SAMİ DAYANGAÇ


CEVAP VE DÜZELTME

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Sevgili okur, Melikgazi Müftülüğü’ne ait lojmanda yapılan tadilat hakkında yazımıza gönderilen ‘Cevap ve Düzeltme Hakkı’nı, talebe duyduğumuz saygı nedeniyle aynen yayınlıyoruz.

 

“MELİKGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ LOJMANI İÇİN YAPILAN İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Kayserihaber adlı internet sitesindeki Sami Dayangaç’ a ait köşede 10.07.2020 tarihinde yayınlanan “Melikgazi Müftüsü’ne Lojman” başlıklı habere göre, müvekkile ait lojman için Melikgazi Müftüsü tarafından 150-200 bin TL’ lik tadilat yaptırılarak israf edildiği, bu paraları camilerde toplanan paralarla ödemeyin külliyen haram olur gibi iddia, itham ve sorular ile müvekkil vakıf zan altında bırakılmıştır. Vakıf yetkililerine sorulmaksızın, verilen haberin doğru olup olmadığına yönelik en ufak bir araştırma içine dahi girilmeksizin gerçekmiş gibi haber yapılmış ve bu yolla müvekkil vakfın itibarına zarar verilmiş ve olmayan iddialara dayanarak da komplo senaryoları yazılmıştır. Kim tarafından yazıldığı belli olmayan gazete haberinin kimden/hangi kaynaklardan edinilen iddialara dayanarak yazıldığı da tamamen belirsizdir.

Bu yolla bir yazının gazetecilik adına hiçbir araştırma içine girilmeden, sorgusuz sualsiz haber olarak yayımlanmasının basın özgürlüğü ile de gazetecilik ile de ilgisi olamaz. Kendi içinde dahi çelişen haberin gerek içerik gerek yayınlanış şekli bakımından güttüğü amaç açıkça ortada olup müvekkil ajansın halk gözündeki itibar ve güvenini sarmak, istikrarını bozmak amacıyla kasten yapıldığı aşikardır. Zira en ufak bir araştırma yapılması halinde dahi haberdeki iddiaların tamamen uydurma olduğu ve müvekkil vakıf tarafından söz konusu lojmanın ne sebeple tadil edilip ne kadar masraf yapıldığı anlaşılabilecekken vakıftan herhangi bir kişiye sormadan söz konusu iddianın haber yapılması açık bir kötü niyetin de göstergesidir.

Müvekkil vakıf maliki olduğu taşınmazlarla ilgili teknik rapor aldırmak sureti ile taşınmazın kullanım ömrünün artırılması için gerekli tadilatları tespit ettirmekte ve de yaptırılması gereken işleri çeşitli firmalardan teklifler alınarak en uygun olanına yaptırmaktadır. Söz konusu bedellerde vakfın mülkiyetinde olan taşınmazlardan elde edilen kira gelirleriyle ödenmektedir. Tüm bu iş ve işlemler için de vakıf yönetim kurulu tarafından karar alınmaktadır.

Müvekkil vakfın haberde iddia edildiği gibi tadilat işlemleri için 150-200 bin TL gibi masraf yapması söz konusu değildir. Müvekkil vakfın yaptığı her iş ve işlem sırasında Yönetim Kurulunca alınan kararlar gereği işlemlere başlanmakta, fiyat teklifleri alınmakta ve en uygun teklif üzerinden de vakıf menfaati doğrultusunda indirim talep edilmektedir. Habere konu taşınmaz 20 senedir tadilat görmediğinden alanında uzman ve eğitimli kişilerce hasarları ve eksiklikleri tespit ettirilmiş ve haberde iddia edilenin aksine çok uygun bir bedele yaptırılması konusunda ilgili firmalar ile anlaşılmıştır. Söz konusu bedel de vakfın kendine ait gelirleri ile karşılanacaktır. Bu nedenle anılan haber asılsızdır, anılan haberi yalanlıyoruz. Hem haberi yapan, yayınlayan ve diğer tüm sorumlular aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını, hem de maddi- manevi tazminat davası açılacağını bildiririz.”