VELİ ALTINKAYA


BUNU TÜRKİYE DUYMALI

BUNU TÜRKİYE DUYMALI


    Acıki sayın genel başkan valiliği, adliyeyi ve belediyeyi şahıslandırmadan tüzel kişilik noktasında  “şeytan üçgeni” olarak adlandırmaktan geri durmadı. Bu üç  kamu kuruluşunun tepesinde görev yapan isimlerden sadece büyükşehir belediye başkanı siyasi bir rozet taşıyor. Ama, diğer kamu görevlileri, valisinden, başsavcısına, mübaşirinden vali yardımcısına kadar  anamuhalefet lideri ile bir polemiğe girmediler. O sözlerden sonra bu üç kuruluşta çalışanlar da hakaret davası açsalardı emin olun birçoğu kazanırdı.

    Sayın Kılıçdaroğlu,Sayın Özhaseki’yi hedef alan açıklamalarında Kayseri’yi, Kayseriliyi de aynı potanın içine koydu ve olmadık sözler sarfetti. Kayserililer bu sözlere  itibar etmediklerini ilk genel seçimde gösterdiler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun partisi  ve kendisine bu bilgileri taşıyan vekil zor seçilirken, suçladığı parti 7 milletvekili çıkarttı.

    Bakın bugün nereden baksanız yerel seçimlere 1.5 yıl var. Özhaseki yeniden aday olur mu bilemem, ama, olursa asla yüzde 60’ın altında oy almayacağını, hatta % 70’leri bulan oy alacağını söyleyebilirim.

    Kayseri ve Türkiye genelinde de Kılıçdaroğlu’nun iddialarını boy boy haberleştirenler bu iddiaların adli ve idari yargı açısından tükendiğini, yani hukuk yolunun bittiğini  okuyucusuna-izleyicisine duyurmalıdır.

    CHP yargı kararı için ne diyecek?..Muhtemel ki yargının iktidar erkinin baskısı ile karar verdiğini söyleyecektir. Bu tüm siyasilerin işlerine gelmediği zaman yargıya yüklenmelerinin en ilkel ve bilinen yollarından biridir...

     Başkan Özhaseki bu konuda hazırlayacağı dosyayı bilgi için kendisine  “kefilim” diyen başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere,  Sayın Başbakan, hükümet ve parti sözcülerine göndermelidir. Göndermelidir ki dünkü suçlamaları duyan  tüm Türkiye, iddiaların  büftan olduğunun yargı kararı ile kesinleştiğini de öğrensin.

   CHP Lideri’nin bu kararlar çerçevesinde Özhaseki’nin çağrısına bağlı olarak özür dileyeceğini sanmam. Meaalesef Türk demokrasisinde böyle bir gelenek yok...

    Başkanın dünkü açıklamaları yerelde kaldı.Bu ya Başkan , yada partisinin sözcüleri tarafından mutlaka yaygın medyaya taşınmalıdır.

     Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, ülke gündemine taşıdığı bu konuya girdiğinden pişman olduğu yolunda duyumlar geliyor. Hatta CHP MYK’sı ve PM’de de bazı isimlerin genel başkana bu konu hakkında bir zorunluluk olmadıkca bahsetmemesi telkininde bulundukları söyleniyor.

 

ERCİYES VE DAVOS

    Erciyes’i Davos haline dönüştürme fikri oldukca iddialı. Ama, böylesi adımları atmadan da sonuç alamazsınız. Bugünden yarına olmasa da cumuhuriyetin 100. yılında Kayseri Türkiye’nin en önemli toplantılarının yapıldığı merkezlerden biri haline pekala getirilebilir.

    Erciyes Projesi’nin bir bölümüne” Devlet Konukevi”nin monte edilmesi isabetli olmuş.

     Elbette Erciyes’de sürekli uluslararası toplatıların yapılabilmesi pek mümkün değil. Ama, sık sık devlet adamlarının, bakanların, diplomatların, gazetecilerin ve aydınların ziyaret ettiği şehrimizdeböyle bir konukevinin  yapılması fikri isabet olmuş. Burası elbette devlet büyüklerinin yiyip -içip yattığı mekanlar olmayacak. Aynı zamanda yüzlerce kişinin aynı anda ağırlanabildiği bir kongre merkezi de olacak.

    Mümkünse bu konukevi Sayın Gül’ün görev süresi dolmadan bitirilmeli ve mutlaka burada bazı devlet başkanlarının katıldığı etkinliğin düzenlenmesi de sağlanmalıdır.Bu  sonraki süreç için de “yol olur.”

    Başkan Özhaseki konukevinden bahsedince mealen “Aman yanlış anlaşılmasın ben kendime başkanlık konutu yapacak değilim.Burada bir gece bile kalmayacağım.18 yıldır aynı evde oturuyorum. Ben ve benden önceki belediye başkanları da kendi evlerinde oturdular. Aslında bir çok şehirde başkanlık konutu var. Ama, biz böyle birşey düşünmüyoruz” dedi.

 

Mış… Miş… Muş…

00-Başkan Özhaseki’nin özür çağrısına Kılıçdaroğlu’ndan ses gelmemiş.

00- TBMM’nin tatile girmesi ile milletvekilleri seçim bölgelerinde daha çok boy gösterecekmiş.

00- Yerel seçimlerin önümüzdeki yılın sohbaharına alınması fikri ağırlık kazanıyormuş.

00-Ticaret Borsası Kanser Araştırma Derneği’ne aldığı aracı bugün teslim edecekmiş.

00- Üç aydır KTO’da çalışan müfettiş dosyalarını topluyormuş.

00-MHP ve CHP’li ilçe belediye başkanları bu yaz genel başkanlarının yaptıkları işlerin kurdelasını kesmesini istiyormuş.

00-   CHP’de PM hesabı yapan delegeler varmış.

KTO MÜFETTİŞİ

   KTO’nun 2009’dan bu yanaki uygulamaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişi tarafından üç aydır incelendi. Müfettişin çalışmalarını tamamladığını duydum. Sanıyorum raporda bir haftaya kadar hazırlanır. Detaylarına girmeyeyim ama raporda ilginç iddialar var. Bazı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, danışmanlarla ilgili iddialar var. Hatta raporun bir bölümünün yargıya taşınacağını veya taşındığını sanıyorum. Bu raporla birlikte, KTO’da tüm hesaplar değişebilir. Dolayısıyla bu rapor şubatta seçime gidecek KTO’yu etkileyecektir