VELİ ALTINKAYA


CHP ADAYLARI İMZA PEŞİNDE

CHP ADAYLARI İMZA PEŞİNDE


Yine tüzük bir adaya imza veren delegenin bir başka adayı öneremeyeceğini hükme bağlamış.

Ben dört adayın da 37 imzayı bulacağı kanaatındayım. Bu asgari imzaların toplamı 148 ediyor. Bir anlamda seçime geçilmeden  belkide delegelerin yüzde 80'inin rengi imzalarından belli olacak. ”Utanma ya da hatır pahasına” herhangi bir adayı öneren delegenin iş sandığa geldiği zaman, aynı doğrultuda irade ortaya koymaması mümkün. Bilmiyorum ama, adaylardan herhangi birinin divana verilecek önergeden az oy alması bana sürpriz olmaz.

 Aday olan hiç kimse kaybedeceğim diye sahaya çıkmıyor. Ancak, şuanda adayların kurmaylarının bir bölümü diğeri için, Aman falan aday imza toplamakta zorlanırsa  çekilebilir. Mutlaka bizim adaya oy verecek arkadaşlarımız yeterli imzanın toplanmasına kadar bu adaya destek olsunlar” diyenler var.

Şahsen kongrede 370 kadar delegenin enaz 250-300'ünün mutlaka bir adayı öneren imzayı vereceklerini zannediyorum.

İsimlendirmem delege iradesi noktasında doğru olmayabilir,ama,yarışın iki aday arasında geçeceğini sanıyorum. Diğer iki adayın alacağı toplam oyun ise 100-120 arasında olacağını sanıyorum. Kalan 250 kadar oy ise yarışacak olan iki aday arasında paylaşılır.Yani sizin anlayacağınız 130-150 sırasında oy alan aday rahat kazanır.

Daha önce bir vesile ile yazdığım gibi adayları en çok zorlayan konu ise kurultay delege listesinde yer alma talepleri. Parti büyüğü denilen eski belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanlarının böyle beklentileri var.Mevcut ilçe başkanları ile belediye başkanları da haklı olarak böyle bir  beklentiye sahipler. Tabi birde kalabalık delege gruplarına hükmedenler var.Onlar hem kendile- ri,hemde beraberindeki delegeler adına taleplerde bulunuyorlar. Kurultay delegeliğinde bazı isimlerin birden fazla listede yer alması bana sürpriz olmaz. Ama bunun sayısının 3-5 arasında kalacağı kanaatındayım.Bu oran dahi az değil.Milletvekili sayısının iki katı kadar kurultay delegesi seçileceğini de hatırlatalım.

Delegelerin imzası konusunda bazı adayların ağır davrandığını gözlüyorum. Bizim insanımız seçim sürecinde önceden birine söz vermişse geri dönmez. Bu cihetle imza toplamakta geç kalanlar bu yarışta  moral bozukluğu ile karşı karşıya kalabilirler. İmzalarla ilgili bir başka sıkıntı ise şu... Önceden  önergeye imza atan bazı kişilerin kongre esnasında imzasını çekmesi o adayı ciddi olarak sıkıntıya sokar. Bunu bir tertip olarak yapanların bulunacağını da sanıyorum.

CHP delegesinin eğiliminin haftasonuna kadar daha da netleşmesi bekleniyor.

 

YÜZME HAVUZLU OKUL

Kayseri'ye iki eğitim kampüsü kurulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki  bir süre önce yaptığı basın toplantısında şehrin doğu ve batısına yapılacak bu eğitim kampüsü için yer arama çalışmalarının başlatıldığını söylemişti.

Doğu için yer bulunmuş. Sanırım kampüs İldem'le Beyazşehir  arasında Büyükşehir'e geçen 2 milyon m2 büyüklüğündeki arsanın bir bölümüne yapılacak. Yeşilyurt sınırlarındaki bir arsa...

Diğer alan için Belsin bölgesi sıkıntılı.Muhtemelen mevcut stadın Yılanlıdağı cenahında arsa arama çalışmaları sürüyor.

Milli Eğitim Müdürününde dillendirdiği gibi, yüzme havuzlu, spor salonlu, kütüphane, laboratuvar, yemek hane gibi her türlü sosyal donatının bulunacağı eğitim kampüsleri eminim Kayseri'ye yakışacaktır.

Mış… Miş… Muş…

00-Cumhurbaşkanı Gül ve Başkan Özhaseki ABD gezisinde görüşmeyecekmiş.

00-CHP il başkan adayları delegelerin imzası için kapı kapı geziyormuş.

00- Geçtiğimiz kongrede Ali Paşa Tan'ın lehinde net tavır koyan milletvekilinin bu kongre de hangi adayı destekleyeceği merak ediliyormuş.

00-AK Parti her haftasonu 2-4 arası milletvekili ile uğramadık yer bırakmıyormuş.

00-ERÜ'de rektörlük seçi mi 14 Haziranda yapılacakmış.

00-Kayseri'nin etkin bir il müdürlüğüne bir başka kurumdaki daire başkanı atanıyormuş.

 

AK PARTİ'NİN

BAŞARISI

  Hiçbir başarı tasadüf değildir. Siyaset uzun soluklu bir iş. Bakın, AK Parti milletvekilleri bakan, grup başkanvekili ve meclis başkan vekili dahil  neredeyse ayda bir Kayseri'ye gelerek açılış, temel atma, ziyaret, toplantı, dert dinleme gibi çalışmaları yapıyor. Ahmet Öksüzkaya,İsmail Tamer her haftasonu Kayseri'de. Pelin Gündeş Bakır ve Yaşar Karayel'de ayda en az iki ya da üç kez Kayseri'deler ve üç-dört gün kapı kapı geziyorlar. AK Parti'nin 5 seçimde oyunu artırmasının sırlarından biri de bu olsa gerek.