VELİ ALTINKAYA


BİR YİĞİT ASKER

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Milli Savunma Bakanlığı, Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın İdlip görev bölgesinde kalp krizi geçirerek şehit olduğu haberini duyurdu.

Sezgin Paşa, Kayseri Komando Tugayı’nda uzun süre görev yapmıştı. Bir ara Komutan Vekilliği görevinde de bulundu. Geçtiğimiz yıl YAŞ kararı ile Kayseri Komando Tugayı’nda Kurmay Albay iken  tuğgeneralliğe terfi ettirilerek İstanbul Bağcılar’da bulunan 47. Tugay Komutanlığı’na atanmıştı.

Her asker gibi O da bu millet ve devletin âli menfaatleri için sınır ötesinde İdlip’te görev yapıyordu. Kayseri Komando Tugayı’nda görev yaptığı süre zarfında da mesaisinin önemli bir bölümünü doğu ve güneydoğu bölgesinde terörle mücadele ve sınırötesi harekâtlarda geçirmişti.

Yiğit, yürekli, gözünü budaktan esirgemeyen bir askerdi Sezgin Paşa... Daha gençti; hakim olan eşi ve çocukları onun bu başarı ile orgeneral olacağı günleri ve vatana yapacağı nice hizmetleri bekliyordu.

Sezgin Paşa’nın kalbi o tempolu çalışmaya dayanamadı ve dün İdlip bölgesinde tekledi. Kalp krizi geçiren Paşa hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı...

Allah rahmet eylesin. Allah ailesine sabır versin.

Paşa, yürekli bir insandı. Tam bir askerdi. Kayseri’yi, Kayseriliyi de sevmişti.

Ruhun şad olsun Paşam... Ailenden uzak, milletimize, devletimize hizmet ederken şehadet şerbetini içtin. Allah senden razı olsun...

 

BİR YÜREKLİ TEPKİ

Kayseri Tabip Odası Başkanı’nı tanıyor musunuz?

Ben de tanımıyordum, 7-8 ay kadar önce vertigo musallat oldu. Bir özel hastanede kulak burun boğaz doktoruna gittim, ilaç verdi.

Bu arada KTO Yönetim Kurulu Üyesi dostum, kardeşim Ali Alkan rahatsızlığımı duyunca “Abi olmaz, Hüseyin Per Hoca’yı arayayım, seni Üniversite’de hocalardan birine göstersin” dedi.

“Gerek yok” dediysem de Ali dinlemeyerek o dakikada Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per’i telefonla aramıştı bile...

Birkaç gün sonra Hüseyin Hoca ile randevulaştık ve dönemin ERÜ Başhekimi Ahmet Güney’in odasında buluştuk (Bu arada Ahmet Hoca da Covid-19 nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadı. Bu vesile ile kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum) .

- Hocam kime gidiyoruz? dedim.

- Bizim İlhan’a gideceğiz. Seyfi Abi’nin oğlu İlhan Kulak-Burun Boğaz’da doçent abi, dedi.

Kulak - Burun - Boğaz Uzmanı Seyfi Şahin, MHP’den 1991’de Kayseri Milletvekili seçildi. MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu. Seyfi Abi uzun süre Ortadoğu Gazetesi’nde yazı da yazdı. 80’li yılların başında Tabip Odası Başkanlığı da yapmıştı. Kayseri’de herkesin sevdiği hoş sohbet isimdir.

İlhan Hoca’nın adını duymuştum. Ama tanışmak ilk kez benim vertigo vesilesi ile nasip olmuştu.

Yeri gelmişken söyleyelim, Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin ERÜ eski rektörlerinden, sahasında Türkiye’nin, hatta dünyanın sayılı endokrincilerinden olan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur Hocamızın da damadı. Yani İlhan Hoca’nın hem babası, hem kayınbabası tıbba ve Kayseri’ye hizmet etmiş kıymetli insanlar.

Hüseyin Per dostumuz Tabip Odası Başkanlığı nöbetini Mehmet İlhan Şahin’e devretmişti. İlhan Hoca mutedil yapısı ile bilinen bir hekim. Ama belli ki Covid-19 tedbirleri ve yapılanlar ‘canına tak etmiş’ olmalı ki, önceki gün sosyal medya hesabından sert iki açıklama yaptı. Bakın ne diyor Tabip Odası Başkanı:

“... Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça, Kayseri’de salgın kontrolden çıktı. Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak, ama hekimler, sağlık çalışanları tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor!

Artık Yeter! Kayseri Yanıyor!

Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltukları hemen terk etsin! Her gün stres altında harap, bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız?”

Evet, bu şehrin yöneticileri de virüsü kontrol altına alma adına çırpınıyor. Ama önceki günkü vaka oranının bin 400 olduğunu duydum. Yani dünkü yazımda belirttiğim gibi artık virüs ‘bin bin geliyor’ ve hepimizin kapısına dayandı.

Lütfen maske, mesafe ve temizliğe özen gösterelim. Yetkililerin çağrısına uyarak ‘işimiz yoksa’ evden çıkmayalım.

 

KULİS BULVARI

BARO’YA İKİ ADAY

Ortalığın ‘hop kalktığı’ barolarla ilgili son düzenleme ile seçimlerin ekim ayında yapılacağı hükme bağlanmıştı. Barolar Birliği seçimleri de aralıkta yapılacak. Buna göre çoğunluk sağlanırsa Baro seçimleri ekimin ilk haftasonu olan 3- 4’ünde gerçekleşecek. Bildiğim kadarı ile bin 800 kadar üyesi olan  Baro seçimlerinde ilk hafta çoğunluğun sağlanması zor gibi. Bu durumda seçimler 10-11 Ekim’de çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. Seçimin ilk gününde protokol ve aday konuşmaları, 2. gününde ise seçimler gerçekleşecek. Daha önce Baro’ya 2 kez aday olan Ali Köse 3. adaylığını bir ay önce açıklamıştı. Baro’da iki dönemdir başarılı çalışmalara imza atan Cavit Dursun da yeniden aday. Dursun, geride bıraktığımız süreçte çok aktifti. Bakalım avukatlar kongrede ne yapacak?

 

Mış… Miş… Muş…

00- Salgının hızlı yayılması nedeniyle yüzlerce yeni yatak alınarak geçici tedavi merkezleri oluşturuluyormuş.

00-Kayseri’de 65 yaş üzerindekiler 11: 00- 15: 00 saatleri dışında toplu taşıma araçlarına binmeyecekmiş.

00- 300 kişilik filyasyon ekibi kapı kapı virüs taşıyanları ve temaslıları takip ediyormuş.

00- MHP’li Vekil Baki Ersoy’un iki yılını değerlendireceği bugünkü basın toplantısında neler söyleyeceği merak ediliyormuş.

00-Dört üniversitemiz de uzaktan eğitim için her türlü hazırlığı yapmış.

00-Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, her gün bir- iki mahallede dert dinleyip yol, kaldırım, park çalışmalarını denetliyormuş.

00-Baro’da Cavit Dursun ve Ali Köse yarışacakmış.