VELİ ALTINKAYA


BÜYÜKŞEHİR'İN İKİ PROJESİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'le 0 ayaküstü” diyebileceğim kısa bir görüşme yaptım...

  O görüşmede Sahabiye Projesi'nin son durumunu sordum Başkan Çelik'e...

   Özhaseki'nin başkanlığı bırakmasından sonra bazı mahfiller Sahabiye Projesi'nden vazgeçileceği dedikodusunu yaydı... Öyle ki bu dedikodudan etkilenen bazı isimler Başkan bu projeden vaz mı geçti?” diye bize kadar sordular...

   Büyükşehir'de kentsel dönüşümün başında başarılı bir hukuk adamı olan adaşım var. Aylar önce onu arayarak Nedir durum?” dedim..” Abi ne vazgeçmesi, projede küçük bir tadilat yaptık ve şimdi daha hızlı hazırlanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl kazmayı vuracak hale geliriz. Kazmanın vurulmasından iki yıl sonra da Sahabiye Projesi'nin birinci etabı biter. Diğer etaplarla ilgili çalışmalarda belli aşamalar da devam ediyor” demişti...

   Ara ara bana sorulan soruyu Çelik Başkan”a sordum... Sahabiye projesinden vazgeçilmesi asla söz konusu değil. Başkan Özhaseki döneminde hazırlanan avam çalışmada küçük değişiklikler yaptım. Bu proje hayata geçecek ve Kayseri daha da güzel olacak. Biz bölge halkını ara ara bilgilendiriyoruz. Ancak, önümüzdeki süreçte daha önce olduğu gibi birinci etaptaki tüm vatandaşlarımızla bire bir temas kuracak ve daha önce aktardığımız bilgileri yineleyeceğiz...” dedi...

   Çelik Başkan” söylemiş değil, ancak Sahabiye'nin eski çevreyoluna bakan birinci etabının  bir yıl içinde temel atma, 2018 ortalarında, bilemediniz sonunda da kurdela kesme noktasına geleceğini sanıyorum... Elbette Sahabiye'nin tamamının bir çırpıda bitirilebilmesi mümkün değil. Birinci etapla ilgili meclis kararı, Bakanlık onayı (hatta Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı onayı) süreci devam ederken, 2. etaba dair süreç içinde düğmeye basılacaktır.

   Ama, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndan eski çevreyoluna kadar olan alanın öyle 3-4 yılda bitirileceğini hesap ediyorsa yanılır... Doğrusu ben de ilk etabın 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde tamamlanmasının ancak mümkün olacağı kanaatindeyim.

    Büyükşehir'de ilk olarak hayata geçmesi beklenen projelerden biri Hava İkmal arazisine yapılacak Şehir Parkı.

   Geçtiğimiz günlerde AK Parti Adayı Özhaseki'ye Başkanım sizin Büyükşehir'in açılış ve temel atma törenlerinde konuşarak siyaset yaptığınız eleştiriliyor” dediğimde Veliciğim bak sana Hava İkmal projesini anlatayım. Görevi bıraktıktan sonra bile 15 gün süreyle Hava İkmal Projesi ile ilgili olarak Ankara'da hem askerler hem de MSB nezdinde girişimlerim oldu... Proje ile ilgili gerekli mutabakata varıldı. Son yazışmalar tamamlanmak üzere. İnşallah seçimden önce Kayseri'de düzenlenecek bir programla protokol imzalanacak. Şimdi soruyorum sana, fikri bana ait olan ve bu noktaya getirilmesini gece-gündüz takip ettiğim bir projenin imza töreninde bir kaç kelime etmeyeyim mi?...”

   Özhaseki'nin anlattıklarını özetleyerek aktardım. Marifet iltifata tabiymiş, doğal olarak Büyükşehir'in Özhaseki döneminde planlanan açılış ve temel atma törenlerinde Özhaseki'nin konuşmasını hepimizin makul karşılaması gerekmez mi?.

   Hava İkmal'in yeni taşınacağı Fasbat bölgesindeki alanın bir milyon m2'den 5 milyon m2'ye çıkartılması Kayseri'nin ilerde hava kuvvetleri noktasında önemli bir merkez olacağının da işareti...

   Bu arada, yapılacak protokolle karşılıklı tabu devirleri yapıldıktan sonra Hava İkmal'in boş olan alanında Büyükşehir'in proje uygulamasına geçmesi, yeni bölgedeki dev hangar, fabrika ve idare binasının tamamlanmasından sonra ise mevcut binaların yıkımına geçilmesi konusunda da şifai bir mutabakata varılmış.

   Anlaşılan, seçimden hemen sonra Çelik Başkan”ı  yoğun bir tempo bekliyor. Mustafa Çelik'in sonraki yerel seçimler 2019'da değil de, 2016'da yapılacak bir tempoyla sahaya ineceği muhakkak.

 

 

>-Kayseri'de yapılan son ankette kararsızların oyu % 12 gibiymiş.

>- AK Parti Adayı İsmail?Tamer'in girişimleri ile düzenlenecek Sivaslılar Gecesi'nde Ayna Grubu konser verecekmiş.

>- MHP İl Başkanı Ersoy' un Kayseri'yi ihya edeceğini” söylediği projeler merak ediliyormuş.

>- Yeni bir seçim bürosu daha açan MHP, Ahmet Şafak'ı Kayseri'ye getiriyormuş.

>-CHP adayları dün akşam saatlerinde Kadir Has'ta şölende buluşmuş.

>-OSB Başkanlığına seçilen Tahir Nursaçan dün ikindi vakti mazbatasını almış.

 

 

 

MERCİMEK TOPLAYAN ADAY

   CHP birinci sıra milletvekili adayı Çetin Arık'ı iyi tanırım. Ailesini bilirim, doğduğu toprakları bilirim. Zira ben de aynı topraklardan geliyorum. Arık, yerine göre yaptığı konuşmalarda çocuk-delikanlılık yaşlarında kuzu güderek (çobanlık yaparak) okuduğunu, yeri geldiği zaman kendi tarlasında veya başkalarının tarlasında mercimek, nohut yolmaya giderek tıbbiye okuduğunu söylüyor. Bu söylemlerin Anadolu insanı üzerinde etki yapacağı muhakkak. Gerçekten Çetin?Arık gibi Anadolu'nun hemen her köşesinde çiftçi çocukları zor şartlarda çalışıp okudu. İnsanın geçmişini unutmaması, nereden geldiğini ve bugünkü konumunu bilmesi ve mukayese edebilmesi güzel bir haslet. Hemşehrime siyasi mücadelesinde, tekrar başarılar diliyorum.


6 MAYIS 2015 HABER paylaşan: kaytv