VELİ ALTINKAYA


BİR ASKER ANNESİNİN ACISI

BİR ASKER ANNESİNİN ACISI


Bayilerin sattığı yerli veya yabancı patentli sigaralardan bahsediyorum... Askere Kışla’da sattığımız sigaradan veya başka üründen vergi almıyoruz. Ama, o askere bir ana, baba para göndermek isterse bir acı yaşıyorsunuz.. Haftabaşı bir anne özel bankaya gidiyor... Amacı  askerde olan oğluna 100 lira  para göndermek. Belli ki gariban biri. Bankadaki memure 30 lira havale parası almaları gerektiğini söylüyor... Belliki gariban parası da yok... “İyi kızım göndereceğim paranın içinden kes” diyor... Bankacı ile gariban anne arasında yaşanan bu diyaloğa şahit olan ve oğlunu bir hafta önce askere gönderen tanıdığım bir işadamı “Bir dakika, havaleyi benim hesabımdan yapın” diyor... Havale o işadamının hesabından yapılanca 30 lira alınmıyor. Asker annesi mahçup, sıkıntılı işadamına dönerek “Size borcum olsun” diyor. Bir yandan bedelli için 30 bin lira alıyor; Kışla’da ÖTV’yi devre dışı bırakıyoruz; ama, öbür yanda 100 liralık asker havalesine 30 lira ücret istemeyi “hizmet bedeli” görüyoruz. Yazık

CHP YENİDEN AYAKLANDI

Dersim’le başlayan tartışma CHP içinde yeni bir hareket başlattı. Kurultay takviminin de ilan edilmesi ile birlikte partide Sayın Kılıçdaroğlu’na muhalif grup şimdilerde yoklama geçiyor, birlik oluşturmaya çalışıyor... Eski genel başkan Deniz Baykal salı günü Bursa’da bir toplantı yapıyor. Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun seçimde listeye koymadığı eski kurmaylarının neredeyse hepsi katılıyor. Bursa il başkanı mevcut yönetim tarafından daha önce görevden alınmıştı, kongrede yeniden kazandı. 2012 sonbaharında yapılacak olağan kurultay öncesinde birkez daha “Olağanüstü Kurutay denemesi” yapılabilir. Muaffak olurlar mı bilemem; ancak, bildiğim birşey var CHP’deki hareketlilik yıl boyunca devam edecek gibi.

MIŞ… MİŞ… MUŞ…

_ ERÜ Rektörü Keleştemur bazı Prof’lara yeniden aday olacağını söyleyerek çevresinden aday olma hesabı yapan isimlerin önünü kesmiş.

 _ ERÜ’de şuan için Tıp Fakültesi dışında adayın gözükmemesi üzerine diğer fakültelerdeki bazı hocalar “Biz neden aday çıkartmayalım” diyormuş.

_ Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Ömer Özbakır’a arkadaşları adaylık baskısı yapıyormuş.

_ Prof. Dr. Munis Dündar ve Prof. Dr. Figen Öztürk’ün adaylığı kesin gibiymiş.

_ ERÜ Rektörlük kulislerinin erken başlaması bazılarını rahatsız etmiş.

_ Keleştemur yeniden rektör seçilirse bazı isimlerle çalışmayacakmış. 

 KULİS BULVARI

HEYKEL VE ŞEHİR  

Mensubu olduğumuz din nedeniyle bizim medeniyetimizde heykele pek yer verilmemiş... Batı ülkelerinde her meydan da, her köşe başında o ülkenin bir kahramanının, sanatçısının, aydınının heykelini görürsünüz. Keşke bizde de olsaydı. Büyükşehir Belediyesi tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırmak istediği Tavukçu Mahallesi’nde Kerem ile Aslı heykeli için yarışma açmış. Kiçikapı’da çivi tablette olduğu gibi bazı kavşaklarımıza tarihimizle ilgili heykelcikler yaptırmamız güzel olur. Heykeli put görme devri bitti artık... Bitmeli de...