlerden herhangi bir PM’de yapamaz mı?... Bal gibi yapar...

Genel başkana muhalif düşmüş dahi olsa Milletvekili Kulkuloğlu niye bu işi yapmasın. Yukarda isimlerini yazdığım delegelerden Ali Paşa Tan, Çetin Arık, Mehmet Sağıroğlu, Türker Tok, Mustafa Aslan, İmdat Şimşek ve Feyzullah Keskin PM üyeliğini mevcut isimlerin yarısından iyi yapar...

12 Eylül darbesi ile tüm partiler gibi CHP kapatıldı. Sonra açıldı. Açıldığı yıl PM’de galiba eski milletvekili Gani Aşık’la Şükrü Efe vardı. İlk kongrede bu iki isim de PM yönetiminden devre dışı kaldı... Sonra, (ki onun üzerinden de en az 15 yıl geçti) kadın kotasından Av. Canan Erol PM’ye girdi. Canan Hanım da galiba bir-iki toplantıya ya katıldı ya katılmadı.

Peki şimdi ne olacak?..

Göreceksiniz bizim 19 delege nasıl giderse öyle gelecek.

Bu olağanüstü kurultayda da PM listesinde yine bir Kayserili olmayacak.

Diyecekler ki; “Bizimkisi çarşaf liste. Öyle birilerinin işareti ile PM’ye girilmiyor. Delegenin sizi tanıması lazım” filan...

Bunları benim külahıma anlatsınlar...

Her çarşaf listenin ayrı ayrı anahtar listesi olur.

1977 Kayseri önseçiminde Gani Aşık, rahmetli Mehmet Yüceler ve Mehmet Gümüşçü’ nün Belediye Tiyatro salonunda yaşadıkları rekabeti yeni CHP’liler eski ağabeylerine sorsun... Bu işin nasıl olduğunu görürler...

Bakın açık söyleyeyim; bu kurultaydan Kılıçdaroğlu kesinlikle galip çıkar... Çıkar da ne olur, onu bilemem...

Bu noktadan hareketle CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın “Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” açıklaması doğru bir adım. Ama bu adımın devamında PM için Kayseri delegelerinin ortak hareket etmesi gerekir...

Bu ise asla mümkün değil. Vekil bir yana 18 delege bir ismin PM’ye girmesinde mutabakata varsın; bunu bir tutanakla imza altına alsınlar bakın neler oluyor.

Ama yapmazlar, yapamazlar.

“Ben yoksam, o da olmasın” mantığı... “Falan isim PM’ye girerse yarın vekil adaylığında başıma bela olur” mantığı...

Bu mantıkla hareket ettiğimiz sürece, CHP Kayseri’de bir milletvekili çıkartmaya mahkumdur... Kimbilir belki bu dahi olmayabilir. Yerel seçim sonuçlarına bakarsanız söylediğimin doğruluğunu görürsünüz.

 Bakalım bu kez CHP delegeleri blok hareket edebilecek mi? Sanmam. Görürsünüz bizimkiler, gittikleri gibi gelir. Hatta bazıları birbirine kırgın döner. Bakın görün!..

 

KOCASİNAN’IN  ÇOCUKLARI

Kocasinan’ın başarılı öğrencileri haftasonu Avrupa’nın bazı müzelerine yönelik gezilerini tamamlayarak dönmüş... Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçim öncesi vaadlerini birbir yerine getiriyor. Bana göre, bu gezi Kocasinan’da asfalt, kaldırım yapmak, yol açmak, ağaç dikmekten vs gibi hizmetlerden daha önemli. Kesinlikle başarıyı takdir ve teşvik etmiş oluyorsunuz. Bu gencecik dimağların ufkuna ufuk katıyorsunuz. Bu çocukların peşinden gelen arkadaşları ile tatlı bir rakebet yaşamalarını teminle, onların başarısına başarı katıyorsunuz. Bu çocuklardan biri yıllar sonra bilime katkı verse yeter... Çelik Başkan’ı tebrik ediyorum.

(20 Ağustos 2014 tarihli tekrar yazı)