VELİ ALTINKAYA


BİR PROJENİN ÖYKÜSÜ

BİR PROJENİN ÖYKÜSÜ


FP’li Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yönettiği Büyükşehir Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda bir organizasyon yapmak istiyor. Salonun prosedüre uymak kaydıyla, tahsisi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşülüyor.

Yetkililer “Tadilat ve tamirat yapılacağı”  gibi sudan gerekçelerle talebe olumsuz yaklaşıyor.

Engelin aşılması için aslen Develili olan Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz aranıyor ve yardım talebinde bulunuluyor. Kapusuz hemşehrisi olan Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’la görüşüyor; Özkan’ın devreye girmesi ile bir kamu kuruluşu olan Belediye’nin o tarihte Kayseri’ deki en büyük salon olan Atatürk Spor Salonu’nda faaliyet yapmasına izin çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün stat projesi fikrini Mehmet Özhaseki’ye kendisinin verdiği yolunda bazı gazetelerde haberler çıktı.

Sarıgül’ün böyle bir iddiada bulunması şaşırtıcı. Bu fikir ilk kez 1999’da MHP Adayı Halit Erkiletlioğlu tarafından dillendirildi. Erkiletlioğlu bu konuyu 2004 seçimlerine 7-8 ay kala,  mukaddes yolculuk öncesi Başkan Özhaseki ile helalleşmek için gittiği Belediyede AK Parti’nin iktidara geldiğini de hesaplayarak Başkana yeniden aktarır. O ziyarette  eski belediye başkanlarından Hüsamettin Çetinbulut’un da tesadüfen bulunduğunu hatırlatalım.

1999’da yerel ve genel seçimler birleştirilerek 18 Nisan’da yapıldı. MHP Adayı Erkiletlioğlu 8 Mart 1999’da yaptığı basın toplantısı ile projelerini açıklamıştı. O proje başlığının 25.si “Spor”la ilgili. Erkiletlioğlu bakın o başlık altında aynen neler söylemiş.:

“ Türkiye’nin ticaret ve kültüründe önemli bir yere sahip olan Kayseri gibi bir şehrin, 20.YY. sonuna gelinen şu günlerde hala 1964 yılında yapılmış hantal bir spor tesisi ile hizmet vermeye çalışması düşünülemez.

Kayseri Stadyumu yapıldığı tarihte şehrin kenarında kalıyor ve Sümer Stadı’ndan sonra, o yıllarda Kayseri’ye yetiyordu.

Ancak 1999 yılına geldiğimiz şu günlerde hem ihtiyaca cevap veremez duruma düştü hem de bulunduğu mevki itibariyle şehrin ortasında kalarak özellikle maç günlerinin otopark ve insan yoğunluğuna cevap veremez hale geldi.

Kaldıki bu stat yeri ticari bir alana dünüştürülerek Kayserimize önemli bir gelir kaynağı haline getirilebilir.

Yapmayı düşündüğümüz proje, bu alanın altında büyük otoparkları olan, dev bir ticari alana dönüştürmek ve buradan elde edilecek gelirle şehrin hinterlandında da en az 1.5-2 milyon m2 bir alanda olimpiyat standartlarında bir spor köyü kurmak olacaktır.

Bu spor köyünde bir çok modern stadyumun yanında,  en az 5-6 açık futbol sahası, tenis kortları, basket ve voleybol sahaları, koşu pistleri, yüzme havuzları ve gerek amatör ve gerekse profesyonel sporun her türlüsüne cevap verebilecek imkanlar oluşturacağız. Böylece Türkiye’de olimpiyat yarışmalarına da ev sahipliği yapma şansını da yakalamış olacağız.

Bu projenin kaynağı öncelikle şuanda çok değerlenmiş olan şehir stadının ticari anlamda değerlendirilmesi ve ayrıca önemli ölçüde bir devlet yatırımının Kayseri’ye yönlendirilmesi ile olacaktır.”

Erkiletlioğlu’nun bu projesi  Özhaseki’nin kurmayları tarafından belgeniliyor. Başkan, bu projenin  dikkate alınması telkininde bulunan ekibine “Siz ne diyorsunuz, spor salonunda toplantı yapabilmek için biz Başbakan Yardımcısından izin almadık mı? Bir salonu tahsis etmeyen GSGM stadın devrini yapar mı? Partimiz iktidar olursa belki.” diyor.

Seçimlerde Özhaseki kazanıyor; ancak partisi iktidara gelemiyor. Malum, DSP, MHP ve ANAP’ lı bir koalisyon kuruldu.

Özhaseki bu görüşmeden çok sonra devrin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’la görüşecek; Atalay’ın sıcak yaklaşımı üzerine de bu projeyi hayata geçirmeyi planlayacaktır.

“Kayseri Modeli”olan bu proje, halen Hükümet tarafından 20’den fazla ilde uygulanmakta. Özhaseki sadece Kayseri değil Türkiye için hayırlı bir işe vesile olmuş.

Dünkü milli maç, öncesindeki Dünya ve Avrupa şampiyonaları,  ve nice ulusal ve uluslararası organizasyon işte bu tesislerde yapıldı.

Belliki Sarıgül’ ünki başarıyı sahiplenmek.Veya yanlış anlama var...

Mış… Miş… Muş…

00-  BM damgalı çok sayıda araç önceki gün Kayseri’den trenle doğuya doğru gitmiş.

00- Engelliler şehrimizdeki birçok camiye giremiyormuş.

00- Hakkari’den gelen öğrenciler Vali Düzgün’e “Kürtçe bilip bilmediğini” sormuş.

00- Raylı sistem çalışmaları neredeyse 24 saat devam ediyormuş.

00- CHP kongresinde saflar netleşmiş.

00-Metin Feyzioğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek isteyenlerin hesabı başkaymış.

00- Kayseri son aylarda ülke genelinde etkin olan önemli manevi şahsiyetleri ağırlamış.

00-  KDÜM (Kayseri Dedikodu Üretim Merkezi) Allah’ tan korkmadan, kuldan utanmadan  aklına geleni söylüyormuş.

 

KULİS BULVARI AMAN HOCAMDİKKAT!

Hacı Bektaşı Veli Derneği ve Vakfı Başkanı eğitimci Feyzullah Keskin dostumdur. Feyzullah Hoca CHP’de de uzun süredir aktif siyaset yapıyor. İl yönetiminde bulundu, milletvekili adayı oldu. Halen kurultay delegesi... Bizim kefaletimize asla ihtiyacı yok; ama, herşeyinizi güvenebileceğiniz dürüstlük, çalışkanlık ve mütevazilikte bir isimdir Feyzullah Keskin. Dünkü Kayseri Olay’ da Hoca ile yapılmış bir söyleşi vardı. Kıymetli Kardeşim bu söyleşide partisinin genel başkan yardımcısı Sencer Ayata’yı kaynak göstererek  “CHP’nin Kayseri’de aldığı oyların 2/3’ü Alevi oyları. Bizim köylerimizde CHP’ ye % 96 oy çıkıyor” demiş. Devamla söyledikleri de var. Aman Hocam, Amerikan filmlerinde olduğu gibi, söylediklerin ilerde aleyhine delil olabilir, dikkat et!.