MUSTAFA GÜRBÜZ


BU KAYSERİSPOR HİÇ BİR YERE GİDEMEZ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor maçın ilk başında oyuna sönük başladı. Sezonun ikinci yarısı ile birlikte gücünü rakibe ilk dakikalarda hissettiren Konyaspor 4.dakikada golü buldu ve köşesine çekildi. Bu golden sonra da 15 dakika boyunca baskın oyununu devam ettirdi. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Kayserispor, ilk yarının sonuna kadar istediğini yapamadı. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişimleriyle bir ara Konya kalesinde gol arayan Kayserispor, rakibin 70.dakikadan sonra formunun düşmesini iyi değerlendirir mi, derken aman Allah´ım o da neydi? Keşke 70´den sonrasını hiç görmeseydim. Maçta 10 kişi kalan Konyaspor karşısında resmen sapır sapır döküldük. Adamların eksik olmasını dahi değerlendiremedik. Onu da geçin Milli aradan sonra iç sahada oynayacağımız ilk maçımız Fenerbahçe ve kalede 3.yedek kaleci ile sahaya çıkacağız. Çünkü Lung kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Lung´un yerine geçen Sapunaru ne yapsın? Barajın içinden geçen top kaleye gitti ve gol oldu. Bilemiyorum bu maçın neresinden baksam ve ne desem ama öyle bir sıkıntı içimde oluştu ki, anlatamam. İnanın Kayserispor´daki oyuncuları, maçın bitiş düdüğü ile yazıma başladığım şu an da elime geçirsem, emin olun ki kalın bir sopayla, ?Boğaz Köprü´ dışına kadar kovalarım.

Bu kadar lakayt bir oyun ve isteksizlik nedir, anlayamadım. Adamların kale alanına dahi destursuz giremedik. Biz bu kadar çaresiz ve harap bir takım mıyız? Allah aşkına, bu takımdaki futbolculara ne oldu? Yukarıda kazanıp arayı açacak durum varken, ligde sezonun ikinci yarısıyla birlikte neler yapıyoruz? Birisi çıkıp ta bu işe dur demeyecek mi? Bana kalkıp ta sezon başında bunları beklemiyorduk, neden böyle söylüyorsunuz diye konuşulacaksa, boşuna nefesinizi tüketmeyin.

Kayserispor buraya kadar geldiyse bundan sonrasını da başaracak güçtedir. Ne değişti ki, bunları yapamıyoruz? Buradan yönetime seslenmek isterim. Bu durum daha fazla böyle sürecekse, lütfen taraftarın maneviyatı ile uğraşmayalım. Taraftarın duygularına zarar vermeyelim. Allah aşkına, çıkın ve deyin ki; biz ilk 10 içinde olacağız, Avrupa rüyası içinde yapabilirsek deyin ve oynayacağımız maçlara da bu şekilde milleti motive edin. Nedir bu yahu, ligin en altında yer alan ve kaybettiği anda düşmesine artık kesin diyebileceğimiz her takıma ?can suyu´ verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu sahada kendisini, profesyonel diye adlandıran futbolculara hesabı ?kim´ soracak? Bu kadar taraftar tribünlere geliyor ve güzel oyunla bir maç izleyelim, takımımızda bir yerlere geldin diye ama ne yazık ki onların bu düşüncesi cevap bulamıyor. Yapmayın etmeyin beyler Allah aşkına bu şekilde biz hiçbir yere gidemeyiz. Bu maç bitti ama asıl ligdeki zor haftalarımız şimdi başlıyor. Fenerbahçe ardından Trabzon ve diğerleri. Yani bu kafayla bu ligde işimiz çok?.