VELİ ALTINKAYA


BU VEKİLLERİ TANIYOR MUSUNUZ?

BU VEKİLLERİ TANIYOR MUSUNUZ?


1980 öncesine gitmeye gerek yok...

Sonrasına bakalım...

Cengiz Tuncer,

Recep Ergun

Mehmet Yazar,

Aykut Edibali,

Salih Kapusuz

İsmail Cem,

Ayvaz Gökdemir,

Recep Kırış,

Sebahattin Çakmakoğlu,

Adem Baştürk,

Muharrem Eskiyapan...

Yukarıdaki listeye bir başka açıdan daha bakalım.

İbrahim Özbıyık,

Mehmet Üner,

İrfan Başyazıcıoğlu,

Abdullah Gül,

Mustafa Dağcı,

Osman Develioğlu,

Seyfi Şahin,

Şaban Bayrak,

Memduh Büyükkılıç,

İbrahim Yılmaz,

Osman Çilsal,

Nurettin Kaldırımcı,

Hasan Basri Üstünbaş,

Hamdi Baktır,

Sevgi Esen,

Niyazi Özcan,

Mustafa Duru...

Yukarıdaki isimlerin tamamı 1983 sonrasındaki milletvekillerimiz... Bu listede  mevcut vekillerimizin adı yok.

Adını yazmadıklarım da var... İkinci listeye ayrıca geleceğim; ancak ilk listede ilginç isimler var. Bir partinin genel başkanı olmasına rağmen Aykut Edibali'yi sokakta kaç kişi tanıyor. Peki ya Recep Kırış'ın bırakın adını, yüzünü hatırlayan var mı?..

Herbiri bakanlık yapmış rahmetli Ayvaz Gökdemir, Cengiz Tuncer, İsmail Cem, Allah hayırlı ömürler versin yine eski bakanlarımızdan Mehmet Yazar, Sebahattin Çakmakoğlu, merhum Muharrem Eskiyapan, bir zamanların muhteşem Paşası Recep Ergun vs...

Bunların cümlesi Kayseri milletvekilliği yaptı...

Bunların bir kısmı yakın siyasi tarihimizin şüphesiz önemli isimleri. İsmail Cem, Ayvaz Gökdemir, hatta Sebahattin Çakmakoğlu, Mehmet Yazar gibi siyasi hayatımızda ve devlette önemli hizmetlerde bulunmuş, Eskiyapan gibi iş dünyasında müthiş başırılara imza atmış insanlara kim ne diyebilir?.

İbrahim Özbıyık, Mehmet Üner, İrfan Başyazıcıoğlu, Seyfi Şahin, Şaban Bayrak, Osman Develioğlu, Memduh Büyükkılıç, İbrahim Yılmaz, Hamdi Baktır, Sevgi Esen, Niyazi Özcan ve Mustafa Duru Kayseri'nin sokaklarında geziyor...

Söylemesi ayıp; daha iki gün önce 67 yaşındaki Mehmet Üner, eliyle yaptığı köfteyi ikram etti, yedim. Önceki ay cuma namazını Kayseri Yem Fabrikası'nda kıldıktan sonra İrfan Başyazıcıoğlu ile birlikte karavana yedik... İki ay kadar önce İbrahim Yılmaz Üniversite'deki işyerinde öğle yemeği ikram etti. Geçtiğimiz günlerde Sevgi Esen, Hamdi Baktır ziyaretimize geldi. Memduh Büyükkılıç zaten her gün sokakta. Bir kaç ay önce İbrahim Özbıyık'la bir cenazede karşılaştım ve hal-hatır sordum. Şaban B.ayrak, Seyfi Şahin, Osman Develioğlu işlerinin başında... Ya cenazede ya dügünde ya da bir açılışta mutlaka karşılaşıyorsunuz.

Rahmet-i Rahman'a kavuşanları geçtik; Aykut Edibali bir parti genel başkanı olmasına rağmen, kaç yıldır Kayseri'ye gelmiyor. Bırakın sokaktaki vatandaşı ben Recep Kırış'ı Kayseri milletvekilliği bittikten sonra hiç görmedim.

Çok gerilere gitmeye gerek yok... Prof.Dr.Adem Baştürk, 2002-2007'de Kayseri milletvekilliği yaptı. Yeşilhisarlı... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik yaptı. Son olarak geçtiğimiz yıl anne veya babasının cenazesi için Yeşilhisar'a gelmişti...

Sokağa çıkıp sorun bakalım Adem Hoca'yı tanıyan var mı?

Yukarıdaki isimler seçilenler. Bir de listeye girip de seçilemeyenler var.. Mesela, CHP'li Cemal Seymen'i tanıyor musunuz? Peki ya DYP'li Prof. Dr.Atilla Özer'i... Kayseri'de altı yıldır aslanlar gibi valilik yapmış, 2011'de MHP'den 2. sıra adayı olan Nihat Canpolat'ı seçimlerden sonra göreniniz oldu mu?.

Bu kadar yazıyı niye yazdığımı partiler de, vatandaş da anlamıştır... 7 Nisan'ı bekleyelim bakalım...

 

 

>-AK Parti aday adayları temayül sonuçlarını merakla bekliyormuş.

>-CHP'de aday adayı sayısı 20'yi geçmiş.

>- CHP'nin 21 Mart'ta yapılacak eğilim yoklamasında sonuçlar Kayseri'de açıklanacakmış.

>-CHP adayı Av. Zeki Gümüş'ün Babam imamdı. Ben imam-hatip okudum. CHP'li olmaktan gurur duyuyorum” sözü takdir görmüş.

>-Vatandaş, her partinin mezarı Kayseri'de olan aday” göstermesini istiyormuş.

>-Kayseri'nin ünlü marketler zinciri, Sivas Caddesindeki binasını satmak  için görüşüyormuş.

 

 

CHP BU KEZ İŞİ SIKI TUTUYOR

   CHP, PM Kayseri'de hakim gözetiminde ön seçim veya aday yoklaması kararı almadı. CHP Kayseri adayları merkez yoklaması ile, ancak örgüt eğilimi yapılarak belirlenecek. CHP'de aday adayı sayısı bildiğim kadarı ile 20'yi geçti... 21 Mart'ta eğilim yoklaması yapılacak. Eğilim yoklaması Örgüt tarafından kurulan sandık kurullarınca gerçekleştirilecek. Bu kurulların kanuni bir dayanağı yok. Ama, anladığım kadarı ile bu kez hem Genel Merkez, İl Teşkilatı işi sıkı tutuyor. 21 Mart'ta eğilim sonuçları da Kayseri'de açıklanacak. Çıkan sonuçlara Genel Merkez'in büyük oranda uyacağını sanıyorum. Ancak, 2. sıra kontenjanı Genel Merkez denge” olarak kullanacak gibi. Bakalım sandıktan birinci kim çıkacak?