VELİ ALTINKAYA


BİRİ HARİÇ, HEPSİ KAYSERİLİ

BİRİ HARİÇ, HEPSİ KAYSERİLİ


Bugün partilere miting uyarısı yapacaktım. Gözüm arşivdeki bir-kaç fotoğrafa ilişti...

Sonra unuturum, ne olur olmaz diyerek yukarıdaki fotoğrafın öyküsünü anlatayım istedim.

Fotoğraftaki isimleri orta yaşın üzerinde ve gündemi takip eden herkes tanır...

Bu fotoğraftaki isimlerin tamamı, biri hariç Kayserili...

Soldan sağa: Devrin Sanayi Odası Başkanı Mustafa Çapar, yanında yine devrin KTO Başkanı Yılmaz Büyüknalbant... Yanlarında DYP İl Başkanı Ahmet Özsarıyıldız var. 4. sıradaki isim bugünlerde çok meşhur. Şimdilerde bir hayli sıkıntılı, saçlarına kısmen ak düşmüş ve epeyce de kilo almış... Devrin Kayseri Valisi Muammer Güler.

Kayserili olduğu çok az insan tarafından bilinen, kendisi bakanken dahi babası Düvenönü’nde ayakkabıcılık yapan (biraz da babasına kırgındı) bir başka isim Ulaştırma Bakanı Veysel Atasoy... Atasoy, Özal’ın prenslerindendi; daha sonra DYP’ye geçti. Bakan’ın yanında ERÜ’ye önemli hizmetler vermiş, devrin Rektörü Prof.Dr. Mehmet Şahin var... Yanındaki ismi pek tanıyanınız olmaz. Ben yüzü iyi tanımama rağmen, telefonla bir DYP’li dostuma tarif ettim  ”Ege vilayetlerinden birinin milletvekiliydi; adını çıkartamadım” dedikten sonra O,  8-10 isim saydı “Muğla Milletvekili Latif Sakıcı olmasın” deyince “Hah tamam o” dedim..

Latif Bey Muğla’ya yerleşmiş, ama aslen Kayserili bir siyasetçiydi. Ve son isim. Kayseri’de bir dönem önemli şirketlerin kuruluşuna öncülük etmiş, Sanayi Odası’nın uzun  süre meclis başkanlığını yapmış merhum Sadettin Erkan...

Peki fotoğraf nerede çekildi?..  Erciyes’te... Üniversite’nin geleneksel  “Büyükşehir  Buluşmaları” öncesinde çekilmiş bir fotoğraf...

                       

 

BİR BAŞKA FOTOĞRAF

Yukarıdaki üç ismi de bildiniz. Sol başta KTO Başkanı Yılmaz Büyüknalbant, sağ başta KAYSO Başkanı Mustafa Çapar var. Ortada ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal...

Baykal, KTO tarafından  bir konferans için davet edilmiş. Fotoğraf da bu konferans öncesi o tarihlerde KTO Sosyal Tesisi olarak hizmet veren İstasyon Caddesi üzerindeki binada çekildi.

Peki bu iki fotoğraftan ne çıkarmalıyız?...

Bir gün hepimiz fotoğraflarda kalacağız... Bu cihetle iyi anılmaya bakalım...

 

 

00- Ali İsmail Korkmaz davası nedeniyle Kayseri adeta ablukaya alınmış.

00- Kayseri Polisi, Ali İsmail Korkmaz davasında aldığı önlemlerle takdir görmüş.

00- TBB Başkanı Metin Feyzi ve CHP milletvekilleri de Korkmaz davasını takip etmiş.

00- Kalp ameliyatı olan AK Parti Milletvekili Öksüzkaya’nın sağlık durumu iyiye gidiyormuş.

00- AK Parti ilçe adayları önümüzdeki hafta projelerini açıklayacakmış.

00-   MHP Melikgazi Adayı Karemete “seçilirsem kucaklayıcı, birleştirici, ötekileştirmeyen bir belediyecilik anlayışı” uygulayacağını söylemiş.

ALİ İSMAİL

 KORKMAZ DAVASI

Gezi olayları nedeniyle Eskişehir’de yaralanan, 38 gün hastanede kaldıktan sonra kurtarılamayan Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili dava Kayseri’de görülmeye başlandı. Henüz 19 yaşındaki bir gencin öldürülmesi nedeniyle ailesine en samimi sabır dileklerimi iletiyorum. Yüreği yanık anneyi yavrusunun fotoğrafını bağrına basarken gördüm ve üzüldüm. Kayseri’ de yeni ihdas edilen 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kamu vicdanını rahatlatan en adil kararı vereceğine inanıyorum. Ancak, bu davanın Adalet Bakanlığı tarafından neden Kayseri’ye verildiğini ise hala anlamış değilim.