VELİ ALTINKAYA


BİR SEÇİMİN ARDINDAN

BİR SEÇİMİN ARDINDAN


GÜNDEM PROGRAMINI İZLE

Mehmet Özhaseki'nin boşalttığı koltuğa, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in oturacağını, Özhaseki'nin istifa ettiği gün yazmıştım.

Dün bu sütundaki yazımı cumadan kaleme almış ve iki gün öncesinde de Çelik'in seçileceğinin bir daha altını çizmiştik.

Büyükşehir Meclisi toplantısı öncesi pazar 09.30'da belediyede idim. Önce Meclis salonuna uğradım; salon seçime hazırdı. Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Yardımcısı Hüseyin Beyhan ve Basın Müşaviri Sami Dayangaç'la, Beyhan'ın odasında bir süre sohbet ettik. Haseki Başkan'ın Belediye'ye geldiği haberi üzerine aşağı indik.

Başkan Özhaseki, etrafını çevirmiş belediye başkanı-meclis üyesi ve vatandaşlarla sohbet ediyordu. Sohbetin konusu daha çok Hacılar Belediye Başkanı Ekici'nin Sevgililer Günü'nde Erciyes'te gül dağıtmasıydı.

Başkanvekili Bekir Yıldız Belediye'ye girişinde bürokratlar tarafından karşılandı. Yıldız gördüğü herkesin elini sıktı, meclis salonuna girdi ve hazırlıkları yerinde denetleyerek eksik gördüğü konularda talimatlar verdi.

  AK Partili meclis üyelerinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'ün başkanlığında bir gün önce AHD yaptığı toplantıda Çelik'e karar verildiği biliniyordu. Yahyalı ve Hacılar belediye başkanları bu ismi sosyal medyada seçim öncesi paylaşmıştı.

Seçime geçilmeden önce herkes kimin seçileceğini biliyordu. Ama, MHP'lilerin bir bölümü, Acaba AK Parti içinde bir kırgınlık olur mu ” diye zayıf da olsa bir beklenti içindeydi.

 MHP'nin etkili üyelerinden biriyle ayak üstü sohbet ettik. Bu beklenti içerisinde olan arkadaşlarına Bunların siyaseti biz ve diğerlerine benzemez”  dediğini söyledi...

Seçim öncesi Mustafa Akpınar ve Dursun Ataş'ın çarşaf liste” önerisi surda bir gedik açma” umuduyla yapılmış son hamlelerdi...

Sonuç malum... Çelik 48, Ataş 19 oy alırken bir oy da boş çıktı. Boş çıkan oyun CHP'li Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu'na ait olduğunu sanıyorum...

Düz mantıkla baktığımızda AK Parti'nin iki fire verdiği anlaşılıyor. Ama, gizli yapılan bir oylamada kimin kime oy verdiğini bilmek mümkün değil... Bunun bir öneminin olduğunu da düşünmüyorum.

Sonuçların açıklanmasından sonra, teşekkür konuşması yapan Çelik, özellikle Bakan Yıldız'a teşekkür ederken altı çizilecek cümleler kullandı. Anlayanlar Çelik'in ne demek istediğini anlamıştır.

Sonrası da malum... Başkanlık makamı,karşılıklı tebrikler ve Özhaseki'nin  Çelik'e görevi devrederken Helal ve haram ölçüsüne riayet edecek bir arkadaşıma görevi bıraktığım için gözüm arkada kalmayacak” açıklamaları...

Çelik'in seçileceği malum olunca, bazı isimler Kocasinan ne olacak diye sordu. Daha önce Ahmet Çolakbayrakdar' ın Kocasinan'a geleceğini yazdığımız için herkes benden Halil Büyüknalbant olacak” sözünü duyunca şaşırıyordu.

Dünkü yazımda da belirttiğim gibi o dakikaya kadar Büyüknalbant'ı tanımıyordum. Kocasinan'ın Basın Müşaviri Kasım Kardeşime Halil Bey'i tanımıyorum, beni  tanıştırır mısın” dedim.

Tanıştırdı... Halil Büyüknalbant sağolsun nezaketli bir şekilde, Abi siz beni tanımıyor olabilirsiniz, ama ben sizi iyi tanıyorum” dedi...

Çelik Artık bir milyon 300 bin kişinin reisiyim” demişti. O bir milyon 300 bin kişi O'ndan çok hizmet bekliyor.

Seçime kadar Kocasinan'ı daha çok konuşuruz...

 

00-Büyükşehir'in yeni Başkanı Çelik, dün 07.30'da Kocasinan şantiyesinde işçileri ziyaret edip, öğleyin de personelle birlikte yemek yiyip veda etmiş.

00- Bekir Abi, Büyükşehir gibi Kocasinan'a da vekalet ediyormuş.

00- Kocasinan'da başkanlık için adı geçen Halil Büyüknalbant'ın cumartesi seçilmesi bekleniyormuş.

00-MHP'de aday adayları Kayseri-Ankara arasında mekik dokuyormuş.

00- CHP Kayseri'de ön seçim değil,  eğilim yoklaması yapacakmış.

00-    Perinçek'in Vatan Partisi'ne katılan eski Tıp Dekanı Prof.Dr.E.S. Karakaş'ın Kayseri'den liste başı aday olması bekleniyormuş.

DANIŞTAY ATSIZ'I İADE ETMİŞ

   Dönemin Valisi Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter'i  Mustafa Atsız'ı görevden almıştı. Atsız, görevden almaya karşı idare mahkemesinde dava açmıştı. Üç yıllık bir aradan sonra Danıştay Atsız'ın görevden alınma kararını esastan iptal ederek özlük hakları ile birlikte iadesini istemiş... Geç gelen adalet, adalet değilmiş” derler ya. Danıştay'ın İade edin” dediği koltuk kanunla lağvedildi. Yani öyle bir görev yok... Şimdi sanıyorum yargı kararı gereğince Valilik usulen bazı evraklar üzerinde işlem yapacak. Ancak, Atsız'ın geçen sürede bir hak kaybı varsa, bunların telafisi gündeme gelecek. Sonuçta Atsız Nevşehir Vali Yardımcılığını sürdürecek; ancak, 3 yıl sonra da olsa bir mücadeleyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyordur...