VELİ ALTINKAYA


BOYDAK'TAN HASYÜNCÜ'YE AÇIK DESTEK


KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'la ara ara telefonla görüşüyorum. Dün de kısa bir görüşme yaptım.

Kayseri OSB hafta başında seçime gidiyor; oy kullanacak sanayicilerin tamamı da KAYSO' nun üyesi. Sayın Boydak'a yazılmak üzere” OSB seçimleri için ne düşündüğünü sordum.

    Tavrının açık olduğunu” belirttikten sonra şunları söyledi.:

   Ahmet Hasyüncü bizim abimiz, arkadaşımız... Kayseri sanayisi adına daha yapacak çok işimiz var. Elbette üyelerimizin bir bölümü karşı liste çıkartabilir. Bu onların demokratik hakları... Ancak Kayseri'de var olan uyumun, birlik ve beraberliğin de bozulmaması lazım. Benim vekaletim Ahmet Abi'nin cebinde istediği gibi kullansın...”

   Mustafa Boydak KAYSO ve OSB yönetiminin yıllardır uyum içinde ve birlikte çalıştığını belirterek, İki farklı tüzel kişilik olmasına rağmen sonuçta aynı alanda hizmet vermeye çalışıyoruz.Bizim bu birlik görüntüsünü muhafaza ederde Kayseri sanayisini daha ileri götürmek için daha güçlü hareket etmemiz lazım... Sanayici arkadaşlarımızın kendilerine yakışan vakarda seçimi sonuçlandıracaklarına inanıyorum...” mealinde bir değerlendirme yaptı...

   KAYSO Başkanı Boydak Hasyüncü ve ekibine alenen destek veriyor... Karşı taraf,  bu desteği yadırgayabilir... Ama, kendisi de önemli bir sanayici olan, bununda ötesinde sanayicilerin başkanı olan bir kişinin bir çok alanda sorun çözme adına birlikte hareket etttiği OSB yönetimi için şeffaf bir şekilde görüş bildirmesini de yadırgamamak gerek.

   Dün de yazdım; sanayicimiz ürettiği, istihdama katkı verdiği, vergi verdiği velhasıl katma değer yarattığı için her türlü saygıya layıktır... Bu sanayicinin sağduyu içerisinde  oyunu kullanacağından şüphem yok.

KILAÇDAROĞLU'NUN

MAAŞINDAKİ HACİZ

Önceki gün akşam saatlerinde Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz konulduğu haberleri düştü.

Malum Aralık 2010'dan başlayan üç yıllık süreçte Kılıçdaroğlu Kayseri'yi yolsuzlukların menbaı” gibi gösterdi. Vilayet-Adliye ve Belediye arasında şeytan üçgeninin olduğunu” iddia etti...

Sonuçta ikinci suç duyurusunu da 10.5 ay inceleyen yargı Hayır Kayseri'de Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi bir yolsuzluk yok” dedi.

Sonra Özhaseki ve mesai arkadaşları 50'nin üzerinde dava açtı... Kılıçdaroğlu, Kulkuloğlu ve Atilla Kart aleyhine açılan bu davaların önemli bir bölümünü Özhaseki ve arkadaşları kazandı... Yerel mahkemenin bir-iki kararı Yargıtay'daki malum yapının devreye girmesi ile Kılıçdaroğlu ve arkadaşları lehine bozuldu...

Aslında bu süreçte asl olan ana davanın Kılıçdaroğlu'nun iddiasına rağmen yargı tarafından ikinci kez reddedilmesiydi. Diğer hakaret vs davalar tali konu...

Gelelim son karara, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan'ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı dava ile ilgili süreci dün Özhaseki'nin Avukatı Mehmet Savruk'la konuştum. Bakın Sayın Savruk belgeleri ile yaptığı değerlendirmede ne diyor:

  Kılıçdaroğlu aleyhine açtığımız davada icra takibi kararı 9 Nisan'da 8 bin 700 lira üzerinden başladı. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu'nun avukatına 9 Nisan tarihi itibariyle yasal süre olan on günlük bir zaman verildi. 19 Nisan'a kadar avukatın hükmolunun bedeli icraya yatırması gerekiyordu... Yatırmadı. Bu süre dolunca alacaklının haciz müzekkeresi devreye giriyor... Biz İcra'dan Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz işlemi başlatılmasını istedik... İcra inceledi ve haklı olduğumuzu görünce 24 Nisan 'da TBMM'ne haciz müzekkeresi yazdı... Bu, 28 Nisan'da basına yansıdı... Basına yansıdığı gün, Kılıçdaroğlu'nun avukatı dosyaya parayı yatırmış..”

    Savruk'a ‘9 Nisanda İcra yazısı Kılıçdaroğlu'nun avukatı na ulaşmış mı?' dedim. ”Evet  belgeli”dedi...Anlamadığım avukatü parayı yatırmak için  konunun basına yansımasını niye bekledi?..

 

>- Bir süre önce ABD'ye giden ‘Paralel Yapı'nın Kayseri'deki önemli isminin ne zaman döneceği merak ediliyormuş.

>- Hakkında açılan dava sonucunda maaşına haciz yazısının yazılması CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun canını sıkmış.

>-AK Parti Adayı Özhaseki, CHP Lideri'ni Teyo Pehlivan”a benzetmiş.

>-MHP'li vekil Halaçoğlu, partisinin oy patlaması yapacağına inanıyormuş.

>- CHP İl Örgütü pazar günü yapılacak mitinge yoğunlaşmış.

>-  İlk sıradaki 4 adayına rağmen, HDP'nin Sarız'da CHP tabanından epeyce oy alacağı söyleniyormuş.

 

SEÇİM VE SONRASI

   7 Haziran'da sandığa gitmemize 37 gün kaldı. Günler çabuk geçiyor. Yaşayana 7 Haziran'da, 17 Haziran'da (Ramazanın başlangıcı) gelir... Seçim süreci genel olarak Kayseri'de sıkıntılı gitmiyor. İlk günlerde zaman zaman tansiyonu yükselten açıklamalar yapılmıyor değildi. Ama, şimdilerde partiler ve adayları seçmene ulaşmaya, bir oy fazla almaya çalışıyor. Doğru olanı da bu... Elbette her parti bir fazla milletvekili çıkartmak için çalışacak. Sonuçta kararı verecek olan milletimiz. Milletin iradesine hepimiz saygı duymak zorundayız. Tüm parti ve adayların 7 Haziran'dan sonra da bu şehirde yaşayacağımızı, cenazede, düğünde karşılaşacağımızı unutmaması iyi olur. Oy isteyelim, ama yüz yüze bakacağımızı da unutmayalım.