VELİ ALTINKAYA


CHP KONGRESİNİN ARDINDAN

CHP KONGRESİNİN ARDINDAN


CHP ilçe kongrelerinde net kanaat belirtmeme rağmen,bu kanaat dolayısıyla il kongresinde isim  vermeden yorum yapmaya çalıştım. Dört adaylı kongrenin iki isim arasında geçeceğini söyledim. Ekrandan kullanmadığım o iki ismin Sadık Atila ve Mustafa Ayan olduğunu hem beraber çalıştığım insanlara, hem sohbet ettiğim kişilere söyledim.

 Kongre sonuçlandığı için söylemekte hiç behis görmüyorum; gönlüm Mustafa Ayan’ın kazanmasından  yanaydı. Ama gelinen noktada hepimiz delegenin iradesine saygı duyacağız.

 Zeki Orhan’ın kazanamayacağı baştan belliydi. Ayhan Gülsoy adaylık stratejisini hem zamanlama, hem ekip noktasında yanlış kurdu. Açık söyleyeyim bu yarışta 4. olabileceğini dahi düşündüm. Televizyonda ve bu köşede yaptığım yorumda  3. ve 4. sıradaki adayın  ortalama 100 kadar oy alacağını, kalan 250 oyu ise diğer iki adayın paylaşacağını söylemiştim.Doğrusu 60 kadar delegenin il başkanlığı noktasında tercihte bulunmaması garip geldi.Diğer organlara oy kullanıpta il başkanına oy verilmemesi garip değilde ne...

Bizim şunu veya bunu istememiz çok önemli değil.Önemli olan CHP delegesinin  iradesidir. Sadık Atila’yı tanımıyorum.Biraraya gelmişliğimiz varsa da hatırlamıyorum. Ama, Allah yardımcısı olsun işinin hiçte kolay olmadığını söyleyebilirim.

 Şu veya bu şekilde  kendisine oy vermeyen üçte ikilik bir delege var karşısında.Bunların hepsini kucaklamak zorunda. İlçe başkanları içinde açık tavır koyanlar var. Bunları  uzaklaştırmamak, kendisine yakınlaştırmak zorunda...Yerel seçimler erkene alınırsa yaklaşık bir yıl,alınmazsa 1.5 yıl var..En azından mevcut ilçe ve belde belediyelerini korumak,bunlara ilave olarak yeni cephelerde kazanmak zorunda...

CHP tabanı daha etkin ve keskin bir muhalefet beklentisinde.Hepsinden önemlisi bu beklentiyi karşışalamak zorunda...

Siyaset yapan insanların önce beyinleri, sonra kalpleri sağlam olmalı,tansiyon ve şeker gibi  hassasiyetleri bulunmamalı.Eğitimci olan Sayın Atila’nın beyninin sağlamlığından hiç şüphem yok.Kalbinde bir bir sıkıntı var mı bilmiyorum,ama haberden öğrendiğim kadarı ile seçim günü tansiyon sıkıntısı yaşamış.Allah yardımcısı olsun bundan sonra o tansiyonu daha çok çıkar veya iner.Eğer günde bir hap içiyorsa, bu ikiye çıkar... Acıki bizdeki siyaset böyle. CHP değil cümle partilerde böyle...

Tekrar Sadık Atila başta, il meclisini ve kurultay delegeliğine seçilen isimleri tebrik ediyorum.

YENİ KANUNDA KAFALAR KARIŞIK

Kırgızistan’da AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ile büyükşehir belediyelerinin sayısı ve  mücavirini düzenleyecek kanunla ilgili kısa bir görüşme yapma imkanı buldum. Aslında daha önce hem bakanlar,hem de grup başkanvekilleri tasarının haziranda TBMM’nin gündemine geleceğini söylemişti. Daha Bakanlar Kurulu’nun gündemine dahi gelmedi.

AK Parti cenahında kafaların karışık olduğunu zannediyorum. Mermet Ersoy’la yaptığım görüşmeden bunu çıkarttım.Konunun Bakanlar Kurulu’na hala getirilmemiş olması da bunu teyit ediyor.

Öyle zannediyorumki İçişleri bürokratları özellikle İGM ve il özel idarelerinin durumu nedeniyle bazı tereddütler taşıyor. Henüz bu tereddütler alışmamış. 750 bin nüfusun yeni büyükşehir statüsü için kriter kabul edilmesine yönelik de iki il açısından  sancılı bir durum gözüküyor.  AK Parti bu işi Meclis tatile girmeden çıkartamazsa yeni yasama döneminde hiç çıkartamaz. İki hafta önce Başbakana iletilen tereddütler belli ki  kafasını karıştırmış olmalıki iş şimdilik rolantiye alındı.Kanunun bu kadar dillendikten sonra çıkmaması daha büyük sıkıntı yaratır.

Mış… Miş… Muş…

00- CHP il  başkanlığına seçilen Sadık Atila’nın nasıl bir yönetim anlayışı ortaya koyacağı merak ediliyormuş.

00- CHP kurultay delege adaylarından Ali Paşa Tan ve Çetin Arık en yüksek oyla seçilmiş.

00-Bakan Yıldız’ın sorunları dinlediği özel toplantıda hemşeri iki işadamı nın sözleri karşı karşıya gelmiş.

00- Yazdığımız gibi  KEAH başhekimliğine İbrahim Özcan atanmış.

00- Talas Belediyesi’nin Kırgızistan’ın Talas şehrinde açtığı fırından Kırgız soydaşlarımız çok memnun olmuş.

00-   AK Partiyi Başbakanın da katılacağı kongre telaşı sarmış.

 

ÖZCAN’A HAYIRLI OLSUN

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine Doç.Dr.İbrahim Özcan resmen başlamış. Hayırlı olsun.Özcan’ın bu göreve atanacağı bilgisine ocak ayında ulaşmış  ve bu köşede sizlerle baylaşmıştım. On gün kadar öncede yeni başhekimin Batman üzerinden geleceği bilgisini aktarmıştım. İktidar cenahı Batman sürecini hızlandırmış ve Özcan görevi-ne başlamış.Kendisini tanımıyorum,ama babası değerli bir insan. Güvendiğim hekimler İbrahim Özcan’ın  düzgün biri olduğunu söylediler.

İnşallah başarılı olur.