VELİ ALTINKAYA


BU SÖZLER BİR ANLAM İFADE ETMEZ Mİ?

BU SÖZLER BİR ANLAM İFADE ETMEZ Mİ?


Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Ömer Torlak:

“Yapılan çalışmaları bizzat görmüş oluyoruz. Çalışmaları ülkemizin kış turizminin gelişimine katkı açısından çok önemsiyoruz. Önemli kayak merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz. Hem ülkemizin tanıtımına, hem kültürel çeşitliliğe, hem de ekonomik kalkınmaya çok değerli bir katkı olacağını düşünüyorum “                                                                 

Amerika-Virginia Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Özhan:

 “...Çok kayak merkezi gezdim. Amerika`daki Colorado`daki kayak merkezlerinin özelliğine sahip. Oldukça güzel, mekanik tesisler çok modern. Gerçekten Kayseri`nin turizmdeki potansiyeli çok yüksek. Turizm Kayseri`de önemli sektörlerden birisi olabilir”                                                                                                                              

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Cenk Demiroğlu:

“ İsveç, Slovakya ve Norveç`te kış turizmine yönelik çalışmamız oldu. İklim değişikliğinin yapacağı etkilere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Erciyes Kayak Merkezi`nde de bu konuda bir çalışma yaptık. Gayet dayanıklı olduğunu gördük. Yapılanlar kış turizmi açısından çok büyük bir hizmet. Türkiye`de model alınması gerektiğini düşünüyorum. Hem fiziksel, hem organizasyon açısından. Burada bir yönetim şirketi kurulmuş. Kesinlikle örnek alınmalı. Yapılan çalışmaların karşılığını göreceksiniz. Ben binlerce üyesi olan internet forumlarını çok yakından takip ediyorum. Şimdiden Erciyes`e çok büyük talep var, `açılsa da gelsek` diye bekliyorlar”                                                                                        

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Topaloğlu:

 “Kayseri`ye ilk defa geliyorum. Beklediğimin çok daha üzerinde bir potansiyel gördüm. Bence Avrupa`daki Alpler neyse burası da öyle. Kayseri`nin, en güzel kayak merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum.”

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa:

 “Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar aşikar. Kış turizmi ile diğer doğal ve kültürel çekiciliklerin canlandırılmasıyla sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri`nin bir turizm kenti haline geleceğine de inanıyorum.” 

Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Gürsoy:

“Kayseri`ye ilk kez geldim. Erciyes`te yeni bir yapılanma olduğundan haberimiz vardı. Fakat bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Benim yaşadığım bölgede, Amerika`da dünyanın en iyi kayak merkezlerinden bazıları var. Erciyes`e yapılan tesislerle oradaki tesisler arasında bir fark yok. Fiyatlar da diğer kayak merkezlerine göre oldukça uygun. Kayseri`ye çok büyük katkıda bulunabilecek tesisler yapılmış. Uzun dönemde Kayseri`ye ve Türk turizmine çok önemli katkısı olacak.”                                                         

İngiltere Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Yüksel Ekinci:

 “Master Planı okudum. Erciyes`e geçmişte olmayacak denilen şeyler yapılmaya başlandı. Bunlar çok sevindirici şeyler. Erciyes bir marka olma yolunda süreci başlatmış durumda. İnşallah kısa zamanda gerçekleşmesini diliyoruz”

Karatay (Konya) Erciyes (Kayseri) İstanbul, Sıtkı Koçman (Muğla), Oxford (İngiltere), Washington(ABD) ve Virginia (ABD) üniversitelerinden profesörlerin Erciyes  Projesi ile ilgili yukarıdaki sözleri, bu projeye siyaset  gözlüğü veya ön yargılı olarak bakanlar için bir anlam ifade eder mi?.

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı hariç diğer hocaların hiçbirinin Başkan Özhaseki’yi tanıdığını sanmam. Velev ki tanımış dahi olsalar herbiri önemli üniversitelerde görev yapan bu bilim adamları inanmadıkları birşeyi söylerler mi?

Yukarıdaki yorumları, Erciyes Projesi’ne siyasi veya güya çevreci gerekçelerle karşı çıkanlara ithaf etmek isterim.

 

Mış… Miş… Muş…

00- AK Parti’de belli olan ilçe belediye başkan adayları “sır gibi” saklanıyormuş.

00- Başkan Özhaseki ilçe adaylarının açıklanmasından sonra köy köy gezecekmiş.

00- Osman Çilsal’ı CHP’den adaylığa ikna için bir hemşehrim Hollanda’ya kadar gitmiş.

00-Talas Belediyesi Mavi Boncuklu Cemil Baba ile ilgili bir belgesel hazırlıyormuş.

00-Kayseri’de kentsel dönüşüm enine-boyuna konuşulmuş.

00-Yeni İldem Kooperatifi Büyükşehir’den 94 milyon liraya aldığı arsaların ödemelerinde sıkıntı yaşanınca üç ortak bulmuş.

00- Vali Düzgün  Tomarza çekirdeği ve taşı’nın daha iyi değerlendirmesi için çalışmalar başlatmış.

KULİS BULVARI                   

‘KABA YEL
MÜDÜRLÜĞÜ’NE’

Şükür kar yağdı. Kar, biraz zahmetli de olsa, beraketli bir rahmettir. Eski Kayseri’de toprak damlı evde oturan yaşlıca bir kadın, eski belediye başkanlarından rahmetli Mehmet Çalık’a gelerek sokağındaki kar yığıntısının kaldırılmasını isteyen bir dilekçe vermiş. Bundan 45 yıl öncesinin Kayseri Belediyesi’nde iş makinası adına bir eski grayder ve birkaç kamyonla traktör var. Çalık, kadıncağızın dilekçesinin “Kaba Yel  (Lodos) Müdürlüğü’ne” havale  ediyor. Kadıncağız belediyenin koridorlarında dakikalarca olmayan müdürlüğü arıyor ve sonra Reis’in kapısını tekrar çalınca, işinin lodosa kaldığını anlıyor. Şimdi kardan dert yananlar eskiyi nereden bilsin.