SAMİ DAYANGAÇ


BÜYÜKKILIÇ'IN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

SAMİ DAYANGAÇ


 

İl Başkanlığı döneminden beri sosyal işlere büyük önem ve değer veren Memduh Başkan, belediye başkanlıklarında bunu fazlasıyla uygulayan bir başkan oldu, bunlara kısaca bakalım sevgili okur.

Kentte ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere ekmek yardımı, gıda/sosyal destek kartı yardımı, nakdi yardım ve evde sıcak yemek hizmeti alanlarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde önemli sosyal destekler sağladı. 

Yardım sağlanan ekmek miktarı 7 milyon 943 bin 895. İlgili daire başkanlığı, muhtarlar vs. aracılığı ile tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan ekmek miktarına bakınız... Şehrin belli bölgelerine kurulu bulunan 23 büfeden günlük olarak ekmekler dağıtımı yapılıyor. Kişi başı bir ekmek veriliyor. Ekmek yardımından yararlanan aile sayısı yaklaşık 1000 dolayında.

Kıymetli okur, ekmek deyip bu yardımı küçümsemeyelim, alan var, alamayan var. Ama Memduh Büyükkılıç'ın bizzat ilgilendiği sosyal yardım konusu sadece ekmek ile sınırlı değil. Önceden tespit edilen dar gelirli kardeşlerimize koliler, alış veriş kartları vs de veriliyor. Miktarına bakalım, 30 bin adet gıda kolisi, 48 bin adet sosyal destek kartı...

Büyükşehir, son 5 yılda toplam 30 bin adet gıda kolisi, 48 bin adet sosyal destek kartı olmak üzere toplam 1000 aileye de her ay düzenli alışveriş kartı yardımı yaptı. Yetmedi nakdi yardım da yapıldı. Bu rakam, 579 bin 204 TL nakdi yardım desteği.

Şehrimizde bulunan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere kira, işitme cihazı, ortopedik ve medikal malzeme alımlarının yanı sıra afetten zarar gören vatandaşlara ve benzeri ihtiyaçları bulunan ailelere nakdi yardım yapıldı. Büyükşehir bu alanda da 5 yılda toplam 111 aileye 579 bin 204 TL nakdi yardım desteği gerçekleştirdi. Memduh Büyükkılıç bunlarla da yetinmedi 38 bin öğün yemek dağıtımı yaptırdı. Helal olsun.

Yaşlıları da unutmayan Başkan Büyükkılıç evde sıcak yemek hizmeti ile yemek pişirmekte güçlük çeken yaşlı ailelerin gönüllerine dokunarak duasını aldı. 38 bin öğün yemek hanelerine götürüldü. Elbette gençleri de unutmayan Memduh Başkan, üniversiteyi kazanan gençlerin barınma sorunları kadar eğitimlerine de destek amaçlı kütüphaneler, su ve taşımacılıkta indirim, çorba, kırtasiye, çamaşır yıkama gibi akla gelen hizmetleri de örnek olacak şekilde uygulattı. Allah Razı olsun…

 

GÜNÜN SÖZÜ: Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın, onlar zaten size benzeyecekler, kendinizi terbiye edin yeter…