VELİ ALTINKAYA


BİRER PARAGRAFLIK MIŞ, MİŞ, MUŞ...

BİRER PARAGRAFLIK MIŞ, MİŞ, MUŞ...


Bugün bir konuyu değil, birçok konuya birer paragrafla değineceğiz.

Önce karla-kışla başlayalım. Vali Düzgün kar yağışı nedeniyle okulların tatil olması kararını kendisinin onayına sunacak heyeti Bu kararınızı geç bırakmayın erkenden basın ve kamuoyu ile paylaşın” uyarısında bulunmuş...

Dün sabah saatlerinden itibaren belediyelere karla kaplı yollar nedeniyle çok sayıda telefon gelmiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, dün sabah bazı birim amirleri ile toplantı yaparken, akşam da o esnada çalışan işçilere çorba ikram etmiş...

Cumartesi saat 13.00'da Mustafa Öztürk'ün riyasetinde toplanacak olan, 29'u AK Partili, 8'i MHP'li toplam 37 üyeli Kocasinan Meclisi'nin Ahmet Çolakbayrakdar ve Mehmet Büyükbaş isimlerine rağmen, Halil Büyüknalbant'ı başkan” seçmesi bekleniyormuş.

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, Özhaseki enformeli, 3 gündür Kayseri üzerine olumlu yorumlar yapıyormuş.

AK Parti Kayseri milletvekili listesinin ilk üç isminin Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel ve Ahmet Doğan olarak şekillenmesi beklenirken, parti erken çıkan yol alır” mantığıyla pazar günü aday adayı tanıtımı yapacakmış.

Kayseri'ye yaptırdığı spor tesisleri, geçmişte dönemin Başbakanı tarafından görevlendirmesi sonucu, Futbol Federasyonu seçimlerine yönelik bazı kulis çalışmaları ve son olarak da Lig TV'de yaptığı maç yorumları nedeniyle, Mehmet Özhaseki için Gençlik ve Spor Bakanı olacak gibi konuşuyor” diyenler varmış.

İlk defa Başkan Büyükkılıç'ın dillendirdiği Özhaseki AK Parti Kayseri listesinin lokomotifi olur” değerlendirmesi, artık sokakta ve yaygın medyada da yapılmaya başlanmış.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan'ın, PM kararı doğrultusunda partisinin Kayseri adaylarının merkez yoklaması ile belirlenecek olmasına rağmen ısrarla ön seçimi telaffuz etmesi üzerine, bazı çevreler Sayın BaşkanaTüzüğün 58/A ve 58/C-8 maddelerini iyi okumasını salık veririz” diyormuş.

 Aday adaylarının başvurularının başladığı CHP'de, eğilim yoklamasının 8 veya 15 Mart'ta yapılması beklenirken, bazı isimler farklı demografik yapıdaki isimlerle el altından ittifak yapmayı konuşuyormuş.

MHP'nin aday adaylarının başvuru tarihi olarak 12-18 Mart tarihlerini ilan etmesi ve bu tarihten hemen sonra da Büyük Kongre'nin gerçekleştirilecek olması nedeniyle, parti de temayül yoklamasının yapılması mümkün gözükmüyormuş... MHP aday listesinin ilk üç sırasında iki profesörün yer alacağı söyleniyormuş.

MHP'ye yakın çok sayıda eğitimci, müfettişlikten ayrılarak MHP'den aday adayı olan Hacı Tülü'nün listeye girmesi için İl Teşkilatı ve Genel Merkez nezdinde girişimlerde bulunuyormuş.

MHP'de Kayseri listesine girme hesabı yapanlar, Genel Merkez'de en çok da Şefkat Çetin'in kapısını çalıyormuş.

Baki Ersoy il başkan adaylığını açıklamadan önce, Şefkat Çetin'in odasına girerek, Baki Ersoy'dan il başkanı olur mu ” diye soran bir aday adayı şimdilerde Ersoy'un etrafında pervaneymiş..

Uzun süre Kayseri'de görev yapan E.Tuğgeneral Ali Aydın ve ERÜ'den emekli olan Prof.Dr.Abdülkadir Yuvalı MHP'den Adana adayı olma hesabı yapıyormuş.

Kayseri'nin ünlü hekimlerinden, TekdenHastaneleri, Tekden Okulları ve Tekden Film'in ortaklarından Kemal Tekden, AK Parti'den aday adaylığını bugün açıklayacakmış.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefet partilerini İç Güvenlik Yasası görüşmelerinde Genel Kurul'da terör estirmekle, CHP'yi, PYD'nin maşası”, MHP'yi ise taşeronu” olmakla suçlamış. Elitaş, HDP'li kadın vekiller Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel'in kendisine kürsüde taciz” uyguladıklarını ve saldırdıklarını da iddia etmiş.

 

> -Özhaseki Lig TV canlı yayınında futbol yorumu yapmış.

> - Özhaseki seçim beyanamesine yönelik çalışmaları başlatmış.

> - AK Parti pazar günü aday adaylarını toplu olarak tanıtacakmış.

> -Kocasinan belediye başkanlığı için Ahmet Çolakbayrakdar ve Mehmet Büyükbaş'ın adı geçse de Halil Büyüknalbant favoriymiş.

> - AK Parti 4. ve 5. sırada aday alması beklenen kadın için 3 isim gündemdeymiş.

> -MHP İl Başkanı'nın hangi aday adayından yana net tavır” takınacağı merak ediliyormuş.

 

HAVAALANININ ARSASI

   Kayseri Havaalanı AK Parti iktidarında iki kez genişletildi. Havaalanına zaman zaman günde 50'nin üzerinde uçak inip kalkıyor. Son olarak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de talimatları ile askerler havaalanından 250 dönüm arsayı DHMİ'ne devretmeye karar verdi. Ama, bu arsanın tapu devri epey zaman aldı. Milletvekili Yaşar Karayel'in ısrarlı takipleri sonucunda arsanın tapu devri nihayet tamamlanmış. Proje taslağının siyasiler ve DHMİ bürokrotlarının kafasında şekillendiğini biliyorum. İnşallah proje çalışmaları kısa sürede tamamlanır ve yapım ihalesine çıkılır. Kayseri'nin en az 25-30 yıl havaalanı sıkıntısı olmayacak... Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum...